Blogit
Pihkala

OLOHUONEEN TAMMIKUU

olohuone_tammikuu5_800

Pienessä bloggaajaporukassamme kiertää kuukausittain vaihtuva haaste, ja olettekin jo saattaneet bongata juttuja tähän liittyen muista blogeista. Koska tammikuuta on vielä muutama päivä jäljellä, päätin minäkin toteuttaa vielä tämän kuun haasteen. Alkuperäisesti haasteen heitti ilmoille  Lyde Talostakoti -blogista, ja se menee näin:

Joulun jälkeen kodin sisustus muuttuu usein ainakin sen verran, että joulukoristeet ja kuusi saavat lähteä. Usein samalla tekee mieli uudistaa sisustusta muutenkin, ja tuoda kevättä kotiin. Miten kevätkauteen ja uuteen vuoteen siirtyminen näkyy kodissasi? Vaihtuuko loppiaisen jälkeen kalusteiden paikat, vai riittääkö vasta pääsiäisen tienoilla kevätsävyisten tyynyjen nakkaaminen sohvan nurkkaan tuomaan keväisen tunnelman? Ilmestyykö pöydälle kevätesikko tai tulppaaneja? Onko jokin perinne, jonka toistat joka vuosi joulun pyhien jälkeen vai riittääkö pelkkä kuusen pois vieminen karistamaan joulun kodista? Teetkö sisustamisen saralla uudenvuodenlupauksia?

olohuone_tammikuu9_800

olohuone_tammikuu10_800

olohuone_tammikuu6_800

olohuone_tammikuu3_800

Kuusi lähti meiltä loppiaisena, viimeinen joulusta muistuttava kynttelikkö nuutinpäivän aikoihin. Joulun jälkeen teki ehdottomasti mieli vähän keventää ja karsia, mutta suoraan kevääseen ei joulusta meillä hypätty. Eletäänhän nyt vasta talven parasta aikaa, ja se saa minusta näkyä kotonakin. Paksut torkkupeitot, samettityynyt ja kyntteliköt kuuluvat siis ehdottomasti meidän tammikuiseen olohuoneeseen.

Kalusteiden paikkoja ei ole vaihdeltu, eikä keväisempiä tyynyjäkään isketty sohvalle. Olen kuitenkin hieman karsinut sohvatyynyjä sitten joulun; nyt yksi-kaksi tyynyä torkkupeiton kanssa riittää vallan hyvin. Pidän siitä, että vaihteeksi sohvaa ei ole kuorrutettu tyynykeoilla, vaan siinä on enemmän tilaa ja ilmaa. Tupsupäisestä samettityynystä ja villahuovasta en ole kuitenkaan valmis luopumaan vielä pitkiin aikoihin, molemmat ovat ihan lempijuttuja täällä kotona.

olohuone_tammikuu1_800

olohuone_tammikuu2_800

Tulppaanikautta en ole korkannut vielä lainkaan, haluan vielä hetken himmailla sen kanssa ja säästää startin pikkuisen keväämmälle. Onpahan sitten, mitä odottaa! Ensimmäiset magnoliat kuitenkin hankin jokunen viikko sitten, ja kukinnan jälkeen puhjenneet lehdet sulostuttavat nyt ruokasalia. Niistä tulee kyllä selkeästi keväinen fiilis. Oma osansa on myös kirkkaalla valolla, josta olemme päässeet nauttimaan viime aikoina. Sanoisinpa melkein, että valo on merkittävin muutos sisustukseen sitten joulun, niin omanlaisen tunnelman se tuo mukanaan.

olohuone_tammikuu4_800

olohuone_tammikuu8_800

Hiljalleen alan kuitenkin valmistautua kohti kevätkautta: ajattelin hankkia vähän viherkasveja, vaihdella mattoja ja hankkia kotiin joitakin tarpeellisia kalusteita. En niinkään tee sisustamisen saralla uudenvuodenlupauksia, mutta yhdestä jo eilisessä postauksessanikin sivuamasta hyvästä periaatteesta on hyvä muistutella itseä ja muitakin aina silloin tällöin: Tasapainoisessa kodissa tavarat kulkevat kahteen suuntaan. Loputtomasti ei voi hankkia uutta luopumatta jostakin vanhasta. Tavaroihin ei kannata rakastua, niitä on turha pitää tyhjän panttina varaston sopukoissa. Itse pyrin siihen, että kodissani on vain mieluisia asioita. Pääkalusteet pitää ehdottomasti olla aikaa kestäviä ja laadukkaita, tämän ympärille voi sitten vaihtelunhaluisena kerätä pienempiä sesonkien mukaan muuttuvia asioita. Kaikki lähtee kuitenkin ajattomasta ja laadukkaasta pohjasta.

Joko te olette siirtyneet kevätkauteen?


Our living room in January. As we are currently enjoying the best winter season I don´t want to think about spring too much yet. Although I have done some arrangements after christmas season: cleaned the surfaces from decorative objects, brought some greens to the living room, carried the first branches of magnolia in and removed all the extra cushions from the sofa. I still want to have my velvet cushions and wool blankets and burn candles in the evenings, that´s my way to enjoy this winter time. But a hint of freshness doesn´t hurt…

Kommentit (9)

 1. Heli

  Karsimisprojektiasi odotellessa 😉

  Onko teillä uusi hyllykkö olohuoneessa?

  • maija

   On joo, hankin olohuoneeseen uuden hyllyn Ikeasta, kun väsyin tuon kohdan tyhjyyteen. Täytyy kirjoitella siitä alkavalla viikolla paremmin. 🙂

 2. Blue Peony

  Tuosta hyllyköstä kysyisin minäkin! Meillä ei ollut viime jouluna kuusta ja ainoa joulukukka amarylliskin tekee vielä kahta uutta kukkavanaa, joten ainoa joulutavaran karsiminen oli yhtä kuin seppeleen poistaminen ovesta. Aurinkoisina päivinä tuntuu todella keväiseltä, harmaina päivinä taas todella ankealta, ja mieli tekee vain jatkaa kaamoskautta. Ruokapöydällä koko talven olleet messinkiset kynttiläjalat aion tosin vaihtaa tänään ja laittaa pöytäkynttilöitä isoisältä ja isoisoisältä perittyjen pienten hopeisten palkintolautasten päälle. Illat ovat vielä niin pimeitä, että on ihana poltella kynttilöitä iltateellä ja samalla tyhjentää talven kynttilävarastoa.

  • maija

   Hankin sen ihan tässä hiljattain, kun halusin vähän täytettä olohuoneeseen. Tuo kohta oli ollut tyhjänä jo vähän liian pitkään, ja nyt tein tuollaisen budjettiratkaisun ja karautin Ikeaan. 🙂 Kirjoittelen hyllystä lisää ensi viikolla.

   Ja sama juttu täällä, harmaina päivinä tekee mieli vielä vähän hyssytellä, lojua viltin alla ja poltella kynttilöitä. Mutta eipä tässä kiirettä, kevättä riittää kyllä monta kuukautta, joten talvesta voi hyvin nauttia vielä hetken. 🙂

 3. Pieta

  Teillä on ihanan ilmavan näköistä! Meillä on liikaa mööpeleitä ja se tekee kodista jotenkin tunkkaisen, tai miten sen nyt parhaiten ilmaisisi, oloisen. Jopa mieheni äkisee siitä, että joka seinustalla on jotakin kalustetta.

  Kevättä odotellessa meillä on sohvatyynyille vaihdettu vähän kevyemmät kuosit ja tehty suursiivousta mutta tulppaanikausi saa vielä hetken odottaa. Jotenkin tuntuu niin aikaiselta taas, vaikka eihän sitä tiedä miten valon määrän lisääntyminen saa pään kääntymään. Keväisiä ilmoja odotellessa!

  • maija

   Kiitos! Meillä sitten taas on muuton jäljiltä vielä vähän turhankin tyhjää, sisustusprojekti on vielä ihan alkutekijöissään. Nautin kyllä tietyllä lailla tästä ilmavuudesta ja pienestä keskeneräisyydestäkin, mutta toisaalta olisi ihana saada paikat vähän valmiimmaksi ja ”sisustetumman” oloiseksi. Mutta kaikki aikanaan… 🙂

   Minulla on vähän sama fiilis, vielä tuntuu vähän aikaiselta aloittaa tulppaanikausi ja kevään fiilistely. Mutta eiköhän nämä ajatukset muutu helmikuun kuluessa… Maaliskuu on minulle jo ihan kevättä, viimeistään silloin päästän kevättunnelmoinnin valloilleen. 🙂

 4. Lyde

  Kaunista ja raikasta teillä! Minä en malta ollenkaan odottaa tulppaanien kanssa, vaan aloitan kauden yleensä heti kun niitä vain kaupasta löytyy. Ne on niin lempparikukkia, että otan kevättalvesta kaiken irti 🙂 Kivaa kun osallistuit haasteeseen, koetan piakkoin alkaa tekemään näistä koostetta!

  • maija

   Kiitos! Tulppaanit ovat kyllä ihania, erityisesti ranskalaiset ja papukaijatulppaanit, mutta myös ihan tavallisetkin. Nyt helmikuussa täytyy kyllä jo ehdottomasti startata sesonki ja aloittaa tulevan kevätkauden fiilistely.

   Tämä oli kiva haaste, kiva kun heitit ilmoille! Olen välillä vähän huono näissä, mutta tähän oli pakko osallistua. 🙂

 5. OLOHUONEEN VITTSJÖ-HYLLY – Pihkala

  […] saattoivat bongata taannoisista olohuonekuvistani yhden uuden tulokkaan. Olohuone on ollut vähän tyhjä, ja nurkka konjakinvärisen Menun tuolin […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *