OLOHUONEEN UUSI TUOLI

konjakinvärinen nahkatuoli
Menu nojatuoli
Kerroinkin jo edellisissä postauksissa, että olohuoneeseemme on muuttanut uusi tuoli. Viikonloppuna järkkäilin vähän kotosalla ja nappailin kuvia uudesta tulokkaasta. Kyseesä on konjakinvärinen Menun Afteroom Lounge -tuoli, joka kotiutui meille vähän extempore, alun perin hakusessahan oli vähän muhkeampi nojatuoli olkkariin. Saimme tätä tuolia muutaman kappaleen Koodiin ja ihastuin tähän heti ensi näkemältä; yksinkertainen, mutta ovela muotoilu ja tuo ihana konjakinvärinen nahkaverhoilu tuntuivat heti nappivalinnoilta meidän kotiin. Konjakki ja musta pelaavat erityisen hyvin yhteen siniharmaan seinäsävyn kanssa, vähän skarppaavat tuota tilaa. Kakluunista puhumattakaan, petrooli ja konjakki ovat takuuvarma yhdistelmä. Ja jos joskus tulee tarvetta sille muhkeammalle tuolille, niin kyllähän olkkariin vielä sellainenkin mahtuu. Tämä ihanuus löytää varmasti paikkansa huoneesta kuin huoneesta.
Helena Tynell Pala
Swedese Lime
moderni nojatuoli
Tykkään aika kovin tuolin modernista, mutta silti klassiseen viittaavasta ulkonäöstä: tuoli on saanut innoituksensa kahdesta pitkän linjan klassikosta, Spanish Chairista ja käsinojallisesta Thonet-tuolista. Ensimmäisen vaikutus näkyy rennon mukavassa verhoilussa ja jälkimmäinen rungon muotoilussa. Klassisten viitteiden ansiosta tuoli taipuu minusta aika mukavasti tällaiseen vanhaankin taloon, mutta tuo silti sisustukseen vähän uudenlaista säpinää ja jännitettä. Juuri niitä kontrasteja, joita aina peräänkuulutan.
Tuolin innoittamana vaihdoin olkkariin ruokailutilassa ensin olleen vanhan itämaistyyppisen maton, minusta se toimiikin tuossa tilassa aika kivasti – ainakin näin ensi hätään. Konjakinvärisen nahan kanssa siniseen taittava matto on aika kiva, puhumattakaan kakluunista, jonka sävyihin matto käy loistavasti. Ajattelinkin hankkia salin ruokapöydän alle vaalean sisalmaton, ja kun haluan olohuoneeseen vaihtelua, vaihdan matot päikseen. Olohuoneen mattoprojekti taitaa siis päätyä jäihin ainakin hetkeksi aikaa – mitäs sitä uutta hankkimaan, kun omasta varastostakin löytyy sopiva.
Pöydällä majaileva kaktuksen sukua oleva kasvi on puolestaan viikonlopun heräteostos Piia Jaalalta, aika kiva sekin. Kulahtanut saviruukku ja kaktuksen skarppi muoto menevät kivasti huoneen muihin sävyihin. Putiikkiin jäi jos minkälaisia muitakin kaktuksia ja mehikasveja, kaikki tuollaisissa söpöissä ruukuissa. Ovathan nuo kaktukset vain aika ihania!

vanhan talon sisustus
Uusi tuoli toi tullessaan pientä muutostarvetta: puinen senkki ja sivupöytä ovat tuon kanssa ihan eri maailmaa, joten nyt viimeistään ne saavat lähteä yläkertaan. Joskus tulevaisuudessa haluaisin myös vaihtaa tuon vanhan messinkisen jalkavalaisimen johonkin skarppiin mustaan, tämä kirppislöytö alkaa olla jo vähän huojuva. Nyt lähiaikoina ajattelin etsiä sohvan vierelle vielä simppelin sivupöydän, muuten pärjätäänkin jo tämän setin kanssa aika pitkälle. Tuoli on sen verran voimakas, että eihän se ympärilleen kovin kummoisia kaipaakaan – mieluumminkin juuri vähän ilmavuutta ja tyhjää tilaa.
Here´s my new chair: Afteroom Lounge Chair from Menu. I love the simple yet classic design of the chair which is inspired by the old classics, the Spanish Chair and Thonet´s armchair. The simple form fits both modern and classic homes, and that cognac leather…it´s just stunning.
Kommentit (12)
 1. Onpas mielenkiintoinen tuoli, enpä ole ennen nähnyt! Sopii kyllä teille kuin nenä päähän!
  Skarppi taitaa muuten olla sun lempi sana 😀
  Heli

  1. Kiitos! Minustakin tuo on tosi ihana ja jollain tapaa myös hauska muotoilultaan – virkistävän erilainen!

   Hehe, näköjään aika moni asia tuossa tilassa oli tällä kertaa skarppia 😀 Täytyy jatkossa kiinnittää tuohon sanaan enemmän huomiota…

 2. Wau, onpa hieno tuoli. Tykkään! 🙂

  1. Kiitos, kiva kuulla! Minäkin tykkään, pn jotenkin virkistävän erilainen ja lopulta silti aika klassinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *