Blogit
Pihkala

Nyt innostaa sininen

inspiration1

Nykyään en käy enää juuri koskaan ruotsalaisten kiinteistönvälittäjien sivuilla. Niin kauniita kuin stailatut myynnissä olevat asunnot onkin, olen aika puutunut niissä kiertäviin samoihin kalusteisiin ja yhteneväiseen trendikkääseen tyyliin. Tällaisia asuntoja tuleekin bongattua lähinnä muista blogeista, ja tämänkin asunnon poimin yhden blogisuosikkini Johanna Bradfordin kautta. Vaikka tässäkin toistuu ajan trendille tyypillisesti jugendtalon komeat puitteet, utuinen sävypaletti ja design- ja kirppislöytöjen harkitun boheemi yhdistelmä, oli tässä asunnossa vaihteeksi kuitenkin jotain erityisen kiinnostavaa: se oli tuo hieno sävymaailma ja etenkin sininen väri, josta olen aika innostunut juuri nyt.

inspiration2

inspiration3

inspiration4

inspiration5

inspiration6

inspiration7

inspiration8

inspiration9

Sinistä on käytetty jossakin muodossa oikeastaan tilan kaikissa huoneissa. Toisaalla sävy on tumman siniharmaa, toisaalla taas vähän kirkkaampi sininen. Makuuhuoneesta voi laskea yhdeltä istumalta kahden käden sormien verran sinisen eri sävyjä, silti kokonaisuus toimii. Erityisesti ihastelin tummansinisen seinän ja vaalean heleän sinisen kaapiston yhdistelmää. Odottamaton väripari toimii yllättävänkin hyvin.

Sininen on ollut nousussa ja pulpahdellut sieltä täältä jo pidemmän aikaa, mutta veikkaan sen nousevan vielä entistä voimakkaammin esille tulevina aikoina. Murrettujen sävyjen valtakausi on kestänyt jo aika pitkään ja uumoilenkin, että hiljalleen sävyt kirkastuvat ja reippaampia värejä alkaa näkyä yhä enemmän. Mustavalkoisen, kokovalkoisen, harmaan ja murrettujen luonnonsävyjen jälkeen tämä on aika luonnollinenkin steppi.

Mitäs te tuumatte tästä sävystä, innostaako sininen?


Nowadays I don´t browse that much Swedish apartment styling pictures as I´ve started to get a little tired of them: even though the apartments are very beautiful, they all look the same. Nevertheless I found this apartment which is currently in sale via Johanna Bradford´s blog and liked it a lot: especially those blue shades are amazingly beautiful. I am very into blue right now and think it will be the next big thing, however I also think we will see more bright colors instead of muted tones that are very popular at the moment.

all photos Entrance Mäkleri

Kommentit (6)

 1. Viivi / Pilviraitti blogi

  Tykkään! Sininen on kestosuosikkini, vaikka tällä hetkellä vihreä on valloittanut meillä isot seinäpinnat. Sinistä löytyy kuitenkin mm. sisustustyynyistä ja työhuoneen matosta.

  • Maija

   Vähän sama juttu, sininen toimii aina! On niin neutraali ja luonnollinenkin väri meille suomalaisille. Ja tummansininen on oiva mustan korvike – itse olen pitänyt syksystä asti tummansinisiä tyynyjä, enkä vieläkään malta vaihtaa niitä pois.

 2. Paula / Golden Cupole

  En olisi uskonut, mutta kohta meillekin landaa jotain sinistä. Olemme hankkineet sini sävyisen taulun ja siihen nyt on sitten tulossa sinistä sisustuksen pariksi. Taulun saamme näyttelystä vasta muutaman viikon päästä, mutta koristetyynyjä sinisellä sävytyksellä ehdinkin jo hankkia.

  Ihania noi kuvat.

  • Maija

   Eikö olekin, jotenkin ihana sävymaailma tuolla kodissa. Näistä kuvista saa paljon inspistä, vaikka noin vahvasti ei väriä itse haluaisikaan toistaa.

   Kuulostaa ihanalta tuo taulu!

 3. hanna

  Meillä on jo joitain vuosia ollut siinä mielessä sininen olohuone, että lattialla on sinivalkoinen ”itämainen” matto (ihan viskoosia, ei aito matto). Se tuo juuri sopivan verran väriä huoneeseen, kaverina sitten tietysti vihreitä kasveja ja milloin minkäkin värisiä kynttilänjalkoja, muistikirjoja ym. Sain lahjaksi kiinalaisen keramiikkalyhdyn, sinivalkoisen tietty. Se olisi olohuoneessa ihana, mutta vähän mua hämää, kun matto ja lyhty ovat niin samaa…

  Voi kun joskus uskaltaisi käyttää värejä vaikka ihan seinilläkin!

  • Maija

   Itämaiset matot ovat kyllä kivoja, sellainen on jo yksittäin tosi tehokas väriruiske ja piristäjä. 🙂

   Minä ajattelen maalin suhteen niin, että maalia se vain on – seinät on helppo ja melko edullistakin maalata uudelleen, jos värivalinta alkaa joskus tökkiä. Eli siinä mielessä valinnan ei tarvitse olla niin lopullinen kuin vaikka laatoissa tai tapeteissakin, jälkimmäinen kun on yleensä kuitenkin maalia kalliimpi ja työläämpi asennettava.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *