Parhaat kesäpyyhkeet – omat ohuet suosikit

En ole koskaan ollut suuri tavaroiden hamstraaja, mutta viime vuosina olen tullut entistä tarkemmaksi siitä, mitä kaappini sisältävät. Pyrin siihen, että omistaisin vain ja ainoastaan toimivia ja laadukkaita tuotteita, joita myös tulee käytettyä aktiivisesti. Eräs karsimista vaatinut tila on ollut liinavaatekaappi ja voi miten nyt nautinkaan, kun siellä on vain rajattu määrä käyttötuotteita; muutama setti suosikkilakanoita, yksi pino siistejä keittiöpyyhkeitä ja rajallinen määrä hyväkuntoisia ja yhtenäisen näköisiä pyyhkeitä.

Kesällä pyyhkeille löytyy ihan eri lailla käyttöä; tulee käytyä rannalla, saunottua ja peseydyttyä tiuhaan tahtiin. Talviaikaan pidän muhkeista ja paksuista pyyhkeistä, mutta kesällä arvostan päinvastaisesti keveyttä, pientä kokoa ja nopeaa kuivumista. Olen viime vuosina karsinut ja yksinkertaistanut pyyhekokoelmaani rajulla kädellä ja nykyään minulta löytyykin lähinnä vain valkoisia pyyhkeitä; pari paksumpaa froteepyyhettä talven varalle, ja sitten nämä ohuemmat ja näppärät kesäpyyhkeet, joista on tullut omia ehdottomia suosikkejani:

Olen kokeillut monen merkin vohvelipyyhkeitä, mutta tähän asti parhaat ovat löytyneet Linumin valikoimista. Myimme näitä Koodissa monta vuotta sitten ja omani ovat peräisin tältä ajalta, mutta nykyisellään näitä voisi koittaa metsästää esimerkiksi Stockan valikoimista. Tämä on ehkä paras kesäpyyhe ikinä; se menee todella pieneen tilaan ja on näin ollen näppärä ottaa mukaan minne tahansa. Ohut pyyhe myös kuivuu nopeasti, auringossa jopa puolessa tunnissa. Vaikka pyyhe on kevyt, se kuitenkin kuivaa todella hyvin, eikä nukkaa kuivaamisen aikana lainkaan. Tämä Linum ei myöskään muutu koppuraiseksi pesun myötä, kuten monelle vohvelipyyhkeelle saattaa käydä – monta syytä siis pitää tästä pyyhkeestä.

Pyyhesuosikkeihini kuuluu lisäksi Familonin hamam-pyyhkeet, jotka ovat myös miellyttävän ohuet, kuitenkin vohvelipyyhkeitä jonkin verran paksummat. Tämän hamam-pyyhkeen toinen puoli on froteinen, joten se tavallaan yhdistää molempien pyyhkeiden parhaat ominaisuudet, tätä mallia käytänkin ihan vuoden ympäri. Pyyhkeen koko on mukavan reilu, ja sen sisään onkin ihana kääriytyä vaikka tuulisella rannalla tai iltaviileällä terassilla. Pyyhe myös kuivaa tosi hyvin, eikä ole mennyt miksikään lukemattomissa pesuissa. Tykkään myös pyyhkeen boho-henkisistä hapsuista ja hillityistä raidoista, jotka tuovat vähän eloa simppeliin valkoiseen pyyhkeeseen. Tämä pyyhemalli näyttää hieman uudistuneen vuosien varrella, mutta nykyisellään myynnissä oleva malli vaikuttaa kovin samantyyppiseltä tämän kanssa – ehkä täytyy testata vielä tämäkin, sillä näitä pyyhkeitä ottaisin mielelläni kaappiini useampiakin.

Pyyhkeiden lisäksi lomakassista löytyy nykyään myös korealaista luonnonkosmetiikkaa. Lähden mukaan kaikenlaisiin villityksiin usein pienellä viiveellä, ja näin kävi myös Katja Kokon alkuunpaneman korealaisen ihonhoitobuumin kanssa. Nyt olen hiljalleen korvannut loppuneita ihonhoitotuotteita Whamisan tuotteilla, ja vaikka oma kärsivällisyys tuskin koskaan tulee riittämään kymmenvaiheisen ihonhoitorituaalin täydelliseen toteuttamiseen, voi tästä kuitenkin laiska poimia parhaat tuotteet ja tärkeimmät vaiheet päältä. Tähän mennessä olen kokeillut Whamisan hoitovettä, Water creamia ja Foam Cleansing Cream -puhdistusvoidetta, ja tykännyt tosi paljon jokaisesta. Eiköhän kokeiluni tule jatkumaan siis vielä ainakin merkin puhdistus- ja hoitoöljyihin asti – siinä käsittääkseni ne oleellisimmat asiat olivatkin.

Linum ja Familon ovat pyyhkeiden saralla kaksi ehdotonta suosikkiani, mutta näitähän on kokeiltu paljon: tähän mennessä Pentikin Saarni-pyyhkeet ja Lapuan Kankureiden pellavapyyhkeet ovat päässeet lähimmäs näitä kahta, mutta silti eivät ole kiilanneet ihan kärkisuosikkien joukkoon. Pyyhevalikoima kuitenkin elää ja käytön myötä väistämättä uusiutuu tietyin väliajoin: niinpä kuulisin mielelläni vinkkejä teidän lempipyyhkeistänne. Ovatko ne paksuja ja pehmeitä, ohuita ja rapsakoita – vai jotain siltä väliltä?

Kommentit (4)
 1. Mun pyyhemieltymykset taitavat olla varsin samanlaiset kuin sinullakin. Talvella muhkeampia ja kesällä ohuempia. Ja nukkaaminen on ehdoton no-no.

  Mä oon tykännyt Annon Kallio -pyyhkeestä, joka lienee varsin lähellä kuvailemaasi Familonin pyyhettä; toiselta puolelta froteeta ja toiselta sileä. Annon uudemmat kivan näköiset Sauna-pyyhkeet taitavat myös olla samanlaisella reseptillä tehtyjä, ovat mielestäni kivan näköisetkin. Nuo Kallio -pyyhkeet ovat pysyneet hyväkuntoisina pesusta toiseen, ja ne voi kuivata myös kuivausrummussa.

  Lapuan Kankureiden Terva -vohvelipyyhkeet ovat mielestäni olleet myös hyviä ja tosi kestäviä.Ne tosin ovat pesun jälkeen aluksi vähän rapsakat, mutta se ei haittaa mua, kun käytän näitä lähinnä kasvopyyhkeinä. Ainoa miinus on, ettei niitä voi kuivata kuivausrummussa (kerran vahingossa laitoin yhden pyyhkeen kuivausrumpuun, ja sen jälkeen pyyhkeen pinta ei enää ollut uudenveroinen). Kuivuvat kyllä varsin nopeasti narullakin. Mikään mun testaama toinen pyyhe ei ole kestänyt (oikein kuivattuna) uuden näköisenä yhtä pitkään kuin nämä.

  1. Annon pyyhkeitä en olekaan koskaan kokeillut, pitäisi testata näitäkin joskus, varsinkin nyt tämän kuvailusi jälkeen. Lapuan Kankureiden Tervaa minulla on joskus ollut, se jäi minulla vähän turhan koppuraksi pesujen jälkeen, ja tästä syystä en sitten kuitenkaan ihastunut pyyhkeeseen ihan täysillä. Muuten kyllä kiva pyyhe, ihania värejä ja kiva tuntu!

 2. Pyyhemieltymykseni taipuvat vohvelin puolelle vuoden ajasta riippumatta.

  Kesälle Balmuirin ohuet vohvelipyyhkeet ovat hyviä, eivät nukkaa ja kuivuvat nopeasti. Ehkä hieman rapeat pesun jälkeen jos/kun ei ole rumpukuivausmahista, mutta notkenevat heti ekalla käyttökerralla, niin käsi- kuin kylpypyyhkeetkin.

  Näiden lisäksi itseltäni löytyy myös Annon Kumpu-vohvelipyyhkeitä kahdessa koossa, ne pysyvät pehmeinä vaikka ei rumpua käytä. Aluksi nukkasivat jokin verran mutta se loppui muutamien pesujen jälkeen. Kumpu pyyhkeet ovat ilmavia/kuohkeita ison vohvelikuvion ansioista niin sopivat hyvin myös viileämpiin vuodenaikoihin.

  1. Olen käyttänyt joskus tuota Balmuirin vohveliakin, mutta minulla siitä(kin) tuli pesussa vähän koppura, ja lisäksi pyyhkeiden kaunis harmaa sävy alkoi ajan mittaan näyttää aika liilahtavalta. En kyllä muista, että nämä olisivat juurikaan nukanneet, siinä mielessä siis kiva laatu kuitenkin.

   Nyt tuli jo toinen suositus Annon pyyhkeisiin, ehkäpä näitä täytyy siis testata seuraavaksi. Ihanilta ainakin näyttävät kuvissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *