Pääsiäisen kotitunnelmia

Joko siellä ollaan pääsiäistunnelmissa? Pääsiäinen on yksi lempijuhlistani sen rentouden, kiireettömyyden ja keväisen fiiliksen takia, mutta täytyy sanoa, että tänä vuonna koko pääsiäinen tuntuu vähän ontolta. Tällaisia fiiliksiä on varmasti juuri nyt monella muullakin, vietetäänhän pääsiäistä nyt varsin erityisluonteisessa tilassa. Luonnollisesti erityistä ohjelmaa ei pääsiäiselle juurikaan ole suunnitteilla, ja pyhät kuluvatkin lähinnä kotona ollessa ja ulkoillessa – eli ihan kuten muutkin tähänastiset päivät. Töitä tosin en ajatellut pääsiäisen aikaan juuri tehdä, ja eiköhän pääsiäisen kunniaksi tule herkuteltua hiukan tavanomaista enemmän. Pienilläkin jutuilla voi yrittää tehdä vähän eroa arkeen.

Kovin kummoisia pääsiäskoristeita ei minun ole aikuistaloudessa asuvana oikein koskaan tullut laitettua. Kukat ovat kuitenkin helppo keino tuoda vähän lisää erityistä fiilistä kotiin, ja tämä kuvien huikea kimppu onkin kaunein ja samalla myös ainoa pääsiäiskoristeeni. Olin aivan innoissani kuullessani kahden paikallisen lempparini, leipomo Grynin ja kukkakauppa Piia Jaalan yhdistymisestä: viikonloppukimpun ja maalaisleivän saa tilattua nykyään yhteiskuljetuksena kotiovelle. Niinpä päätin juhlistaa pääsiäistä tämän pienen tilauksen myötä. Nyt jos koskaan on syytä paitsi hemmotella itseä, myös tukea tällaisilla pienillä teoilla paikallisia yrityksiä ja palveluja.

Ihastelen aina tällaisia rennon värikkäitä kimppuja, joissa on sekoiteltu huolettomasti eri lajikkeita ja värejä. Niistä tulee niin hyvä ja energinen fiilis kotiin! Koska värikäs kimppu suorastaan huutaa lisää väriä ympärilleen, asettelin sen vihreään Urna-vaasiin. Aika herkullinen yhdistelmä minusta. Urna on kyllä vaasina kivan monikäyttöinen, siihen sopii niin rennot oksat kuin runsaat kimputkin. Eikä se näytä ollenkaan hullummalta tyhjänäkään. Iso peukku siis tälle tulevaisuuden klassikolle.

Entäpä viikonlopun ruokapuoli – no se on vielä vähän auki. Tuskin jaksan vääntää itselleni erityisiä pääsiäismenuja, mutta jotakin hyvää ja helppoa olisi kiva kuitenkin valmistaa. Eilen tein Hanna G:n sitruunapastaa, joka sopii raikkautensa vuoksi kivasti pääsiäiseenkin. Ja mikä parasta, pasta valmistuu ihan käden käänteessä eikä vaadi montaakaan ainesosaa. Juuri tällaisista resepteistä pidän. Huikkailkaapa, jos mieleenne tulee muita hyviä ehdotuksia – lammasruoat taidan ainakin tällä kertaa jättää välistä, niin paljon kuin niistä pidänkin, enemmän kiinnostaa tällaiset näppärät ja nopeat yhdelle hengellekin taipuvat ruokavinkit.

Leikkokukkakimpun lisäksi keväistä tunnelmaa kotiin tuo sohvapöydän oksat ja tuo Marimekon tyyny, joka on minusta kivan reipas ja raikas. Siinäpä se pääsiäinen täällä yksinkertaisuudessaan. Ehkäpä jollain ulkoilureissulla mukaan tarttuu vielä pajunkissoja tai lisää oksia, ja miksei parvekekin kaipaisi jo vähän keväisempiä kukkia – katsotaan mihin sitä viikonlopun aikana innostuu. Oletteko te intoutuneet koristelemaan kotia pääsiäiseen?

Leppoisaa pääsiäisen aikaa!

Kommentit (2)
  1. Uunifetapasta on helppo ja nopea. Yhden hengen talouden sapuska hoituu kerralla useammaksi päiväksi. Kerttu on kasvanut! Hyvää pääsiäistä teille molemmille.

    1. Uunifetapasta on kyllä hyvää ja älyttömän helppo tehdä, olen sitä joskus kokeillutkin. Voisipa tehdä taas pitkästä aikaa sitä lisääkin. 🙂

      Kerttu on tosiaan kasvanut, iso tyttö jo. Tällä viikolla tulee puoli vuotta hälle mittariin.

      Mukavaa viikon jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *