OLOHUONEEN PÖYDÄLLÄ

Eletään marraskuun loppua, ja sen kyllä huomaa. Viime viikkoina pimeys on iskenyt kiinni ihan tosissaan. Aamuisin ei meinaa päästä ylös, viiden aikaan iltapäivästä olo on kuin keskellä yötä ja onpa ollut myös päiviä, jotka eivät tunnu valkenevan missään vaiheessa. Ja vielä kuukausi pitäisi mennä pimeämpään suuntaan, huh huh sanon minä.
Sattuneesta syystä kynttilät palavatkin meillä juuri nyt aika ahkerasti. Pimeät illat muuttuvat huomattavasti siedettävämmiksi, jopa ihan tunnelmallisiksi, kun ripottelee valotuikkuja sinne tänne. Toistaiseksi meillä mennään pelkän elävän tulen voimin, mutta jonkinlaisia jouluvalojakin voisi hiljalleen alkaa viritellä. Ruokasalin ikkunaan sopisi iso joulutähti ja keittiöön pieni kynttelikkö. Vielä kun saisi mukaan ritisevän takkatulen, ei yhdistelmässä olisi enää mitään valittamista. Tämän suhteen täytyy kuitenkin vielä malttaa ja odotella hamaa tulevaisuutta ja savupiipun kunnostusta.

Kynttilänjalkakokoelmani on melkoisen laaja, erilaisiin kauniisiin kynttelikköihin on niin helppo hullaantua. Pitäisikin ehkä lajitella vähiten käytetyimmät kiertoon, mutta toisaalta on mukava, kun on jotain mitä vaihdella. Kuten aiemmin kirjoittelinkin, kirkas lasi houkuttaa näissä tällä hetkellä erityisen paljon, tässä on jotain eleganttia ja mukavan siroa. Siinä missä ruokasalissa on Festivoa ja Pala-vaasia, on olkkarin pöydällä palanut koko viikonlopun putkeen Orreforsin klassinen lasituikku, joita saimme vastikään Koodiin. Tämä vähän kristallikiteen näköinen kynttilätuikku heijastaa valoa tosi kauniisti ja on aika näyttävä varsinkin hämärässä. Juhlava, mutta kuitenkin monikäyttöinen, kivaa vaihtelua arkisimmille kynttiläkipoilleni.
Jos pitäisi valita lempikynttelikköni, olisi valinta kyllä äärimmäisen vaikea. Mukaan kisaan pääsisivät niin meillä majailevat Kubus ja Gloria-kyntteliköt, pienet Nappulat ja muut vastaavat joka paikan somistajat, ihanat tuoksukynttilät kuin tämä uusin tulokaskin. Valitse sitten niistä, onneksi ei tarvitsekaan. 
Mikä teillä palaa useimmin?
Sunday coziness at home.
Kommentit (4)
  1. Minä olen kerännyt vanhoja messinkisiä kynttilänjalkoja kirppareilta Tukholmasta, jossa käyn työn puolesta usein. Ne ovat meillä käytetyimmät kynttilänjalat arkisin. Lisäksi parvekkeella palaa joka ilta lyhdyissä kynttilöitä. Aamulla on helpompi herätä, kun näkyy edes pieni valo! Viikonloppuisin nautin myös tuikuista, kun on aikaa polttaa niitä ajan kanssa eikä tarvitse sammutella.

    1. Kynttilät ja kynttilänjalat ovat kyllä niin ihania, voisin hamstrata niitä vaikka kuinka! Minullakin on muutama vanha messinkinen, pitäisikin kaivaa ne taas käyttöön. Näyttävät aika kivalta valkoisen liinan tai modernin pöydän parina.

  2. Mä saan joululahjaksi Kubuksen. Olen haaveillut siitä jo mammiksella ja mun poika on nyt 7 v. Anoppi antoi jo rahat ja sanoi osta itsellesi joululahjaksi. Odottelen Stockan seteleitä ja sitten isken.
    Siitä tulee suosikki. Tykkään kovasti hänen isosiskostaan, kahdeksikosta. Mutta se syö niin hirveesti kynntilöitä, ei ole päässyt käyttöön kuin juhlina.

    1. Oi, Kubus on kyllä ihana klassikko. Molemman koot ovat huikean hienoja, mutta tuo neliosainen taipuu tosiaan mukavasti myös arkeen. Itse olen käyttänyt sitä tosi paljon ruoka- ja sohvapöydällä. Tähän adventtikauteenkin se sopii kivasti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *