Olohuoneen harmaa villamatto

tisca-rug7-800

Tällä viikolla innostuin hääräilemään kotona ja päivittämään hieman alakerran oleskeluhuoneita. Olohuoneessa kesän ajan ollut sisalmatto päätyi takaisin ruokasaliin, ja sieltä siirsin puolestaan harmaan Tiscan villamaton* olkkariin. Tämä päivitys oli ollut minulla mielessä jo jonkin aikaa, mutta halusin ensin nauttia kesän ajan sisalin tuomasta raikkaasta ilmeestä. Nyt ilmat ovat kääntyneet jo sen verran syksyisemmäksi, että teki mieli tuoda olkkariin jo vähän pehmoisempaa tunnelmaa. Siispä sisal sai väistyä.

tisca12-800

tisca_rug3-800

tisca-rug4.1-800

Harmaa matto toi huoneeseen mukavaa levollisuutta, ehkä jopa pikkaisen talvistakin ilmettä. Tätä koitin kuitenkin paikkailla jättämällä sohvan raikkaan väriset tyynyt paikoilleen. Villamatto on ihanan pehmoinen jalan alla, joten siinäkin mielessä muutos sisaliin on tuntuva. Matto on ohuehko ja melko tiivis, mutta silti mukavan pehmeä. Olen kyllä ollut sen laatuun kaikin puolin erittäin tyytyväinen.

tisca-rug10-800

tisca-rug2-800

tisca-rug5-800

Tom Dixonin puinen pikkupöytä tuo vähän lisää massaa kevyeen sohvapöytään ja mukavaa laskutilaa sohvapöydän pienille tavaroille, vaihteeksi sitä on ihan kiva pitää sarjapöytämäisesti sohvapöydän vierellä. Saan toisinaan kyselyitä onko meidän olkkarissa telkkaria ollenkaan, se kun näkyy harvoin kuvissani. Tämän postauksen kuvat paljastavat, että siellähän tuo töllö on sohvaa vastapäätä. Tällä seinustalla ei vain tapahdu sisustuksen suhteen juuri mitään mielenkiintoista, telkkari ja sen alla oleva taso kun vievät käytännössä koko seinänpätkän. Siksi en ole kokenut tätä kulmaa kovin mielekkääksi kuvatakaan. Itsehän haaveilisin isosta nojatuolista tuossa tv:n paikalla takan vieressä, mutta tämä ehdotus ei ole jostain kumman syystä saanut meillä sen suurempaa kannatusta – siispä tällä mennään.

Asettelin tv-tasolle meidän lehtikokoelman, sillä en tykkää pelkästä paljaasta tasosta ja valtavasta ruudusta sen yläpuolella. Lehtien myötä tähänkin seinustalle tuli minusta heti enemmän eloa ja kotoisuutta. Tuosta lisäksi lehtiä on helppo poimia ja tutkiskella, ovat tasolla paljon helpommin saatavilla kuin täynnä olevassa kirjahyllyssä. Itse pidän tällaisista rennoista ja elämänmakuisista lehtikasoista, jonkun toisen silmään ne taas saattavat näyttää sekaiselta. Nämä ovat niitä makuasioita.

tisca-rug6-800

Sohvapöydällä on meidän ”viikonloppukarkit”. Olen tällä hetkellä ihan hullaantunut luumuista, ja aprikoosit sun muutkin ovat juuri nyt ihanan meheviä. Löysin jokin aika sitten kätköistäni tuon vanhan Muuton kulhon, ja sen jälkeen se onkin ollut jatkuvasti käytössä. Tuohon on niin helppo lajitella eri hedelmät ja/tai vihannekset, ja kokonaisuus on kaunis pitää esillä keittiön pöydällä – ja toisinaan täällä olkkarissakin.

tisca-rug9-800

tisca-rug13-800

Harmaa matto on jotenkin aika ihana tausta kaikille väreille; konjakinvärinen nahka ja oljenkeltainen tyyny oikein loistavat sitä vasten. Myös vaalea puu sopii siihen kauniisti, ja valkoinen näyttää entistäkin heleämmältä. Jossain välissä täytyy kaivaa esille vähän muhkeampia tekstiilejä ja syksyisempiä sävyjä, ja onpa minulla vähän muitakin suunnitelmia olohuoneen varalle. Mutta niiden aika ei ole ihan vielä…


The weather is getting colder here and slowly it´s time to say goodbye to summer. I have kept a sisal rug in the living room whole summer, but now I wanted to have something softer and cosier there. So I changed rugs between living and dining room and place this grey wool rug from Tisca to the living room. I think it looks lovely also in this room, the color matches well with the wall and our old fireplace. The grey rug is also a nice base for other colors: cognac leather and straw yellow literally shines next to it, and white looks even fresher than before. I like this combination (and this rug) a lot!

*Matto saatu Tiscalta/rug gifted from Tisca

Tallenna

Tallenna

Kommentit (2)
  1. Kiva matto! 🙂 ihailin myös TV-tasoanne, mistä se on?

    1. Kiitos 🙂 Tv-taso on Muuramen Mup-sarjaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *