Muutosta ilmeeseen valaisimella, osa 1/2

oh-mehiläispesä1-800

Tänään innostuin vapaapäivän myötä järkkäilemään vähän kotona. Nyt koti on siisti, sohvassa puhtaat päälliset ja viikonloppu saa alkaa. Posti toi hiljattain minulle yhden uuden ihanan valaisimen ja innostuinkin testailemaan sitä olohuoneessamme, jossa Artekin Mehiläispesä on roikkunut muutosta asti. Jo yhden valaisimen vaihto voi tuoda mukavan muutoksen koko huoneen tunnelmaan, ja päätinkin havainnollistaa tämän muutoksen kuvien myötä. Koska kuvia kertyi aikamoinen liuta, päätin jakaa jutun kahtia. Nyt ensimmäiseksi kurkistetaan olohuoneemme niin sanottuun normaalitilaan ja sen vanhaan, rakkaaseen valaisimeen:

oh-mehiläispesä2-800 oh-mehiläispesä3-800 oh-mehiläispesä8-800oh-mehiläispesä7-800

Olohuoneen riippuvalaisin on keskeisellä paikalla suoraan sohvapöydän päällä, ja se näkyy joka suunnasta huoneeseen astuttaessa. Niinpä ei ole ihan yhdentekevää, millainen killutin siinä riippuu. Mehiläispesä luo oman tunnelmansa koko huoneeseen, vaikka onkin hyvin klassinen ja yksinkertainen valaisin. Tästä lähtee hämärässä ihan huikean kaunis valo, ja messinkisten renkaiden läpi siivilöityvä valo heittää huoneeseen kauniit varjot. Hankimme tämän valaisimen edelliseen kotiimme ruokapöydän päälle, mutta tämä toimii hyvin myös sohvapöydän yläpuolella. Voimakkain valo suuntautuu alaspäin, joten parhaimmillaan valaisin onkin juuri pöytäpintojen yläpuolella. Kuitenkin valoa riittää mukavasti myös sivusuuntaan. Meillä on olkkarissa yleisvaloa tuomassa myös messinkisiä Örsjön spotteja, mutta tosi usein pidämme päällä vain tätä Artekia. Joka ilta se tuo himmennettynä olkkariin mukavan kotoista tunnelmaa. Ehdottomasti klassikko, joka ei vanhene koskaan.

oh-mehiläispesä6-800

Poistin sohvalta kaikki ylimääräiset tyynyt ja jätin vain kaksi suosikkiani, tummansinisen tupsupäisen samettityynyn ja Marimekon viime syksyn mallistosta olevan ruskean Sulhasmies-tyynyn. Joskus vähemmän on enemmän. Sohvalla on itseoikeutetusti myös Linumin viltti, joka toistaa samoja sävyjä. Sen alle on syksyn tultua taas ihana käpertyä. Sohvapöydällä on simppeli asetelma, ja kukaksi riittää yksi ainoa unikon siemenkota. Haaveilen unikoista myös puutarhassa, kuka tietää voisikohan tuon siemenet itää ensi kesänä kukkiviksi unikoiksi?

oh-mehiläispesä5-800oh-mehiläispesä4-800

Mehiläispesä on iki-ihana klassikko, mutta omalla tavallaan myös melko leimaava ja vahva valaisin. Siron sohvapöydän kaveriksi sopisikin myös vähän pienikokoisempikin, moderni valaisin, jota sovittelin tilaan näiden kuvien oton jälkeen. Huomenna kurkistetaan millainen lopputuloksesta tuli, ja kuinka erilainen valaisin muuttaa olkkarin ilmettä. Dramaattisia muutoksia ei ehkä ole ilmassa, mutta pientä mukavaa piristystä kuitenkin. Palaillaan asiaan!


I had a day off today and I have been puzzling at home all day. Recently I got a small new lamp, and I wanted to try how it looks in our living room. Only one lamp can make a nice change to the whole room, and I decided to write a post about this subject with before and after -pics. As I took so many pictures I decided to split this post in two, so here´s a part one, the current state of our living room with our beloved old ”Beehive” lamp from Artek. Tomorrow I will show how the room changed when I switched this lamp to another, so stay tuned.

Tallenna

Kommentit (5)
 1. Onhan tuo Mehiläispesä niin kaunis klassikko ja voi miten kaunis se on teidänkin olohuoneessa. Jään jännityksellä odottamaan, minkä kaunistuksen huomiseksi nostat kattoon:) Niin ja kyllä se vaan niin yksinkertaisesti toimii, että kuivatat tuon unikon siemenet ja säilytät paperipussissa ensi kevääseen. Sitten vaan ulos kylvämään, ovat kyllä kauniita.

  1. Ja jos unikko viihtyy, se kylväytyy itsestään!

   1. Toivottavasti viihtyisi, pidän niin unikoista! Harmi, että taitavat kukkia vain aika lyhyen aikaa.

  2. On tuo Mehiläispesä kyllä hieno klassikko. Vaihtelu virkistää toki, ja vaihteeksi kevyempi moderni ratkaisukin tuntuu ihan kivalta. Mutta kyllähän tähän klassikkoon tekee aina mieli palata.

   Kiitos vinkistä, täytyy testata. Unikot ovat kyllä kauniita!

 2. Muutosta ilmeeseen valaisimella, osa 2/2 - Pihkala
  30.9.2017, 22:44

  […] alkanut olohuoneteema jatkuu. Edellisessä postauksessa näkynyt Artekin Mehiläispesä-valaisin on loistanut olkkarin kruununa muutostamme alkaen, niinpä […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *