Blogit
Pihkala

PALMUN KATVEESSA

Kaikenlaiset palmut ovat taas kovin trendikkäitä sisustuksessa. Huonepalmuista on karistettu viimeisetkin kasarivibat ja ne saavat tuoda taas eloa ja eksotiikkaa suomalaisiin koteihin. Minä olen vielä toistaiseksi tyytynyt ihastelemaan palmunlehviä vain muualla, vaikka kieltämättä tuollainen käpypalmu ei olisi ollenkaan hullumpi kotonakaan. Pienen asuntomme nurkat ovat vain jo entuudestaankin täynnä viherkasveja; lisää ei tarvita ainakaan ennen kuin talvikauden pimeys tekee tepposet ja aiheuttaa tyypillistä katoa rivistöihin.
Palmuista haaveilen myös vähän isommassa mittakaavassa, lisääntyvä pimeys ja superkiireinen syksy ovat saaneet kaipaamaan pientä irtiottoa arjesta. Millään muotoa se ei tule onnistumaan tämän vuoden puolella, mutta jospa talvikuukausina talo ja työt olisivat siinä mallissa, että ne voisi jättää hetkeksi omilleen. Kunnolla suunniteltu on jo puoliksi tehty, joten asian aktiivinen ajattelu olisi varmaankin syytä aloittaa jo nyt, jotta aikomuksesta tulisi joskus tottakin. Olisiko teillä suositella lämmintä ja raksabudjetille sopivaa, mutta kuitenkin suurimmat turistirysät kiertävää aivot narikkaan -matkakohdetta meikäläisille?
Palm trees on my mind.

Kommentit (4)

 1. Irmastiina Ruusukummusta

  Oi mitä kuvia!!

  • maija

   Kiitos kiitos! 🙂

 2. Piia/Kodikkaasti neliössä

  Käpypalmu näyttää oikein hyvältä noissa kuvissa 🙂 Muutoinkin viherkasvit tuovat viihtyisyttä kotiin ja jopa putsaavat ilmaa. Itselleni palmuista tulee mieleen 80-luvulta jukkapalmut, joita oli lapsuudenkodissani useampi. Niitä en ole vielä nähnyt sisustuksissa.

  • maija

   Niin minustakin, tuosta tulee kivaa trooppista fiilistä ja vastakohtaa skandinaaviselle tunnelmalle. Ja kyllä ne jukkapalmutkin sieltä vielä hyökkäävät, sano mun sanoneen 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *