Perjantain parhaat

Mukavaa perjantaita – taas on viikonloppu ovella. Ihan ensimmäisenä haluan kiittää kaikista eri kanaviini tulleista kommenteista edelliseen keittiöpostaukseen liittyen. Itse olen keittiön valmistumisesta tosi innoissani ja ihana kuulla, että tekin olette. Paljon muutakin muutosta on täällä vireillä ja nyt viikonloppuna minulla olisi tarkoitus esitellä hiljattain pikkuisen uudistunut olohuoneen nurkkaus. Sitä ennen kuitenkin halusin tulla huikkaamaan perjantaiheipat ja vinkkaamaan parista viime aikoina erityisesti ihastuttaneesta jutusta.

Tilasin hiljattain uuden maton työtilaani. Kriteereinäni oli löytää luonnonmateriaalista valmistettu rento, helppohoitoinen ja Kerttu-ystävällinen matto, ja tämä Finnish Design Shopista tilattu Hayn Tapis-matto täyttää kaikki nämä kriteerit. Matto on mukavan matala ja sileä, ja sen materiaalina on käytetty puuvillaa ja juuttia. Pienenä hauskana yksityiskohtana luonnonvaalean maton lomassa on laventelin värisiä yksityiskohtia, nämä linkittävät maton aika kivasti luumunsävyiseen Kilta-tuoliini. Oikein kiva paikassaan minusta; sellainen joka paikan perusmatto, joka löytää aina paikkansa tilasta kuin tilasta.

Astiapuolella innostaa Iittalan Raami-lasit, jotka ovat niin ikään melko uusia tulokkaita astiakaapissani. Nämä ovat ehdottomasti uudet suosikkilasini, ovat juuri sopivasti mitoitetut ja hyvin käteen istuvat. Ne sopivat kivasti niin arkilaseiksi kuin hieman mietitympiinkin kattauksiin, ja pystyraitakuvio mätsää kivasti keittiööni. Lasit ovat samaan aikaan klassiset ja kuitenkin simppelit, niin kuin koko Raami-sarja, jota suuresti ihailen.

Peili odottelee seinälle pääsyä – kuparin sävy sopii minusta ihan hauskasti yläkerran aulaan.

Viime viikonlopuksi hankkimani ranskalaiset tulppaanit sinnittelevät vielä, se on myös yksi päivän pienistä ilonaiheista. Kokeilin laittaa maljakkoon viiden sentin kolikon, tästä irtoava kupari kuulemma tekee vedestä hapokkaampaa, jolloin vesi kerää vähemmän bakteereja. Ei tästä ainakaan haittaa ole ollut. Toista viime aikoina somessa villinnyttä tulppaanitemppua, tulppaanihierontaa en sen sijaan ole vielä kokeillut. Täytyy testata tätäkin jonkun markettikimpun kanssa, sillä ihan hauskalta tämäkin lopputulos näyttää.

Tänään on ollut ihanan aurinkoinen päivä, ja koko tuleva viikonloppukin on lupailtu aurinkoiseksi ja lämpimäksi. Niin mahtavaa, kun ilmassa alkaa olla jo keväistä tuntua ja lumetkin sulavat täällä jo kovaa vauhtia pois. Viikonlopun suunnitelmissa onkin ennen kaikkea ulkoilua ja ehkä myös vähän eteisjuttuja, sillä tilassa ollut kaappi haettiin juuri pois ja nyt tila olisi maalausvalmiina. Ja toki myös tiedossa on kuvailua ja blogihommia lupailemani olohuoneen tulokkaan esittelyn suhteen, palataan siis näihin tuonnempana. Ihanaa viikonloppua kaikille!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *