Blogit
Pihkala

PEILIHIMOTUKSIA

Peilit ovat nousseet tämän hetken trendikkäimpien sisustusesineiden joukkoon, ja useampi valmistaja on lanseerannut viime aikoina markkinoille omat versionsa. Peilit ovat siitä kivoja, että ne sopivat moneen paikkaan; vessaan, eteiseen, makkariin, tai olohuoneeseen ihan vain somisteeksi. Monessa tilassa peili on jopa varsin tarpeellinen kapistus, ja jos näin ei ole, on kauniisti muotoiltu esine nätti ihan vain  itsekseenkin tai vaikka osana taulukollaasiakin. Tässä muutamia suosikkejani tämän hetken valikoimasta:
Tableau
kuva Georg Jensen via AMM
Aloitetaan uusimmasta. Georg Jensen on juuri tuonut markkinoille uuden peili- ja kehyskokoelman, joka on tanskalaisputiikki Stillebenin käsialaa. Aika ihania, kehysten klassinen, mutta yksinkertainen ilme toimii minusta tosi kivasti. Kauniisti stailattu kuva ja upea vihreä taustaseinä herättivät myös huomioni, juuri tuollaisia ryhmiä peileistä ja kehyksistä olisi kiva rakentaa.
modern mirror
kuva Muuto
Muuto julkaisi oman peilikokoelmansa hieman aiemmin tänä vuonna, ja varsin kivalta näyttää sekin. Framed-sarjaan kuuluu erivärisiä peilejä, onneksi myös ihan kirkkaita, jotta peilin käyttö varsinaisessa tarkoituksessaankin on mahdollista. Kivoja nämäkin, astetta simppelimpiä edelliseen verrattuna ja iskevät ehkä vähän varmemmin moderniin makuun.
Simple mirror
kuva By Lassen
Tämä By Lassenin View-peili on puolestaan vahva ehdokas meidän vessaan. Peiliä tehdään kahdessa koossa, molemmat neliön mallisia, ja yksinkertaisissa metallikehyksissä on useita värivaihtoehtoja. Ihanan yksinkertainen ja moderni vaihtoehto, joka ei niinkään huuda omaa nimeänsä, vaan on enemmän elegantti, hillitty tausta kaikelle muulle. Kerrassaan kelpo käyttöesine.
mirror design
kuva Iina Vuorivirta
Viimeisenä mainittakoon Iina Vuorivirran Vino-peili, joka oli kovassa hypetyksessä designkansan keskuudessa lanseerauksensa yhteydessä vuosi pari sitten. Minä tykkään tästä peilistä edelleen, vino peiliosa on ovela yksityiskohta muuten simppelissä mallissa. Myös metalliväriset kehykset ovat ehdottoman herkulliset, minä valitsisinkin tämän peilin mieluiten messinkisenä. Mahtaisikohan tällekin löytyä paikka jostakin uuden kodin seinältä…?
Onkos siellä innostuttu peileistä?
Some of my favourite mirrors at the moment.

Kommentit (8)

 1. Muuttuvakotini Päivi S

  Makkarissa ja olohuoneessa on Ikean pyöreät metalliset peilit, antavat kivaa ilmettä huoneeseen vaikkei niistä peilata. Remontoituun wc tilaan ostin vähän saman tyylisen peilin kuin By Lassenin peili metalli kehyksillä, mutta ei ollut niin hintava 🙂 Ostin sen wc-kaluste toimittajalta, mutta en nyt kuolemiksikaan muista nimeä :(…kohta se varmaan tulee sieltä. Tytön huoneeseen pitäisi laittaa useampi peili, kun saa tangon huoneeseen. Hakusessa isot peilit, jotka nojaa seinälle…en haluaa seinään niitä kiinni eli on pieni "höyrähdys" peileihin.

  • maija

   Minäkin suunnittelin tuota Ikean metallista peiliä meidän kellarin pesutilojen yhteyteen… On tosi kiva malli sekin. Ja vinkkaapas, jos myöhemmin tulee tuo valmistaja mieleen, etsin meidän vessaan juurikin vähän tuon tyylistä sopivaa peiliä. 🙂

 2. Pilviraitti

  On innostuttu. Olen kerännyt hetken aurinkopeilejä kirppiksiltä ja muualta. Nyt niitä on jo useampi. Olen miettinyt, pitäisikö niistä tehdä olohuoneeseen kiva kollaasi vai meneekö vähän överiksi. Kauniita peilejä olet löytänyt!

  • maija

   Kollaasi kuulostaa kivalta! Ja saahan peilit aina pois, jos joskus myöhemmin tuntuu liian överiltä. 🙂

   Kauniita peilejä on kyllä paljon markkinoilla juuri nyt, jopa ihan valinnanvaikeuteen asti.

 3. Hanna/ Pastellimaja

  Peilit sykähdyttää täälläkin. Kauniita yksityiskohtia sisustuksessa, tuovat valoa ja ovat varsin käyttökelpoisiakin :). Meillä on tuo Vino ollut pari vuotta, kun ihastuin siihen alkunäkemältä Artekin kesänäyttelyssä kuparin värissä. Sittemmin mietin, että olisi pitänyt ehkä kuitenkin valita messinki. Mutta toisaalta, nyt on messinkiä jo niin monessa muussa esineessä että tuo kupari on oikeastaan sittenkin aika ihana. Ei tällä hetkellä palvele ollenkaan käyttötarkoituksessaan, kun ei saada tehdä vuokra-asunnon seiniin reikiä, mutta kaunis silti ja heijastaa valoa. Toinen suosikkini ja päivittäisessä käytössä on Normann Copenhagenin Flipp. Tuo By Lassenin simppeli neliö kolahtaa näistä kyllä myös.

  • maija

   Nimenomaan, kauneus ja käyttökelpoisuus yhdistyvät tässä tuotteessa varsin mainiosti. 🙂

   Vino on kyllä kaunis peili, ja onhan se kuparisenakin tosi ihana. Ja nyt, kun suuri metallibuumi on kääntynyt enempi messingin puoleen, tuntuu kupari minusta jopa aika raikkaaltakin vaihtoehdolta… Oikein hyvä valinta minusta. Flipp on myös tosi nätti pöytäpeili, olisi ihan täydellinen pienen kauneuspisteen tai vaikka makkarin lipaston yhteyteen.

 4. Hannele Ruusukummusta

  Nuo Muuto peilit ovat kauniita!

  • maija

   Niin ovat! En ole nähnyt noita vielä ollenkaan livenä, mutta kuvat lupailevat kyllä hyvää. Koodin Anne hankki juuri tuommoisen peilin itselleen, joten kotikuvia odotellessa 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *