PIENET ON ILOT

branches1-800

Blogimaailmassa on käyty viime aikoina vilkasta keskustelua blogien aitoudesta. Bloggauksen ammattimaistuessa blogien sisältö on muuttunut yhä editoidummaksi ja laskelmoidummaksi, ja tämä on herättänyt paitsi paineita bloggaajien keskuudessa, myös ihan aiheellisen huolen blogien aitouden katoamisesta. Asiasta on kirjoitettu jo sen verran hyvin muualla, että en koe tarpeelliseksi jakaa enää samoja sanoja itse. Kannattaa kuitenkin käydä lukaisemassa postaukset vaikkapa Suvin, Tiiun ja Hertan blogeista. Samaistun teksteihin täysin.

branches4-800

Kaikilla on omat tapansa tehdä, ja hyvä näin – minusta tärkeintä onkin, ettei mieti liikoja vaan bloggaa juuri niin kuin itselleen on luontaista. Itse elän blogini kanssa aika vahvasti hetkessä ja kirjoitan melko spontaanisti siitä mikä kulloinkin innostaa: toisinaan se voi olla kauniiden hetkien fiilistelyä, toisinaan asiapitoisempaa juttua sisustuksesta tai remontista. En osaisi muuttaa linjaani, vaikka epävarmuuden hetkillä olen joskus tätä pohtinutkin. Kuitenkin lukijanakin huomaan viihtyväni eniten sellaisissa blogeissa, joita kirjoitetaan intohimo edellä, ei liian harkiten ja editoiden, mutta kuitenkaan ei mennä sieltä mistä aita on matalin. Blogien kaupallisuus on minusta hyvin toteutettuna oikein positiivinen asia – on aina hienoa, kun intohimosta voi tehdä ammatin – mutta varsinainen syy bloggailuun pitäisi kuitenkin löytyä jostain ihan muusta kuin yhteistyöpostauksista.

branches2-800

Visuaalisena, vähän taiteilijasieluisena ihmisenä minä löydän iloa aika pienistäkin arjen asioista, joten luonnollisesti tällaiset asiat ovat osa blogianikin. Aina ei voi olla päräyttävää näytettävää: meidänkin remontti loppuu, isommat sisustushankinnat tulevat tehdyiksi ja koti valmistuu aikanaan. Arki sen sijaan jatkuu ja ilot arjessa ovat yleensä pieniä, kuitenkaan eivät minusta ollenkaan vähäpätöisiä. Itse saan inspiraatiota usein tällaisista hyvin tavallisista jutuista, joita ovat vaikkapa tämän postauksen kuvissa olevat asiat. Viime viikonloppuna maljakkoon poimimani oksat ovat alkaneet kasvaa, ja omenapuun oksat ovat puhkeamassa kukkaan ihan näillä hetkillä. Tällaisella hetkellä en kaipaa miltei ollenkaan leikkokukkia; kaikki tarvittava kauneus on näissä oksissa, jotka on haalittu sisälle omalta takapihalta.

branches5-800

Viikonlopuksi saapui myös yksi kaivattu lähetys: Superfrontin nupit, jotka sain vihdoin ja viimein tilattua. Nämä ovat oikeastaan tarkoitettu kaappien vetimiksi, mutta tulevat meillä kylppärin seinään pyyhekoukuiksi – eikö puoli vuotta ole ihan pätevä aika näiden hankkimiseen. 😉 Nyt nupit ovat jo kiinni marmorissa ja näyttävät paikassaan varsin kivoilta. Elämän pieniä iloja on sekin, että pyyhkeet saa ripustettua kerrankin oikeille paikoilleen nätteihin nuppeihin. Eläköön arjen pienet, suuret asiat!


Just a little something that made me happy today: blossoming branches of apple tree and new beautiful handles from Superfront.

Kommentit (4)
 1. Ollapa omalla pihalla jo niin suuret omenapuut, että niitä uskaltaisi karsia. Ihanan keväiset oksat. Ja kyllä, pyyhekoukut ovat kaikessa pienuudessaan iso ilon aihe ja postauksenkin arvoinen.

  Käypä kurkkaamassa mun blogista, mikä minua tällä hetkellä suuresti ilostuttaa, siihen sinäkin olet osittain syyllinen. 😉

  1. Haa, taidat tarkoittaa taulua. 🙂 Näyttää ihanalle!

 2. Minusta sinun blogistasi kuultaa aitous, elämänilo ja kyky nauttia pienistä asioista. Pidän myös siitä, että kotisi rakentuu ajan kanssa, normaalielämän rajoissa eikä rajattomalla budjetilla heti kaiken valmiiksi hosauttaen. Tällaista on kiva seurata, ja samalla se ohjaa katsomaan omaakin ympäristöä positiivisessa valossa. Tämä on todellinen hyvän mielen blogi, kiitos, että kirjoitat sitä ja näytät myös kauniita kuvia, joista niistäkään ei jää liian stailattu oli.

  1. Olipa mukava kommentti, kiitos sanoistasi! Joskus olen miettinyt tuota blogini linjaa, mutta tullut siihen tulokseen että tämä on minun tyylini tehdä. En osaisi ja jaksaisikaan kirjoittaa aina pelkkää asiatekstiä, kaipaan myös pieniä keventäviä juttuja ja hengähdystaukoa näiden väliin. Ihmiset hakevat blogeista niin eri juttuja, mutta itse saan eniten iloa usein juuri arjen pienistä kivoista asioista. Ja tietysti jos blogia haluaa päivittää ahkeraan, ei joka päivä voikaan olla isoja sisustusmuutoksia näytettävänä ? Sopivasti kaikkea, siinä oma reseptini.

   Ihanaa viikkoa sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *