Pääsiäistä kohti

Pääsiäisviikko on jo hyvässä vauhdissa ja pitkä viikonloppu lähestyy uhkaavaa vauhtia. Pääsiäinen on aina ollut yksiä lempipyhiäni, sillä siihen ei liity vaikkapa joulun kaltaisia järjestelypaineita tai kyläilyvelvotteita. Vain monta pitkää vapaapäivää peräjälkeen, jolloin on hyvää aikaa rästihommiin tai joutenoloon – tai mieluiten sopivassa suhteessa vähän näihin molempiinkin.

En ole juuri koskaan innostunut pääsiäiskoristeista ja tänäkin vuonna nämä loistavat kotona poissaolollaan. Vähän oksia voisi toki hakea maljakkoon ja herkkuja jemmata varastoon, hennon vihreät hiirenkorvat ja freesit kevätkukat tuovat yksinkertaisuudessaan minulle ihan riittävän kevätfiiliksen. Tapanani on ollut kokkailla pääsiäisenä lammasta tietyn reseptin mukaan, kukaties intoudun tekemään tätä tänäkin vuonna. Tai ehkä repäisen ja pesen ikkunat – kuten näistäkin kuvista huomaa, se totisesti olisi tarpeen. Auringonvalo osaa olla myös armoton.

Olen kantanut makuuhuoneeseen tv:n, joka olkkarissa jäikin vähän turhan vähälle käytölle. Sängyssä on mukava loikoilla ja katsella sarjoja aitiopaikalta – ehkäpä tässä onkin osa myös pääsiäisen toimintasuunnitelmaani. Tummansininen telkku ja muut siniset yksityiskohdat sopivat myös ihanasti kamelinsävyisiin lakanoihini, jotka ovat osoittautuneet erittäin hyväksi ostokseksi. Niin ihana materiaali kuin pellava onkin, tuntuu puuvilla vaihteeksi tosi virkistävän pehmeältä ja sileältä. Molempi parempi, kaapissa on kiva olla vaihtoehto molempiin tyyleihin.

Pääsiäisnamit ja muut pikku jutut piiloutuvat kaalikulhoon, joka on matkamuisto Lontoon reissulta, jokseenkin keväinen esine sekin. Tämä kulhoni ja koko kaalitrendi on jokseenkin huvittava, ja siksipä tuollainen kippo oli pakko hankkia itsellekin. Minusta on hauska omistaa tällaisia hassuja pieniä esineitä, niitä on kiva sekoitella vaikkapa simppelin valkoisen kattauksen sekaan. Yksittäinen kulho on myös ihan hauska yksityiskohta vaikkapa ikkunalaudalla, voipa siihen jemmata vaikka korujakin. Tällaisille pienille kipoille löytyy aina käyttöä.

Ikkunalaudan viikunapuukin on herännyt uuteen kevääseen ja pukkaa taas uutta vahvaa kasvustoa. Vaaleanvihreänä sekin on kovin keväinen ja freesi, lempikasvini ehdottomasti. Taitaa tykätä viime aikoina huimasti lisääntyneestä valosta – aivan kuten omistajansakin.

Valoisaa viikkoa!


Easter is soon here! As usual, I haven´t done any preparations for it, fresh branches and spring flowers are quite enough for me. I brought that little cabbage bowl as a souvenir from London, together with my growing fig tree it brings a hint of springy feeling to home

Kommentit (2)
  1. Kaunis tuo viikunapuu!!
    Taitaa olla trendi tuokin…siis likaiset ikkunat..:)

    1. Hih, taitaapi olla. Jospa viikonvaihteessa saisi tähän trendiin muutoksen, vielä sitä ei ole tapahtunut. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *