MERCI – LIFESTYLEKONSEPTI PARIISILAISITTAIN

merci15-800

Lyhyen Pariisin-reissuni aikana keskityin lähinnä pyörimään ydinkeskustassa La Fayetten ja Louvren välimaastossa, mutta yhden vierailukohteen päätin jo ennen matkaa. Halusin ehdottomasti käydä lifestylekonsepti Mercissä, joka sijaitsee pikkuisen kauempana, Le Marais´n alueen takana 11. kaupunginosan tuntumassa. Pieni välimatka ei kuitenkaan ollut ongelma, metrolla pääsi näppärästi miltei suoraan putiikin ovelle. Ja olihan Merci ehdottomasti näkemisen arvoinen elämys, jonne kannatti lähteä kauempaakin kaupungista. Tässä muutamia tunnelmapaloja liikkeestä:

merci1-800merci8-800merci6-800merci7-800

Merci levittäytyi useaan kerrokseen, joissa edustettuna oli niin pukeutumisen, kodin, kosmetiikan kuin lahjatavarankin puolet. Tuotevalikoima oli yleisesti ottaen aika boheemi ja sisustuspuolella vähän industrialhenkinenkin, mutta toisaalta edustuksissa oli myös skandimerkkejä kuten Hayta. Tuotevalikoimasta saattoi bongata mitä tahansa hippimekosta Design Lettersin mukiin ja Adidaksen lenkkareihin; se oli vähän hämmentävää, mutta oikeastaan myös ihan hauskaakin – koskaan ei tiennyt, mitä kulman takana tulee vastaan.

merci5-800

Tuotteiden sijaan kiinnostavinta katseltavaa tarjosi kuitenkin itse myymälä. Ehkä huikein elementti oli sisätiloissa korkeuteen kurottelevat paksut ja vanhat puut, jotka olivat juuri nyt täynnä vaaleanpunaista pikkuruista kukkaa. Muutenkin kasveja oli ihan joka paikassa myymäläständeistä lähtien, myytiinpä niitä ihan kimppuinakin asiakkaille. Koko myymälä oli kuin elävä puutarha, jonka sekaan myynnissä tuotteet oli hurmaavasti sekoiteltu – katsottavaa riitti ihan joka kulmalle.

merci12-800 merci9-800merci2-800merci19-800merci10-800 merci3-800 merci4-800

Itseäni houkuttelivat eniten Mercin ihanat pellavatekstiilit, joita löytyi ihan joka lähtöön ja väriin. Myös notkuvat astiahyllyt olivat täynnä vaikka mitä kivaa, juuri sellaista aitoa itse tehdyn näköistä keramiikkaa, joka tällä hetkellä on kovassa huudossa. Valitettavasti vain mikään näistä ei olisi mahtunut matkalaukkuuni (matkustin käsimatkatavaroilla, ja laukkuni meinasi jo muutenkin ratketa liitoksistaan), niinpä ostokset jäivät tekemättä. Kasvien keskellä lekotteli myös täydellisen vaaleansiniset Leviksen 501-farkut, mutta nekin saivat jäädä paikalleen. No, saahan näitä Suomestakin.

merci17-800merci18-800 merci16-800

Myös Mercin ulkopuoli oli ehdottomasti näkemisen arvoinen. Konseptille uskollisesti myös liikkeen edusta oli täynnä runsaita ihania ruukkukasveja, ja mahtuipa somisteeksi pieni punainen autokin. Juuri tällaiselta unelmoin oman pihankin joskus näyttävän, alla kaunis kivetys ja sen päällä kasapäin isoja ruukkuja ja jättimäisiä kasveja, väreinä yksinkertaisesti valkoista ja vihreää. Nyt heräsi puutarhainto!

Pariisin sisustustarjonta on yleisesti vähän heikompaa, ja varsinkaan skandityylin ystävälle kaupunki ei tarjoa ihan kamalasti nähtävää. Mercissä kuitenkin katsottavaa riitti, ja sisustuspuolen tarjontakin oli tosi laajaa – ja vaikkei liike varsinaisesti skandityyliä edustakaan, löytää skandinaavisenkin sisustuksen ystävä varmasti jotakin kivaa valtavasta tuotevalikoimasta. Ja tuotteiden ohella liikkeeseen kannattaa piipahtaa jo ihan pelkän elämyksellisen myymäläarkkitehtuurinkin takia. Olihan tuo huikea paikka, kannattaa siis ehdottomasti poiketa, jos näillä seuduilla liikutte.


During my stay in Paris I paid a visit to Merci concept store. The whole store was amazing, full of flowers and plants and huge trees that were blossoming at that very moment. The product selection covered everything from hippie dresses to Hay furnitures and Adidas sneakers, which was a bit confusing but also very exciting – you never knew what was behind the next corner. The style of the store was bohemian rather than scandinavian, but I still found many interesting things. The best thing though was absolutely the store itself – even the outside of it was very beautiful and well designed.

Kommentit (8)
 1. Ihan samoja fiiliksiä Mercistä. Mutta mietin myös, että onko liikettä tarkoituksella muokattu tähän hipsterityyliin. Kun ensimmäistä kertaa vierailin liikkeessä olisiko ollut alun viisi vuotta sitten, siellä oli kosoltikin vaikkapa Tapiovaaraa, Jacobsenia, Wegneriä yms. Mutta eikös niin sanota, että muutos piristää:) Ja itse asiassa kysyin asiasta joltakulta myyjältä, että miksi näin nyt, niin vastaus oli jotakuinkin että aina välillä halutaan vähän jotain muuta….

  1. Ihanko totta, eipä ollut enää havaittavissa jälkeäkään tällaisista brändeistä. Sisustus oli vähän romuromanttiseen, industrialiin menevä, ei puhettakaan tällaisista skandiklassikoista! Eli sikäli harmillinen muutos kyllä ainakin omasta mielestä, eihän tuolla mitään varsinaista designia enää myyty. Mutta voipi olla, että tämä nykyinen linja uppoaa paremmin ranskalaisiin ja muun maalaisiin turisteihin… 🙂

 2. Celia C / good to be home
  22.3.2017, 09:25

  Hei kiitos, tämäpä oli hyvä vinkki. Tosi hienoja kuvia ja mielenkiintoiselta näyttävä paikka. Tosin sama juttu, helppouden ja nopeuden vuoksi matkustelen lähes aina pelkän lentolaukun kanssa – siinä ei paljon ostoksia tehdä 🙂

  1. Paikka oli kyllä tosi mielenkiintoinen ja näyttävä, ehdottomasti kannattaa poiketa ihan jo vain fiilistelynkin vuoksi, jos Pariisin reissu on tiedossa.

   Joo, käsimatkatavaroilla lentämisessä on puolensa ja puolensa. Se helppous ja nopeus houkuttelee, mutta jestas että on ärsyttävää pelata niiden nestemääräysten ja minigrip-pussien kanssa. Eihän yksi litran pussi riitä mihinkään! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *