Muutama sana kylppäriremontista

Jo pidempään suunnittelemani kylpyhuoneremontti on ottanut viime aikoina isoja askeleita eteenpäin. Nyt on aikataulut sovittu ja näyttää erittäin vahvasti siltä, että pääsen nauttimaan keväällä uudesta kylpyhuoneesta! En ole aiemmin vielä juurikaan kertonut suunnitelmistani tilan suhteen, joten nyt seuraavaksi ajattelin valottaa valintojani hieman tarkemmin. Pääsette toki seurailemaan remontin etenemistä ainakin Instagram-tilini puolella, ja toki sitten aikanaan esittelen lopputuloksenkin. Mutta nyt, kun valmiiseen lopputulokseen on vielä matkaa ja muutamia valintojakin on vielä vahvistamatta, on hyvä aloittaa perusjutuista. Eli mitä on tulossa ja miksi?

Suurimmat syyt kylpyhuoneen remontoimiseen olivat käytännöllisyydessä ja toimivuudessa – kumpaakaan ei vanhasta kylppäristä oikein löytynyt. Säilytystilaa oli todella vähän, mutta pahinta oli silti suihkujärjestelyt. Suihku ja amme sijaitsivat päällekkäin, joten suihkuun mentäessä piti aina kavuta ammeeseen seisomaan. Ja kun tähän lisää vielä korkeahkon ammeen ja melko matalalla olevan vinokaton, eivät suihkuhetket olleet kovin miellyttäviä eikä turvallisiakaan.

Remontissa kylppäriä laajennetaan sen verran, että suihku ja amme saadaan vieretysten. Ammeeseen nimittäin ehdin jo niin tottua ja ihastua, etten ole tästä valmis luopumaan. Myös säilytysratkaisut paranevat ja visuaalinen ilme ylipäänsä kohenee, sillä kyllähän tuo maalaisromanttinen, eteläranskalaista tunnelmaa henkivä tila oli aika kaukana omista visuaalisista mieltymyksistäni, vaikka sinänsä ihan herttaiselta näyttikin.

Kylppärin ilmeen haluan pitää hyvin simppelinä, kodin muun tyylin mukaan klassisia ja moderneja elementtejä yhdistelevänä kokonaisuutena. Vaikka tilaa laajennetaankin, ei se tämänkään jälkeen ole kovin suuri, joten yleisilme saa olla vaalea ja raikas. Halusin poimia tilaan vähän samanhenkisiä juttuja, mitä olen valinnut keittiöönkin. Koti on kuitenkin aina kokonaisuus ja pidän tärkeänä sitä, että kaikissa kodin kiinteissä materiaalivalinnoissa vallitsee jonkinlainen punainen lanka.

Seiniin tulee yksinkertainen valkoinen laatta, jonka juju on supermattaisessa, älyttömän kauniissa pinnassa ja elävässä pintastruktuurissa. Katselin myös samantyyppisiä kiiltäviä zellige-laattoja, joita näkyy nyt aika paljon, mutta ihastuin kuitenkin eniten tähän mattamaisuuteen. Se on jotenkin niin freesi, klassinen ja modernin raikas samanaikaisesti. Mahtavaa on myös se, että laatta on rektifioitu eli sen saa laatoitettua hyvin pienellä saumalla – tällaiset pienet yksityiskohdat tuovat aina oman lisänsä lopputulokseen.

Lattiaan tulee puolestaan selkeää suurta laattaa, jos vain linjalattiakaivon asennus onnistuu suunnitelmien mukaisesti. Tätä laattaa ei ole vielä tilattu, sillä ensin täytyy kurkistaa mitä lattiarakenteista löytyykään. Nyt pidänkin peukkuja, ettei enää tarvitsisi kehittää suunnitelma b:tä. Laatta muistuttaa vahvasti kalkkikiveä ja on itse asiassa tosi lähellä keittiön tasoani sekä tätä kalkkikivistä sohvapöytäänikin, sävy vain on astetta harmahtavampi. Suuri laatta on puhtaanapidon kannalta ihanan helppo, tuumailin sen myös selkeyttävän pientä tilaa ja tuovan vastapainoa pienemmälle seinälaatalle. Se myöskin tuo tullessaan sen toivotun modernin viban, jota kaipailen klassisempien yksityiskohtien vastapariksi.

Koti on aina kokonaisuus ja pidän tärkeänä sitä, että kaikissa kodin kiinteissä materiaalivalinnoissa vallitsee jonkinlainen punainen lanka.

Suihku ja hanat tulevat olemaan kromia. Näissä saa olla selkeästi klassisia viitteita, ajattelin hyödyntää asunnossa entuudestaan olleen kaksiotehanan ja jäljitellä tämän koristeellisia nuppeja myös muissa valinnoissa. Allaslaatikoston etusarjan ja peitteet tilaan puusepältä, ne tehdään keittiöni henkeen samalla oviprofiililla. Katto paneloidaan, ja tähän haluaisin jonkun pehmeän sävyn, joka korostaisi vinokattoista tilaa ja sen luomaa tunnelmaa. Tämä kuten allaslaatikoston sävykin on vielä katsomatta, joten täytyypä ottaa ne samantien työn alle.

Westerbergs / Tapwell / Bricmate / Wow / Vipp

Suunnilleen siis jotakin tällaista, klassisen, modernin ja vaaleiden sävyjen yhdistelmää siis on mielessä. Ja ehkä jotain jännää säväyttävää väriä yksityiskohtiin. Nyt pitäisi tehdä vielä viimeiset tarkennukset suunnitelmiin, ja sitten vain jaksaa odotella tilan valmistumista. Siinähän se haastavin homma taitaa ollakin. Palaillaan taas tämän tiimoilta sitä mukaa, kun hommat etenevät.

Kivaa uutta viikkoa!

rakenna-ja-remontoi kylpyhuoneremontti laatat
Kommentit (6)
  1. Jaana Elomaa
    7.2.2022, 15:39

    Ajattelitko missään kohtaa hartsia esim lattiaan? Meillä alkaa myös keväällä kylppäriremppa ja olen melko innoissani siitä. Ajattelin juuri tuota hartsia puhtaanapidon kannalta.

    1. Joo, itse asiassa alussa kun puntaroin täysremonttiin ryhtymistä, oli mulla toisena vaihtoehtona se, että vanhan kylppärin olisi pinnoittanut kokonaan hartsilla. Pyysin tästä tarjouksenkin, mutta lopulta kallistuin kuitenkin täysremontin puolelle – ja se osoittautui hyväksi päätökseksi. Hartsia en sitten taas tähän kokonaan uusittavaan kylppäriin halunnut, vaan halusin pitäytyä perinteisissä laatoissa.

  2. Mistähän Turun seudulla saa noita Wow-laattoja? Tuo mattapintaisuus ja hiukan epätasainen pinta olisi juuri sitä mitä on haussa!

    1. Joo, tuo matta + elävyys on tosi kiva kombo! Turusta en osaa sanoa, ei ole tullut täällä vastaan. Omani hankin ABL:ltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *