Päivän inspiraatio: The Journal by Midnatt

Ruotsalaiset Midnattin lakanat ovat nousseet viime aikoina sisustusbloggaajien suosikiksi, ja näitä vuodevaatteita voikin bongata juuri nyt vähän sieltä täältä trendikkäistä makuuhuonekuvista. Vaihdoin itse vastikään nukkumapeittoni tuplaleveään, ja tämä vaihdos on aiheuttanut pientä pulaa pussilakanavarastossani. Tästä syystä päädyinkin surffailemaan Midnattin sivuille, sillä itsekin olen kieltämättä vähän ihastunut näihin kauniinsävyisiin lakanoihin ja niiden miellyttävän oloiseen sileään puuvillamateriaaliin.

Törmäsin sivuilla The Journal by Midnatt -osioon, johon on kerätty blogityyppisesti inspiroivia juttuja, reseptejä sekä tarinoita tuotteista ja ihmisistä niiden ympärillä. Inspiroiduin erityisesti In bed with -sarjasta, jossa ihmiset kertovat ilta- ja aamutoimistaan ja elämästään näiden ympärillä. Juttusarja on toteutettu rennolla otteella, mutta todella visuaalisesti, ja ihastuinkin ennen kaikkea kuvien rentoon ja mutkattomaan henkeen. Ne eivät ole todellakaan viimeiseen asti stailattuja, vaan enemmikin rentoja räpsyjä, joista huokuu ennen kaikkea elämänmakuisuus ja hyvä fiilis. Vaihteeksi niin virkistävää!

Kuvien asunnot ovat täynnä kauniita yksityiskohtia ja katsottavaa. Ihan ensimmäisen kuvan makuuhuone on ihan huikea kaikessa yksinkertaisuudessaan, tuo valo, pehmeät hiekan sävyt, kauniit pitkät verhot ja viherkasvit ovat silmiä hivelevän kaunis ja juuri sopivan huoleton kokonaisuus. Kollaasin kuvissa ihastuttaa samat hiekanväriset lakanat, kaunis iso viherkasvi ja kylpyhuoneen Duravitin allas – tuollaisen ehkä joskus vielä haluaisin omaankin kylppäriini. Yksinkertainen on vain niin kaunista.

Tämä ylläolevien kuvien asunto kuuluu Katarina Mattsonille, ELLE Swedenin content directorille. Ihanan boheemia meininkiä ja rentoa tyylikkyyttä. Rakastan tällaisia sattumanvaraisia kokoelmia ja asetelmia, jotka näyttävät syntyneen näennäisen huolettomasti sinne tänne lasketuista tavaroista. Kamelinsävyiset Dromedary-lakanat sopivat ihanasti tummanharmaaseen seinäsävyyn, tämänkaltaista yhdistelmää olemme päässeet ihastelemaan myös Maijun blogissa.

Tämä asunto kuuluu puolestaan Elsa Kugelbergille, kauniita yksityiskohtia ja mukavan rentoa huolettomuutta löytyy täältäkin. Erityisesti tykästyin mukavan rentoihin pyjama- ja aamiaiskuviin, tällaisia kauniita hetkiä ja rentoa meininkiä haluaisin myös oppia itse taltioimaan yhä paremmin. Tokihan tarkkaan viilatut ja asetellut sisustuskuvat ovat kaunista katseltavaa, mutta niiden vastapainoksi kaipaan myös tunnelmaa ja sattumanvaraisuutta – visuaalisuudesta tietenkään tinkimättä. Molemmilla tyyleillä on oma paikkansa, eikä niiden tarvitse poissulkea toisiaan, mutta vaihtelu virkistää.

Yleisestikin aitous ja huolettomuus houkuttelevat asiassa kuin asiassa, niin valokuvauksessa, tekemisissä kuin elossa ylipäänsäkin. Yksin asumisen myötä sitä on oppinut lisää sellaista tiettyä rentoutta ja asioihin heittäytymistä; kaiken ei tarvitse olla aina niin mietittyä, vaan sattumanvaraisuudelle on aina hyvä jättää tilaa. Epätäydellisyys on usein paljon täydellisyyttä kiinnostavampaa.

Oletteko te testanneet näitä Midnattin lakanoita?


I got recently a new double blanket and now I´m in need of new wider duvet covers. I ended up browsing swedish Midnatt´s homepage, they have really nice colors and materials in their selection. In their homepage is also The Journal by Midnatt -section, which is full of inspiring stories and photos of the products and people around them. I liked especially their In bed with -series, which is full of inspiring homes and peoples. I really liked the way the homes are displayed: the photographs are informal and full of feeling, not that much styled and curated. Very fresh and inspiring!

 

 

Kommentit (2)
  1. Kiitos ihanasta vinkistä. Tosi inspiroiva juttusarja!

    1. Kiva kuulla, että vinkki innosti! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *