PEILIOVIRATKAISU JA (MELKEIN) VALMIS KYLPYHUONE

marmorilaatta tulikivi

Viime viikonloppuna viimeistelimme ulkohommien ohella meidän yläkerran kylpyhuonetta. Olimme odotelleet jo vähän pidempään kylpyhuoneen peiliovia, sopivan saranan metsästys ja ovien mittatilaus otti näissä oman aikansa. Nyt viimein saimme valmiit ovet käsiimme ja pääsimme asennuspuuhiin, ja tämän myötä kylpyhuoneessa alkaa nyt hiljalleen näyttää siltä miltä pitääkin – eli kohtuullisen valmiilta.

Pieneen arkikylppäriin ei mahtunut kovinkaan kummoista allaskalustetta,
niinpä kaikenlaisten purkkien ja kosmetiikan säilytys piti järjestää
jotenkin toisin. Päädyimme upottamaan säilytyksen kokonaan seinän
sisään, jotta se sulautuisi mahdollisimman hyvin kylpyhuoneen
linjakkaaseen ilmeeseen. Altaan ja seinä-wc:n kotelon ylle tehtiin iso
syvennys, jonka eteen asennettiin peiliovet. Näin yleisilmeestä tuli yhtenäinen ja siisti, mutta ovien sisälle kätkeytyy isot määrät tarpeellista
säilytystilaa.

carrara marble tiles
bathroom storage

Kaapin runko jätettiin kokonaan pois ja syvennys laatoitettiin kauttaaltaan seinälaatalla. Näin ratkaisusta saatiin mahdollisimman yksinkertainen ja tyylikäs, taustalla olevat marmorilaatat ovat minusta aika kaunis pieni yksityiskohta ja sulauttavat kolon kivasti osaksi muuta kylppäriä. Peiliovien ja lasihyllyjen kiinnityksessä oli toki omat haasteensa, sillä ne piti levyrungon sijaan propata nyt suoraan marmoriin. Peiliovien kiinnitys sujui kuitenkin yllättävänkin hyvin pienellä timanttiporanterällä, ja ne sopivat paikkaansa täydellisesti – hyvä näin, sillä tässä oli aika iso riski mennä vikaan niin ovien oikean koon kuin saranoiden proppauksenkin kanssa. Molemmat kuin olivat melkeinpä millintarkkoja hommia.

Lasihyllyt kiinnitimme molemmista päädyistään rautakaupasta löytyneellä, laattaan liimatulla L-mallisella metallilistalla ja tähän ruuvatulla yhdellä varmistusruuvilla. Ehkä kauniimmankin kiinnitysratkaisun olisi voinut kehitellä, mutta pysyypähän ainakin tukevasti paikallaan. Pitkä sivu hyllystä liimattiin takaseinään, näin estettiin pitkähkön lasihyllyn roikkuminen keskiosastaan. Erilliset kiinnikkeet eivät kuitenkaan enää rumenna takaseinää, kirkas liima on paikassaan näkymätön ja siisti.

kylpyhuone4_800-683x1024.jpg

Nyt kylppäristä puuttuu enää suihkuseinä. Sen tilaamme jossakin vaiheessa, mutta oikeastaan tällä ei ole kiire: suihkuverho toimii tehtävässään ihan hyvin, ja koska se menee paljon pienempään tilaan, tuntuu se ehkä jopa kiinteää seinää ja ovea toimivammalta ratkaisulta. Nämähän blokkaavat aina jonkin verran tilaa ja kulkua, verho taas menee kätevästi pieneen tilaan ja jättää tilan vapaaksi. Verhossa toki on pari muuta miinusta, eikä se ole esteettisesti kaikkein kaunein ratkaisu, mutta eipä tuollainen perusharmaa verho sen kummemmin toisaalta silmiäkään särje. Eli toistaiseksi mennään tällä ratkaisulla.

tapwell birillo

Nätit purkit viimeistelevät tietysti kokonaisuuden. Sain jokin aika sitten testattavaksi uuden tanskalaisen Nuori-luonnonkosmetiikkamerkin saippuan ja käsivoiteen, ja nämä kauniit purkit löysivät heti paikkansa meidän kylppäristä. Tykkään kovasti sarjan minimalistisesta pakkausmuotoilusta eikä niiden sisällössäkään ole moitittavaa, päinvastoin. Ihanan tuoksuisia, mutta kuitenkin omaan makuuni sopivan neutraaleja tuotteita. Tätä merkkiä jään ehdottomasti seurailemaan!

Nuori-tuotteet ovat juuri rantautumassa Suomeen, ensimmäisenä näitä on ottanut myyntiin helsinkiläinen kivijalka- ja verkkokauppa Naturelle. Merkin suomalainen nimi juontaa muuten yrityksen suomalaiseen perustajaan Jasmi Bonnéniin, joka hauskana pienenä yksityiskohtana sattuu olemaan myös Muuton perustajan Peter Bonnénin vaimo. Tämä perhe on todellakin monessa mukana.

carrara marble mosaic

Pienien yksityiskohtien lisäksi olen ollut myös erittäin tyytyväinen vähän isompiin linjoihin, eli kylpyhuoneen laattavalintoihin. Sekä seinät että lattiat ovat Tulikiveltä, valkoista klassista carrara-marmoria vain vähän eri lailla toteutettuna. Seinälaatat ovat kiiltäväksi hiottua, 30×30 cm kokoista laattaa ja lattia puolestaan jumalaisen silkkistä, mattahiottua mosaiikkia. Kiiltävän ja matan vuoropuhelu toimii luonnossa kauniisti, ja molemmilla on oma paikkansa. Mattalaatta on jalan alla pitävä ja ihanan pehmeä, kun taas kiiltävä seinälaatta on helppohoitoinen ja kiiltonsa myötä tilaa avartava.

Voisin kirjoitella käyttökokemuksia marmorilaatoista paremmin vielä vähän myöhemmin. Nyt muutaman kuukauden jälkeen ei tässä ole vielä mitään erityistä mainittavaa, marmorilaatat ovat tuntuneet yhtä helppohoitoisilta kuin mikä tahansa muukin laatu. Iso apu on ollut varmasti Tulikiveltä hankituista marmorinsuoja-aineista, joita levitin laatoille ennen käyttöönottoa. Kiiltävälle ja matalle laatalle oli omat aineensa, jotka muodostivat laattaan suojaavan ja hylkivän pinnan, saippuajäämistä ei ole tarvinnut huolehtia. Mosaiikin saumoissa on toki vähän normaalia enemmän jynssättävää, mutta kun saumoja ei päästä pinttymään, sujuu niiden puhtaanapito nopeasti ihan normaalin siivouksen ohessa.

kylpyhuone6_800.jpg

Nyt kellarin kylpytiloja odotellessa olemme täysin tämän tilan varassa, mutta mikäpäs siinä. Tilan ei tarvitse olla iso ollakseen toimiva. Kompaktissa kylppärissä on kaikki mitä tarvitsemme, paljon säilytystilaa ja ripaus yksinkertaista ylellisyyttä. Mitäs sitä muuta oikeastaan ihminen kaipaakaan.

Here´s a small introduction to our bathroom in upstairs. We have waited the delivery of those custom made mirror doors for a while and finally last weekend we received and installed them to their place. We integrated the storage into the wall, and attached the doors and glass shelves straight to the tiles. I really like the simple and sophisticated look of this solution. Also the marble tiles are one of the best purchases for the house, they really bring that little something to this tiny space.

laatat/tiles: Tulikivi (tuotteista saatu alennusta)
peiliovet ja hyllyt/mirror doors and shelves: Turun Lasipalvelu
allaskaappi/bathroom cabinet: Svedbergs
hana ja suihku/tap and shower: Tapwell
wc-istuin/toilet: Ido Seven D
kosmetiikka/skincare products: Nuori (saatu/gifted)
suihkuverho/shower curtain: H&M Home

Kommentit (14)
  1. Onpa tosi näppärä ratkaisu tuo seinään upotettu kaappi! Monesti peilikaappi tekee altaalla toimimisen vähän ahtaan tuntuiseksi, ja saa pelätä että siihen lyö päänsä kun pesee kasvoja jne. Tuossa se ongelma on poissa! Ja huikean kauniit nuo laatat <3

    1. Kiitos! Joo, tuo on kyllä näppärä käytössä. Erillinen kaappi ei ole tosiaan tiellä ja näin se myös sulautuu kivasti seinään – molempi parempi.

  2. Hannele Ruusukummusta
    2.11.2016, 08:26

    Upea kylppäri!! Kelpaa tuolla suihkutella..:)

    1. Kiitos! Kyllähän tuolla suihkuttelee ihan mielellään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *