Blogit
Pihkala

MEIDÄN TALON VÄRIKOODIT

Yksi yleisimpiä teiltä lukijoilta saatuja kysymyksiä liittyy tavalla tai toisella kotimme värivalintoihin ja tarkkoihin värikoodeihin. Olen kirjoitellut käyttämistämme sävyistä vähän siellä täällä, aina kulloisenkin aihetta käsittelevän postauksen yhteydessä.  Aiheen suosiosta johtuen ajattelin kuitenkin, että jonkinlainen koonti voisi olla paikallaan, niinpä listasin nyt meidän talon värikoodit kaikki yhteen pakettiin. 
Täydentelen listaa vielä sitä mukaa kun remontti etenee, ainakin sisäportaiden ja kellarin kaapistojen sävy on vielä valitsematta.  Linkitän myös tämän jutun blogini sivupalkkiin, josta se löytyy kätevästi ja nopeasti jatkossakin. Toki kaikenlaiset kysymykset ovat sallittuja edelleenkin; laittakaa siis vain viestiä tai kommenttia, mikäli jokin sävy tai materiaali askarruttaa, vastailen viesteihin aina oikein mielelläni!
Contemporary living room, itämainen matto, Artek Mehiläispesä
Valkoiset seinät ja katot GVK Inline 4, sävy Tikkurila Perinnevärit 133 A
Olohuoneen ja ruokailusalin seinät Tikkurila Harmony, sävy Tikkurila Pro Grey 1937

Kaikki listat, väliovet ja rintapaneelit Maalarin Valkolakka, sävy Tikkurila Perinnevärit 133 A
(rintapaneelien rakentamisesta lisää täällä)
Lankkulattiat Conwoy-lipeä + valkoinen ja kirkas Osmo Color -öljyvaha
(lattioiden lipeöinnistä lisää täällä)
Unique Home, Flos Splugen Brau
 Keittiökaappien ovet Tikkurila Pro Grey 1938
(keittiöstä lisää mm. täällä)
vaatekaapit vinon katon alle
Makuuhuoneen vaatekaapit Tikkurila X460
 (vaatekaapeista lisää täällä)
modernit ulkovalaisimet
Ulkoseinät GVK Lappi-pellavaöljymaali, sävy NCS S 1502-Y
Ikkuna-, nurkka- ja räystäslaudat Lappi-pellavaöljymaali, sävyttämätön valkoinen
Ulko-ovi ja parvekkeen ovi Tikkurila Unica, sävy X495
Here´s a list of color codes we have used at our home.

Kommentit (5)

 1. Anonyymi

  Meilläkin on Harmony pro grey 1937 maalia olohuoneessa, ja sanoisin että ainakin omalla näytölläni värisävy näyttää kuvissasi paljon sinisemmältä kuin seinässämme. Ehkä tämä johtuu näytöstä. Luonnossa tykkään sävystä todella paljon.

  • maija

   Tuo sävy on siitä jännä, että se elää aika paljon valon mukaan. Olen huomannut, että jostain syystä sen sinisyys puskee esiin etenkin valokuvissa, tässäkin kuvassa myös omalla näytöllä se näyttää selkeästi sinertävältä, luonnossa taas se on harmaampi, joskin ehdottomasti kylmä sävy. Mutta jotenkin tuo sinisyyskin kiehtoo, näin jälkeenpäin ajatellen olisin jopa voinut valita seinät vielä astetta siniturkoosiimpaan suuntaan meneväksi…

 2. Hannele Ruusukummusta

  Kiitos vinkeistä…mukavaa, että jaat niitä meillekkin..:)

  • maija

   Olepa hyvä! Ja ilman muuta jaan, vinkit on tehty jaettaviksi! 🙂

 3. ORANSSIA – Pihkala

  […] Jätin ranskalaiset tulppaanit tahallaan vähän liian pitkiksi, näin niiden ihana nuokkuva fiilis korostuu oikein kunnolla. Ihastuin näissä jättimäiseen kukkaan ja hehkuvaan väriin; tuollaiset lämpimät ruskeat ja oranssihtavat sävyt näyttävät minusta erityisen kivalta siniharmaita olohuoneen seiniä vasten. Tuo seinäväri on kyllä jännä, kirkkaalla auringonpaisteella (kuten näissä kuvissa) se on aika neutraali haalea harmaa, kun taas varjossa ja auringon laskiessa sävy muuttuu aika voimakkaankin sinertäväksi (kuten ekassa kuvassa). Seinä on maalattu Tikkurilan 1937-sävyllä, tämä ja muut talomme värikoodit löytyvät muuten listattuna omasta postauksesta täältä. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *