Pääsiäistunnelmia

 

Toivottavasti teidän pääsiäinen on sujunut leppoisasti nauttien! Blogi on pysynyt viime päivät hiljaa, mutta nyt tulin pääsiäisen vieton lomassa huikkaamaan pienet pääsiäisterkut tännekin.

Olen ollut menossa vähän siellä täällä, ja nyt kotiuduin takaisin kuvien maisemiin. Viime päivien reissuilun johdosta en tullut hankkineeksi tänä vuonna sen kummempia pääsiäiskukkia tai koristeita, eikä ruokalistallakaan ole ollut mitään erityisempää – eipä näistä olisi ennättänyt kuitenkaan juuri nauttia. Muutama keväinen oksa tuo kuitenkin vähän pääsiäisfiilistä kotiin. Monessa puussa on jo nyt pienet silmut tai jopa hiirenkorvat, joten ei aikaakaan kun maljakkoon asettelemani oksat puhkeavat lehteen sisätiloissa.

Ruokapöydälle asettelin pari omenapuun oksaa, tällaiset käkkäräiset vanhasta puusta napsaistut oksat ovat minusta tosi kauniita maljakossa. Saapa nähdä innostuvatko oksat myös kukkimaankin – toivottavasti näin kävisi. Marimekon Urna-vaasi on kuin tehty tällaisten isojen oksien esillepanoon: vaasi on sen verran näyttävä, että karut oksat saavat siitä kivaa vastapainoa, ja sopivan isokokoinen, jotta siihen on helppo mahduttaa kunnon kimppu oksia. Eipä tuon pariksi pöydälle paljon muuta tarvitakaan.

Keittiön aamiaispöydälle päätyi puolestaan nippu syreeninoksia, nämä ovat jo hyvässä vauhdissa puhkeamassa lehteen. Tuollaiset vaaleanvihreät hiirenkorvat ovat kyllä niin kauniita! Yksinkertaiset oksat tuovat kivaa simppeliä kevätfiilistä kotiin ja mikä parasta, ovat täysin ilmainen tapa keväisen tunnelman luomiseen. Niin kivaa, kun luonnosta alkaa taas pian saada jo kaikenlaista koristusta kotiin ja ei tarvitse turvautua pelkästään kukkakauppojen valikoimiin.

Pääsiäisen aikana on tullut oltua supersosiaalinen ja nähtyä paljon ihmisiä, ihanaa kun kerrankin on ollut aikaa nähdä ystäviä ja perhettä kunnolla. Huomisen päivän taidan kuitenkin pyhittää ihan vaan kotonaoloon – jospa laittaisi parveketta vähän kevätkuntoon ja kantaisi sinne jo pari säilöstä tuomaani ulkotuoliakin. Muutaman narsissinkin voisi jo istuttaa ulos, jos vain keksisi näille sopivan alustan tai pienen pöydän – ehkäpä tämä puuha jää kuitenkin vielä vähän tuonnemmas…

Leppoisaa pääsiäisen jatkoa!


Happy Easter! This year I didn´t buy any flowers or decorate home for Easter as I´ve been away visiting people all Easter long. Instead I placed some branches to vases which I picked at my parents´ place. They are very simple and cheap way to bring spring mood to home.

 

 

Kommentit (4)
  1. Vähäeleistä, mutta aivan riittävää keväistä ilmettä tuovat tosiaan nuo lehtipuiden oksat, jotka alkavat tehdä pieniä silmuja. Hyvä idea siis. Minäkään en sen kummemmin pääsiäistä koristellut. Odottelen luonnon heräämistä ja nautin sitten siitä monin verroin!

    1. Näin juuri. Heräävä luonto on niin kaunis, niin nautin tästä vuodenajasta ja luonnon ihailusta. Ihana, kun sitä saa kannettua pieninä palasina sisätiloihinkin!

  2. Maarit Leiniäinen
    29.2.2020, 09:41

    Mikä näissä kuvissa viittaa pääsiäiseen?

    1. Omasta pääsiäisenvietostani tässä postauksessani kerron. Se on minulla aika eleetöntä ja yksinkertaista, lähinnä vain oksakoristeita, kuten jutussa kirjoitankin. En itse yksin asuvana sinkkunaisena koe tarvetta sen suurempiin pääsiäskoristeluihin kuten muihinkaan sesonkijuttuihin – kukin tavallaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *