Pastelleja

Tänään on tuntunut siltä, että käsillä on ensimmäinen kunnon kevätpäivä. On saatu nauttia auringonpaisteesta, leudosta ilmasta ja harjatuista kaduista – kyllä tätä on jo odotettukin. Myös kotia alkaa keväisen fiiliksen myötä tarkastelemaan vähän kriittisemmin, tekisi mieli raikastaa ja keventää siellä entisestääkin. Siivota kaikki nurkat raikkaiksi, pestä ikkunat ja karsia ylimääräiset tavarat näkyvistä. Nyt ensi hätään asettelin olkkariin muutamia pastellisävyjä, nekin toivat jo vähän kevättä sisätiloihin.

Pastellisten synttärikukkasten pariksi kaivoin kaapista pari Iittalan Kastehelmi-tuikkua. Tuo reipas vaaleansininen väri on kaikessa värikylläisyydessään aika ihana ja toimii hauskana vastaparina oranssihtavalle torkkupeitolle. Tällaiset väripisteet toimivat minusta kivasti pieninä raikastavina yksityiskohtina; aina ei väriä tarvitse olla tämän enempää, joskus jo pienikin ripaus tuo tarvittavaa piristystä kodin ilmeeseen.

Olkkari ei ole ihan vielä muotoutunut täysin mieleisekseni, pitäisi jossain vaiheessa vielä hieman viimeistellä sen sisustusta. Kiinnitin aiemmin telkkarin vieressä olleen Juhani Melenderin grafiikan vaihteeksi sohvan vierelle, se toimii kivana parina myös tuon mustan Flosin valaisimen kanssa. Tuo kohta olikin kaivannut jotakin täytettä, niinpä taulu saa oleskella tuossa ainakin toistaiseksi. Jostain syystä pidän muuten enemmän sohvan viereen kuin suoraan sen päälle asetelluista taulukokonaisuuksista – tai jos taulu on sohvan päällä, asettelen sen mieluiten epäsymmetrisesti toiselle sivulle sohvaa. Vähän sama juttu kuin sängyssäkin, yleensä vältän asettelemasta tauluja tai muuta rekvisiittaa suoraan sängyn päälle. Epäsymmetrisyys toimii minusta aina paremmin asetelmassa kuin asetelmassa, enkä oikein tykkää siitä fiiliksestäkään, että jotain tuntuisi putoavan niskaan yön aikana. Nämä ovat näitä henkilökohtaisia mieltymyksiä.

Sellaisia tuokiokuvia ja sekalaisia perjantaihöpinöitä tällä kertaa. Viikonlopun suunnitelmissa olisi pientä remonttihommaa ja kenties kasvien multien vaihtoa – mites teillä?


Pastel shades in the living room.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *