MINIKYLPPÄRIN ELEMENTIT

Tällä hetkellä, ennen kellarin varsinaisten kylpytilojen valmistumista, meillä kotona ollaan yläkerran minikylppärin varassa. Tilaa on siellä aika naftisti, mutta kaikki tarvittava on kuitenkin saatu järjestettyä. Ja oikeastaan etukäteen pieneltä tuntunut tila on toiminut arkikäytössä yllättävänkin hyvin, kiitos näppärien säilytysratkaisujen, vaaleiden pintojen ja kompaktin kokoisten kalusteiden. Odottelemme vielä tuonne muutamia täydentäviä juttuja, joten varsinaisia valokuvia tilasta on luvassa vähän tuonnempana. Tässä kuitenkin meidän kylpyhuoneemme kulmakivet ja vinkkejä, kuinka luoda tunnelmaa ja toimivuutta pieneen kylppäriin.
  • Hyvä valaistus. Tätä ei voi liiaksi korostaa. Meidän kylppärissä on Flosin klassinen All light-valaisin, joka hoitaa homman kirkkaasti kotiin. Myös himmennys on kylppärissä tai vessassa oikein käyttökelpoinen ominaisuus; aamulla ei tarvitse siristellä silmiä kirkkaassa valossa ja illalla saa suihkuhetkeen vähän tunnelmaa.
  • Vaaleat pinnat. Meillä sekä seinät että lattia ovat valkoista Carrara-marmoria, ne tekevät ilmeestä valoisan ja kevyen. Vaaleiden, yhtenäisten pintojen myötä tila tuntuu suuremmalta kuin onkaan. Käytössä marmori on toiminut ainakin toistaiseksi vallan mainiosti, suojakäsittelyn myötä pinta tuntuu helppohoitoiselta siinä missä muutkin laatat. Ei mitään moittimista.

  • Klassiset elementit. Ne kestävät aikaa, kukaanhan tuskin haluaa uusia kylppäriremppaa muutaman vuoden jälkeen. Meille kylppäriin valikoitui klassisen kromisia yksityiskohtia, mm. Tapwellin suihku ja hana, lankavedin ja tuo seinävalaisin. Olen niin tyytyväinen valintaan, kromi on raikas ja ajaton – takuulla yhtä ihana kymmenenkin vuoden päästä. Myös marmori lukeutuu tämän hetken trendikkyydestään huolimatta ehdottomasti tähän kastiin, aidot materiaalit kestävät aikaa.
  • Tarpeellisesti säilytystilaa. Isoa allaskaappia ei meidän tilaan mahtunut, niinpä ideoin kylppärin säilytyksen seinän sisälle. Lisää kuvia tästä ratkaisusta tulossa myöhemmin. Kannattaa käyttää mielikuvitusta, usein kosteudenkestäviä hyllyjä ja muita kalusteita löytyy myös varsinaisten kylppärikalusteiden ulkopuolelta. Remontin yhteydessä kannattaa myös miettiä, voisiko säilytystilan luoda kiinteillä ratkaisuilla – ne ovat usein eleettömämpiä ratkaisuja kuin irtokalusteet ja tekevät kokonaisuudesta avaramman oloisen.
  • Pienet yksityiskohdat. Näillä saa tuotua persoonallisuutta tilaan helposti ja edullisesti. Pyyhekoukkujen, wc-paperitelineiden, vetimien ja saippuapullojen ei ole pakko olla peruskauraa, vaihtoehtoja löytyy vaikka millä mitalla, kun vähän penkoo! Minua houkuttaa erityisesti nuo Superfrontin vetimiksi tarkoitetut koukut, rennot pellavapyyhkeet kaiken klassisen vastapainona ja nätit kosmetiikkaputelit. Näillä saa viimeisteltyä ilmeen kätevästi ja kivasti.
Some basic elements of our mini bathroom along with some tips how to create a functional small bathroom. Classic marble tiles and chrome details, simple handles, integrated space for storage, rough linen towels and effective, adaptable lighting do the trick at our home. Pictures of that space will follow later!
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *