Blogit
Pihkala

OLOHUONE ILLANSUUSSA

olkkari5-800

Tänään olen viettänyt touhukasta vapaapäivää. Olen siivonnut miltei koko päivän, ihana kerrankin kuurata koti ihan huolella ja käydä kaikki harvemmin putsattavat kohdatkin läpi. Nyt jälkeenpäin on kiva lojua sohvalla ja ihailla puhdasta kotia – ja mikä parasta, torstaisen siivouspäivän myötä siivoushommia ei jää enää viikonlopulle, vaan silloin voi keskittyä ihan muihin juttuihin. Nappasin illansuussa pari kuvaa olkkarista, tällaisissa tunnelmissa siellä tällä kertaa:

olkkari1-800olkkari6-800

Yläaulaan aiottu vanha keinutuoli on jäänyt maleksimaan olkkariin, sillä siihen on aika kiva istahtaa hetkikseksi lueskelemaan tai kahville. Fiilistelen toisinaan, kuinka upea tämä tuoli olisi vaikka edellisen postauksen kukkakankaalla tai jollain muulla päräyttävällä värillä – nykyinen vaalea verhoilukin on kuitenkin nätti ja hyväkuntoinen, joten tätä on turha mennä vaihtamaan. Olen ollut jo pitkään tilaamassa olkkariin vähän muhkeampaa nojatuolia, mutta jotenkin tykkään näistä meidän kevyistä pienistä tuoleistakin. Laiskanlinna saa siis vielä toistaiseksi odottaa.

olkkari4-800

olkkari7-800

olkkari2-800

olkkari8-800

Sohvatyynyiksi asettelin tällä kertaa ihan vain tummia tyynyjä, niiden tuoma selkeys kiinnostaa. Vanha siniharmaa silkkityynyni menee aika hauskasti yhteen taustalla häämöttävän maalauksen kanssa. Jos sametti tuntuu kesää kohden vähän turhan tunkkaiselta, on silkki tälle materiaalille aika kiva vaihtoehto. Hivenen ylellisempi silkki tuntuu taas pitkästä aikaa ajankohtaiselta ja sopii aika kivasti tämän hetken rentoa luksusta tavoittelevaan trendiinkin. Parhaalta se näyttää rentoihin elementteihin ja erilaisiin tekstuureihin yhdistettynä, näin yhdistelmä pysyy fiinin sijasta modernina ja tarpeeksi rentona.

olkkari9.1-800

Hassua – koko päivän on ollut sellainen olo, että on perjantai. Maanantainen vapunpäivä on jälleen kerran sekoittanut rytmin. Mutta viikonloppuun ei ole enää pitkä matka – silloin kurkataan mm. meidän kovaa vauhtia valmistuvaan saunaan ja kylpytiloihin (jotka rakentuvat parhaillaankin kellon ollessa 21.08…). Nyt kuitenkin on aika linnottautua toffeiden kera sohvan äärelle, mukavaa illanjatkoa!


Today I cleaned up the house and now it´s time to relax and enjoy the fresh home. I love this feeling after cleaning up when you are able to lay down and lift feet up on the sofa, it really feels great! I placed some fresh flowers to the vase and put some new cushions to the sofa – dark is the color right now. Clearly I´m craving for some simple, monotonic elements to balance our home and somehow dark plain colors feels calm and fresh enough.

Kommentit (5)

 1. Tanja / Idis & Interiööri

  Äläpä muuta virka, päivistä ollaan täälläkin ihan sekaisin! Vaikka eipä sillä, onhan se kiva kun huomenna on jo perjantai.

  Kaunis ja raikas olohuone, kuten aina. Mulla on varmaan saman sarjan tuoli ilman keinuominaisuutta…näyttää niin samalta. Sain sen anopilta aikoinaan ensimmäiseen yhteiseen kotiimme ja silloin teetetty uusi verhoilu on kyllä säilynyt hyvin. Tuoli kaunistaa tällä hetkellä äitini kotia hoivakodissa.

  Mekin olemme jo vuosia tehneet viikkosiivouksen torstaisin, jotta perjantaina saa heittää jalat sohvalle ja ruveta viikonlopun viettoon ilman ressiä imuroinnista ja luutun heiluttelusta. On kyllä niin hyvä järjestely, ettei paremmasta väliä 🙂

  Mukavaa viikonloppua Maija <3

  • Maija

   Kiitos! Tämä tuoli taitaa olla malliltaan aika yleinen, varsinkin tuo puukäsinoja on muodoltaan sellainen, mihin törmää aina vähän väliä. Tässä ainoa vika on, että natisee ihan pirusti, täytyisi tsekata onko vika puuosissa ja tarpeen tullen liimata ne uudelleen… Mutta eihän se käyttöä haittaa, tuo vain tunnelmaa. 🙂

   Torstain siivouspäivä on kyllä niin hyvä konsepti! Ennen olen pitänytkin torstain melko säännöllisenä siivouspäivänä, mutta viimeisen vuoden aikana siitä on tullut vähän lipsuttua… Mutta on kyllä kiva, kun viikonloppuna ei tarvitse enää miettiä näitä juttuja vaan voi tosiaan heittää jalat sohvalle ja nauttia puhtaasta kodista.

   Kivaa viikkoa sinne!

 2. KastehelmiB

  Ihanan rauhallinen ja seesteinen olohuone. Tuollaisista mina pidän, ei liikaa tavaraa eikä kirkkaita värejä.

  • Maija

   Kiitos! Minäkin nautin väljyydestä; siitä tämä koti on kyllä ihana, että on tilaa levittää tavarat vähän väljemmin eikä jokaisen nurkan tarvitse olla ihan täyteen tupattu.

 3. Minttu

  Hei mistä on tuo oikeanpuolimmaisin tyyny? Eli tuo missä on valkoinen ”ruudukko” päällä?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *