Muutosta ilmeeseen valaisimella, osa 2/2

oh-wirkkala2-800

Eilen alkanut olohuoneteema jatkuu. Edellisessä postauksessa näkynyt Artekin Mehiläispesä-valaisin on loistanut olkkarin kruununa muutostamme alkaen, niinpä halusin kokeilla miltä tila näyttäisi, jos tämän valaisimen vaihtaisi vaihteeksi ihan toisenlaiseen malliin. Vaikka kyseessä oli ainoastaan yhden valaisimen vaihto, muuttui tilan tunnelma mielestäni heti ihan erilaiseksi. Airamin uusi WIR-sarjan valaisin* toi mukanaan mukavaa keveyttä ja modernia ilmettä tilaan.

oh-wirkkala7-800oh-wirkkala4-800

Loppujen lopuksi tyylistä ei silti menty kovin kauas, sillä vaikka valaisin vaihtui, pysyi sen aikakausi samana. Tämä Tapio Wirkkalan suunnittelema valaisin on Mehiläispesän tavoin suunniteltu 50-luvulla. Pidän kovasti tämän aikakauden muotoilusta, ja tämä tuote ei ole poikkeus. Musta simppeli holkki täydentyy kauniilla WIR-polttimolla, joka on nyt päivitetty led-teknologialla ajan mukaiseksi energiaa säästäväksi vaihtoehdoksi.

Kaunis led-lamppu toimii hienosti yksinään simppelin mustan holkin parina, mutta kokonaisuuteen on saatavissa myös kauniita lasikupuja. Airam esitteli uudistuotantoon otetun Wirkkala-valaisintuoteperheen tämän vuoden Habitaressa, jossa se sai tunnustusta aina Mujin pääjohtaja Masaaki Kanaita myöten. Enkä ihmettele – onhan tämä tosi kaunis, ajaton ja mukavan muuntautuva malli.

oh-wirkkala1-800oh-wirkkala6-800oh-wirkkala5-800 oh-wirkkala3-800

Itse pidän kovasti fiiliksestä, jonka yksinkertainen valaisin tuo olkkariimme. Musta holkki löytää heti parinsa nojatuolista ja muista yksityiskohdista, ja simppeli valaisin keventää mukavasti kokonaisilmettä. Tällaiset pienet valaisimet ovat oivia tunnelmanlisääjiä kotona, näitä on helppo sijoitella kaikenlaisiin paikkoihin ja muunnella näin sisustuksen ilmettä. Pitkän johtonsa ansioista valaisimen sijoittelu on helppoa, ja sähköpistokkeen ei tarvitse olla suoraan valaisimen yläpuolella – vain mielikuvitus onkin rajana tämän käytössä. Itse en vaihtanut olohuoneeseemme loppujen lopuksi edes mattoa, heitin vain sohvalle muutaman tyyliin sopivan koristetyynyn ja vaihdoin vähän sohvapöydän pientavaroita. Valaisin toi jo itsessään kivan freesin ilmeen tilaan, eipä siinä juuti muuta tarvittu.


I wanted to test how this Airam WIR lamp* looks in the living room. I really like the result, this modern and simple lamp makes the room feel more airy and light. This lamp is designed by Tapio Wirkkala in 1959, and updated recently to the led version by Finnish lamp manufacturer Airam.

*Tuote saatu blogin kautta/gifted product

Tallenna

Kommentit (20)
  1. Kummasti se vain pienikin asia muuttaa ilmettä! Upea tämäkin. Olen vaan aina ihaillut tuota mehiläispesää teidän olohuoneessa, se natsaa niin upeasti kultaisine renkaineen ikkunan kultaisiin yksityiskohtiin. Tämä on ehkä vähemmän huomiota ottava verrattuna edelliseen:)

    1. No näinpä, ihan jo tällaisellakin pienellä vaihdolla voi joskus tuoda uutta ilmettä tilaan. Minusta yleisestikin sohvapöytien yläpuolella soisi käytettävän enemmän pieniä, hauskoja valaisimia. Useasti ne kokoavat koko sohvaryhmän kauniisti yhteen ja tuovat kokonaisuuteen vähän lisää mielenkiintoa. Tässä Wirkkalassa viehättää nimenomaan juuri tuo yksinkertaisuus – Mehiläispesä kääntää katseet, mutta tämä Wirkkala on vain simppeli moderni mauste kokonaisuudessa. Ihan mukava kokeilla vaihteeksi miltä olkkari näyttää tällaisella vaihtoehdolla.

  2. Ääni mehiläispesälle!

    1. Molempi parempi minusta, ovat kumpainenkin niin omanlaisiaan. Onhan Mehiläispesä selkeästi näyttävämpi valaisin ja kiistatta klassikko. Mutta oli ihan hauska testata millaiseksi huone muuttuu, jos tämän keskipisteenä toimineen klassikon vaihtaisikin selkeästi kevyempään versioon. Ja kyllähän se tunnelma muuttui, ainakin omasta mielestäni. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *