Mitä syksyllä maljakkoon – neljä syksyistä suosikkia

Vuodenkierto näkyy vahvasti kotini somisteissa ja myös siinä, millaisia asioita eksyy maljakkoon. Rakastan tuoreita kukkia, mutta tästä huolimatta näitä ei läheskään aina löydy kodistani – sanoisinkin, että sisustusbloggaajat ikuisine tuoreine kukkineen on kyllä melkoinen klisee. Jollain lailla myös miellän tuoreiden ja raikkaiden leikkokukkien sopivan parhaiten kevät- ja kesäaikaan, ja huomaan ettei syksyisin näitä tule niinkään hankittua. Usein tykkään käyttää hyväkseni luonnon antimia; varsinkin kesä on tunnetusti kukkien aikaa, ja kaikenlaista koristusta on kesäaikaan helppo poimia luonnosta. Onneksi luontoa voi hyödyntää myös näin syysaikaan, tässä muutamia ideoita siitä, mitä laittaa syksyllä maljakkoon.

1. Kuivakukat

Kuivakukat ovat ehdottomasti yksi tämän hetken suurimpia sisustustrendejä. Kuten olen jo monesti aiemminkin kirjotellut, olen itsekin ihastunut kuivakukkiin, ja erityisen ihanasti ne sopivat minusta juuri syksyyn. Kuivakukissa on myös se kätevä puoli, että ne säilyvät pitkään: välillä säilytänkin kuivakukkiani kaapin puolelle, ja kaivan sieltä aina silloin tällöin sopivan oksan asetelmiini. Nyt valitsin Kählerin vaasiini muutamia punasävyisiä kuivakukkia ja -oksia; pienen piristyksen saamiseksi ei tarvinnut kuin käydä omalla kaapilla. Kätevää!

2. Tummasävyiset leikot

Leikkokukista etenkin tummat ja dramaattiset kukat toimivat mainiosti syksyllä. Usein näissä vähemmän on enemmän, usein jo yksikin tummasävyinen kukka riittää. Nämä saavat myös kaunista kontrastia hennommista harsomaisista oksista, kuten kuvan yhdistelmässä. Kuitenkin huomaan itse kaipaavani aika yksinkertaisia yhdistelmiä ja riisuttua ilmettä – siispä yksi tai kaksi leikkoa on määränä usein jo aivan riittävä.

3. Luonnosta poimitut oksat

Vaikka luonto ei ole enää kukassaan, voi luonnosta löytää koristusta kotiin myös syysaikaan. Erityisesti erilaiset käppyrät oksat ja talventörröttäjät innostavat ja tuovat kotiin karua kauneutta – minua ei haittaa, vaikkei lehtiä oksissa enää olisikaan. Jos pihalla kasvaa maksaruohoa, kannattaa kokeilla tuoda tätäkin sisään; se toimii yllättävän kivasti myös maljakossa. Itse aion tsekata myös merenrantojen heinät ja kaislat, nämä näyttävät kauniilta myös kuivahtaneina.

4. Eukalyptukset

Eukalyptuksen oksat taitavat olla jo pieni sisustusklassikko. Tässä on lajike, joka sopii oikeastaan mihin kauteen ja tilanteeseen tahansa aina kesästä jouluun. Itse olen ihastunut etenkin näihin kuvassa näkyviin kuivattuihin eukalyptuksen oksiin, mutta toimivat ne toki tuoreinakin. Pieni miinus vain siitä, että tuoreet eukalyptukset tuppaavat vain kuivumaan valitettavan nopeasti maljakossa; kovin pitkäkestoisesti ei siis näistä pääse yleensä nauttimaan. Kranssikausikin alkaa olla jo ovella, ja eukalyptuksen oksat sopivat loistavasti myös tähän tarkoitukseen – eipä siihen ole enää pitkä aika, kun kotia pääseekin jo koristamaan kausikoristeilla…

Mitä te laitatte mieluiten maljakkoon syksyisin?

sisustus syksyn-sisustustrendit sisustusideat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *