Perjantain parhaat

Huh, tämä viikko vilahti ohi jotenkin erityisen nopeaan. Minun piti kirjoitella blogiini jostain vallan muusta, mutta enpäs sitten ennättänytkään tehdä juttua suunnitelmani mukaisesti. Jätetäänpä tämä aihe siis toiseen kertaan, ehtiihän sitä myöhemminkin. Nyt ajattelin kuitenkin tulla huikkaamaan pikaiset heipat ja kirjoitella lyhyemmin asioista, jotka ovat viime aikoina innostaneet. Tässä siis sekalainen lajitelma perjantain parhaita:

Löysin jokin aika sitten Elementin aleista Minimumin puuvillaneuleen, jota olen katsellut jo useana sesonkina. Tämä simppeli neule ei ole materiaalinsa ansiosta liian talvinen ja sopii siis vallan mainiosti myös kevätkauteen kaikenmoisten alaosien kaveriksi, lyhyehkö malli passaa kivasti myös hameiden ja mekkojen pariksi. Alennuksen jälkeen muutenkin edulliselle neuleelle ei paljoa hinnaksi jäänyt, vaikka laatu onkin pelkkää luonnonmateriaalia. Iso suositus tälle, tällaisia kivoja perusneuleita tarvitsee aina. Itse voisin hamstrata näitä kaappiin parissa muussakin sävyssä.

Viime aikoina ilahduttanut on myös tämä Dualitin leivänpaahdin, jonka hankin viime syksynä. Täytyy sanoa, etten ole katunut tätä hintavahkoa ostosta kertaakaan, ainoastaan nauttinut joka kerta laitetta käyttäessäni (tai katsoessani). Myöskin paahtoleivän kulutukseni on vähintään triplaantunut tämän masiinan tulon myötä. Mutta sehän ei ole huono juttu – paahtoleipä sopii aamuun kuin nenä päähän, eikä iltateen parinakaan ole ollenkaan hassumpaa. Tunnustinkin juuri Instan puolella, että voisin elää pelkällä hiilarihötöllä, se ei ole ollenkaan liioiteltu toteamus.

Tällä hetkellä lempparini on ihan vaan paahtoleipä hillolla tai juustolla – kovin runsaat päälliset eivät minusta sovi paahtoleivän kaveriksi. Pitäisi tehdä pitkästä aikaa myös french toasteja, vaikka leivänpaahdin ei tähän hommaan suoranaisesti liitykään. Tämä on myös kiva ja helppo vinkki, mikäli kaipaa viikonloppubrunssille jotakin astetta maistuvampaa herkkua. Jos aamu alkaa kermavaahdolla, vaahterasiirapilla, marjoilla ja paahdetulla leivällä, ei päivästä voi mitenkään tulla huono.

Viime aikoina on saanut myös nauraa erityisen paljon Kertun hassutuksille. Jaan näitä aina silloin tällöin Instagramin stooreihin, sillä saamistani reaktioista päätellen aika moni muukin tykkää seurailla tämän touhukkaan pörröturkin kuulumisia. Kyllä eläimet vain tuovat niin paljon iloa elämään! Kerttu tuntuu vielä olevan jotenkin erityisen persoonallinen tapaus kaikkine eleineen ja hassutuksineen – vaikka näinhän jokainen koiranomistaja taitaa omasta lemmikistään sanoa. Kerttu on viime aikoina kunnostautunut etenkin iltavillityksissään ja lauluesityksissään, mikä lie kollikissan keväthuuto häneen on tarttunut. Höpsö tyttönen tosiaankin.

Tänään löysin myös magnolian oksia lähiruokakaupastani, ja edullinen kimppu lähti muitta mutkitta mukaan. Magnolia on yksi kevätkauden kauneimmista kukista, toivottavasti edes muutama nuppu puhkeasi kukkaan. Puuvartinen oksa tykkää kuumasta vedestä, joten leikkasin oksiin uudet imupinnat ja asetin ne kuumaan veteen.

Instagramin storyissa esittelin myös välähdyksiä eräästä suunnittelukohteesta, jossa kävin taannoin katsastamassa asunnossa valmistuneen remontin. Tästä tuli kyllä niin kiva, ja asunto muutenkin täynnä niin viehättäviä alkuperäisiä 50-luvun yksityiskohtia, joita oli ihana nostaa esiin ja korostaa raikkailla väreillä ja uusilla materiaaleilla. Tämä on ihan lempihommaani, rakastan kaivaa kotien tunnelmaa esiin materiaalien, värien ja yksityiskohtien avulla ja suunnitella tiloista entistä toimivampia. Nämä kuvat ovat stooreissa vielä hetkisen esillä, ja omia kotisivuja odottaessani taidan muutenkin kasata näitä suunnittelukohteitani yhteen Instan puolelle. Nyt vain pitää aktivoitua referenssikuvien ottamisessa, niiden otto kun tuppaa jostain syystä usein jäämään.

Sellaisissa fiiliksissä tämä viikko mennyt, mites siellä? Kivaa alkavaa viikonloppua!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *