OMENAINEN TOSCAKAKKU JA KAUNEIN TEEKANNU

teekannu2-800

Eilisessä Marimekko-postauksessani tarjoiltiin toscakakkua, joka on minusta yksi ihanimmista perinteisistä kesäherkuista. Pikkuisen uuden vivahteen toscakakku saa omenasta, ja on tällä tuunattuna ihan älyttömän hyvää! Meillä toscakakkua tulee tehtyä valitettavan harvoin, sillä tuo toinen on allerginen manteleille. Siispä minä sain kunnian pistellä poskeeni koko tämänkin tortun – ja voin kertoa, ettei tehnyt edes tiukkaa. Sen verran ihanalta tuo maistui. Tässä resepti tuohon klassikkoon, tätä tulee varmasti tehtyä kesän mittaan useammankin kerran. Omenaa sisältävä resepti on hyvä muistaa myös syyskesällä sadonkorjuuaikaan – sopii loistavasti myös tuohon sesonkiin.

teekannu3-800teekannu4-800

OMENAINEN TOSCAKAKKU

Pohja:

2 munaa

1,5 dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

1/2 dl maitoa

150 g voita

2-3 kuutioitua tai viipaloitua omenaa

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon ja voisulan kanssa vaahtoon varovasti sekoitellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, ripottele omenat päälle. Paista 200 asteessa 20 min.

Kuorrutus:

75 g voita

75 g mantelilastuja

1 dl sokeria

1/2 dl kuohukermaa

1,5 rkl vehnäjauhoja

Kiehauta kaikki aiheet kattilassa. Kaada kuorrutus puolikypsän pohjan päälle. Jatka paistamista 225 asteessa n. 10 min, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.

 teekannu1-800

Näissäkin kuvissa vilahtelevat Marimekot olivat minulla kuvauslainassa, mutta yhteistyön puitteissa sain valita yhden kuvauslainoista itselleni. Pyörittelin mielessäni kaikkia ihania maljakoita ja astioita, mutta päädyin lopulta Marimekon klassiseen teekannuun*. Tällainen nimittäin puuttui meidän astiavalikoimasta kokonaan. Minusta kannu on esineenä ihan älyttömän kaunis, yksinkertainen muoto ja puuyksityiskohdat hivelevät silmiä. Tällainen on ilo nostaa esille kattaukseen, teenjuojia kun yleensä aina löytyy joukosta vähintään yksi. Ja palveleehan tämä omassa käytössäkin kivasti, kun teetä voi tehdä kerralla useamman kupillisen verran. Klassikko, josta on takuulla iloa pitkälle tulevaisuuteen!


On my previous blog post I wrote about summer classics. Marimekko products belong obviously to that genre, and so do all those lovely traditional summer treats such as spoon cookies, swiss rolls and tosca pies. This one has some apple in it and tastes even better. Should definitely bake it more often!

*tuote saatu osana yhteistyötä/gifted
Kommentit (4)
  1. Täytyypä napata tuo ohje talteen!

    1. Suosittelen! Omena on ihanan raikas tuolla karamellisen toscan keskellä.

  2. Voisi toimia näin alkukesästä myös raparperin kanssa. Meillä raparperi-toscakakku ollut hitti.

    1. Totta muuten, täytyykin testata! Harmi, ettei pihalla (vielä) kasva omaa raparperipuskaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *