#MUNFAMILON

yhteistyössä Familon ja Suomen Blogimedia
Terveisiä Helsingistä! Messukeskuksessa järjestetään tänä viikonloppuna kauneuteen, terveyteen, tyyliin ja hyvään oloon keskittyneet I love me -messut, jossa minäkin piipahdin tänään. Olin messuilla Familonin kutsumana, ja pääsinkin tutustumaan merkin tuotteisiin hyvin konkreettisesti, tehtävänäni oli nimittäin luoda messuosastolle omannäköiseni petaus merkin syyskokoelman vuodetekstiileistä.
Familon on monelle tuttu erityisesti vahvasta peitto- ja tyynyvalikoimastaan. Familon Home -sarjan kodintekstiilit ovat tulleet merkin valikoimiin tämän vuoden alusta, ja nämä täydentävätkin mukavasti muuta tuotesarjaa. Tyyliltään tekstiilit noudattelevat yksinkertaista, modernia ja eleganttia linjaa, ja mallistoon kuuluukin paljon pellavaa, klassista raitaa, hillittyä paisley-henkistä kuviota ja paljon muuta. Kuulostaako hyvältä? Niin minustakin!
Syksyn malliston väriskaala noudatteli tätä samaa simppeliä ja klassista linjaa; valkoista, harmaata, tummaa sinistä ja vaaleanpunaista, olipa tehosteena vähän reipasta vihreääkin. Itse iskin silmäni erityisesti upeisiin tummansinisiin sävyihin, joita valitsinkin runsaasti petaukseeni. Tummansininen sävy on petauksessa aika ihana; tosi neutraali, mutta tuo kuitenkin kokonaisuuteen vähän erilaista syvyyttä vaikka tummanharmaaseen verrattuna. Suosittelen kokeilemaan, tumma petaus tuo mukavaa tunnelmaa makuuhuoneeseen näin syksyllä.
Itse ihastuin aika kovin tuohon raidalliseen pussilakanaan. En omista lainkaan kuviollisia lakanoista, niinpä tällainen hillitty ja klassinen kuvio voisikin olla hyvä alku näiden maailmaan. Pidin myös kovasti pussilakanan materiaalista, joka oli pehmoista, laadukasta puuvillaa. Niin ihania kuin pellavalakanat ovatkin, on minua alkanut kiinnostaa niiden ohella myös vähän jämptimpi, simppeli ja rapsakka puuvilla. Molempi parempi, voittajaa näistä kahdesta ihanasta on mahdoton valita. Kumpaakin laatua löytyykin mukavasti Familonin tämän syksyn mallistosta.
Lakanoiden lisäksi ihastelin myös syysmallistoon kuuluvia hamam-pyyhkeitä, raitakuviollisia nämäkin. Sujautin myös nämä hamamit osaksi petausta, sopivat niin nätisti väreihin. Valkoinen ja tummansininen versio olivat molemmat tasavertaisen kauniita ja suloisen pehmoisia; pyyhkeiden toisella puolella oli nimittäin froteeta, joka tuo pyyhkeeseen lisää kuohkeutta ja imukykyä. Näitä täytyy ehkä haalia kotikylppäriinkin…
Petaukseeni eksyi myös vaaleanpunaista pellavaa, tämä väri käy aika ihanasti tummansinisen pariksi. Kokonaisuudesta tuli ehkä vähän naisellisempi, mitä etukäteen suunnittelin, mutta näin käy kun innostuu ja antaa intuition viedä. Ja kyllähän minä hyppäisin tuonne oikein mielelläni, hivenen pehmeä tunnelma on mielestäni makuuhuoneessa oikein sallittua.

Innostuin petauspuuhissa sen verran, että en malttanut jättää hommaa yhteen lopputulokseen. Raidallinen, kaksipuoleinen pussilakanahan mahdollistaa monetkin erilaiset variaatiot. Niinpä testailin myös vähän pelkistetympää ja graafisempaa kokonaisuutta; se syntyi helposti vain muutamaa juttua vaihtamalla. Käänsin pussilakanan valkoisen puolen esiin, poistin vaaleanpunaiset jutut ja toin soppaan vähän harmaata – ja ilme muuttui aika radikaalisti.
Kaksipuoleinen pussilakana on oikeasti aika nerokas, ikään kuin saisi kahdet erilaiset lakanat yksien hinnalla. Vaalean pussilakanan pariksi heitin jalkopäähän suloisen pehmeän harmaan huovat, tällaiset kevyemmät ratkaisut viehättävät ehkäpä jämäkkää päiväpeittoa enemmän. Enkä malttanut olla mallailematta hamamia tähänkään kokonaisuuteen, valkoharmaat sävyt menivät niin hyvin yksiin muiden tekstiilien kanssa.

Sellaiset petaukset minulla, mutta miltäpä näyttäisi teidän versio? Omat versionsa petauksista tekee myös Musta ovi -blogin Marja ja Vihreän talon Annika – sekä myös kaikki halukkaat messuvieraat.
Messuosastolla on nimittäin käynnissä petauskisa, eli tämän minunkin petaamani sängyn saa tulla vapaasti petaamaan omannäköisekseen. Jakamalla kuvan valmiista petauksesta tunnuksella #munfamilon, olet
mukana kisassa, jossa voit voittaa valitsemasi pussilakanasetit, Roosa nauha
-tyynyt sekä Roosa nauha -peitteet kahdelle.
Lisäksi Familonin
osastolla arvotaan joka tasatunti yksi pinkillä tereellä koristeltu puolikorkea
Roosa nauha -tyyny.
I love me -messut ovat käynnissä sunnuntaihin asti, ja Familonin osastolta (6K109) voi tämä petauskisan lisäksi bongata päivittäin vaihtuvia messutarjouksia ja tasatuntiarvontoja koko viikonlopun ajan. Huomenna lauantaina teemana on tyynyt ja peitteet, jotka myydään messuhintaan -30%, ja sunnuntaina puolestaan tarjouksessa on kaikki kuvissakin vilahtelevat Familon Home -kodintekstiilit samaisella reippaalla -30% aleprosentilla.
Itse osallistuin osastolla myös unianalyysiin, josta sainkin hyviä ja tärkeitä vinkkejä tyynyn ja peiton valintaan. Lauantaina ja sunnuntaina uniergonomian asiantuntija Kaija Lamberg tekee maksuttomia uniasentoanalyysejä klo 13-15 ja suosittelee tähän perustuen parhaiten sopivia tuotteita. Iso suositus myös tälle, sillä onnistuneen petauksen takanahan ei ole pelkästään ne nätit lakanat, vaan ennen kaikkea laadukkaat ja itselle sopivat peitot ja tyynyt.

 Pehmeää viikonloppua!
https://www.familon.fi/fi/
Kommentit (4)
  1. Sinun kaunista blogiasi lukee kyllä kuin sisustuslehteä!

    1. Oi, ihana kuulla! Kiitos! 🙂

  2. Kylläpä näyttää kutsuvalle! Mietimme tässä, että teillehän tuli puulistat uuteen kotiinne? Kirjoittelit niiden pakkeloimisesta ja maalauksesta..siis laitoitte listat paikoilleen ja sitten kiitasitte naulanpäät? Mitä ainetta käytitte? Ja oliko listat pohjamaalattu jollain oksalakalla? Ja pintamaali sitten vaan pakkelin päälle? Heh-blogisi on osoittautunut myös erittäin asiantuntevaksi, upean visuaalisuuden ohella!terv. Malla

    1. Kiitos! Ja mukava kuulla – yritänkin kuvien ohella juurikin jakaa myös vinkkejä ja tietoa eri työvaiheista ja meidän remontista. Kiva vain, jos pystyy olemaan avuksi muille! 🙂

      Joo, puulistat tuli joka paikkaan. Pohjamaalasimme listat ensin irtona (osan pohjamaalauksesta teki puuseppä ruiskulla, sillä meiltä loppui aika), sitten ne ruuvattiin tai naulattiin listan koosta riippuen paikalleen, pakkeloitiin, hiottiin ja pintamaalattiin kerran tai kahdesti. Minun hommani oli hoitaa koko paklaus- hiomis- ja päällemaalaushomma, eikä se ihan nopeasti käynytkään, kitattavaa oli jonkin verran. Mutta ehdoton tärkeä työvaihe kuitenkin, lopputulos tuli sen myötä paljon viimeistellymmäksi! Käytin kittaukseen sekä Tikkurilan valkoista puukittiä että 2-komponenttista autopakkelia, jonka valmistajaa en kyllä nyt muista. Jälkimmäisen etu oli se, että kuivui minuuteissa ja oli täten heti hiomis- ja maalaamiskuntoinen. Pintamaalin voi siis tosiaan laittaa heti pakkelin päälle, kunhan tietysti muistaa hioa ensin pinnan sileäksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *