Parveke-elämää

Parveketta on tullut käytetty kesän mittaan todella paljon, ja tällaisen helleaallon sattuessa kohdalle sen olemassaolosta osaa olla erityisen iloinen. Päivisin parvekkeella on melkein jo liian kuuma, mutta lämpiminä iltoina ilma on juuri sopiva, paljon raikkaampi mitä sisällä asunnossa. Tuolla onkin tullut istuskeltua monena iltana aika pitkäänkin, joskus lasi viiniä, toisinaan kirja, läppäri tai vaimeaa musiikkia seuralaisena. Trooppisista kesäöistä täytyy ottaa kaikki irti, nämä tällaiset kun ovat näillä leveysasteilla erittäin harvinaista herkkua.

Koska parvekkeella tulee vietettyä jonkin verran aikaa, on se minusta kiva somistaa niin viihtyisäksi kuin näissä puitteissa mahdollista on. Kovin kummoisia istutuksia en ole tilaan tehnyt, tällä hetkellä eniten kiehtoo vain yksinkertaiset vihreät kasvit ja heinät ja niiden tuoma modernin vehreä tunnelma. Kuvan heinäkasvi on uusin tulokas viimeiseltä Plantagenin reissulta – tuossapa muuten kauppa, josta on todella haastavaa päästä ulos tyhjin käsin, ja vielä mahdottomampaa se on näin aleaikaan. Isokokoinen heinä tuo kivaa tunnelmaa parvekkeelle jo itsessäänkin ja sopii hyvin aitoviikunoiden joukkoon. Eipä siellä tämän lisäksi paljon muuta tarvitakaan.

Illat ovat alkaneet jo hämärtyä ja kynttilät saa jo kaivaa esiin. Kuvassa yksi kaikkien aikojen suosikkini, Normann Copenhagenin valurautainen Norma-kynttilänjalka. Se on jo yltä päästä steariinissa, mutta patinoitunut ulkonäkö vain vain parantaa minusta tuon ulkonäköä. Välillä käytän tuota sisällä, välillä nappaan sen mukaan parvekkeelle. Simppeli malli toimii missä ja milloin vain.

Kynttilöiden lisäksi nappaan parvekkeelle usein myös jotain syötävää. Olen juuri nyt aivan koukussa erilaisiin hedelmiin ja marjoihin, nämä ovat niin raikasta ja helppoa kesäsyötävää. Sanoisinko jopa, että juuri nyt parempaa kuin karkki. Toinen koukutus on turkkilainen tai kreikkalainen jogurtti, jonka kylkeen hedelmät passaavat myös aivan ihanasti. Vahva suositus aamupalalle, välipalaksi tai iltaherkuksi – toimii missä ja milloin vain.

Parvekkeeni lattia on minusta kaunis, samoin kuin sen kaartuva musta metallikaidekin. Ja onhan tuo lattia tällä hetkellä kovin trendikäskin – tällaisia terrazzotyyppissiä materiaaleja näkyy juuri nyt ihan joka paikassa. Erikoismaininta täytyy antaa myös noista Adidaksen lipokkaista, ovat superpehmeää ja mukavaa materiaalia, ja ehkä parhaimmat kesäkengät niin pihalle kuin rannallekin. Näiden mukavuuden ovat tainneet huomata muutkin, sillä malli oli miltei kaikkialta loppuunmyyty. Siispä kannattaa pitää silmät auki ja toimia nopeasti, jos sopiva koko osuu kohdalle – uskallan luvata, että ovat tosiaankin muutaman kympin hintansa väärtit.

Parvekekalusteeni saavat joka kerta kyselyitä, kun ne kuvissani vilahtavat. Ne ovat Ikeasta ja kuuluvat asuntoni varustukseen. Simppeli ja klassinen kahvilapöytämalli toimii minusta kivasti vähän paikassa kuin paikassa, ja kompaktin kokonsa ansiosta pöytäsetti sopii hyvin pienellekin parvekkeelle. Oikein hyvä ja edullinen tuote, joka kannattaa pitää mielessä kun kaivataan pientä istuinryhmää kompaktiin tilaan.

Siinäpä sekalaisia juttuja ja tunnelmia parvekkeelta, jossa tälläkin hetkellä istuskelen tätä juttua kirjoittamassa. Tämänhetkisten ennusteiden mukaan parveke-elämälle ei taida tulla vielä toistaiseksi loppua, vaan uusi viikko alkaa yhtä lämpimissä merkeissä kuin edellinen loppui. Ja mikäs siinä, antaa tulla vaan, kyllä näitä säitä taas haikaillaan sitten marraskuun räntäsateessa.

Leppoisia lomahetkiä ja mukavaa uutta viikkoa!


Some snapshots from my balcony.

Kommentit (4)
  1. Ei sen kesäkeitaan tarvitse olla suuri, kun siitä voi jo nauttia..:)

    1. Näin juuri! 🙂

  2. Kivoja kuvia:) Olisiko sinulla antaa vinkkejä terassikalusteiden valintaan noin 10m2 lasitetulle terassille rivitalossa? Emme tarvitse ruokailukalustetta, vaan jotain nojatuoli/lepotuoli-juttuja. Ajattomia, siroja ja mukavia kalusteita Fatboyn säkkituolin kaveriksi. Kiitos jo etukäteen!

    1. Nyt on kyllä hyvä aika metsästää ulkokalusteita, kun sesonki alkaa olla hiljalleen ohi ja alennusmyynnit käynnissä. 🙂 Kivoja ja simppelin moderneja ulkokalusteita löytyy vaikkapa Haylta heidän Palissade- ja Hee -sarjoistaan. Oma suosikkini on tanskalainen Skagerak, ihan jumalaisen kauniita ja klassisen ajattomia ulkokalusteita! Myös Ikea ja Granit kannattaa pitää mielessä, näistäkin voi tehdä kivoja löytöjä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *