MEIDÄN KEITTIÖ

Olen jo moneen kertaan sivunnut keittiöasioita täällä blogissa, ja nyt on vihdoin tullut aika kirjoitella aiheesta vähän enemmän. Nyt nimittäin remontti on edennyt jo niin pitkälle, että keittiöasiat alkavat vihdoin konkretisoitua; suunnitelmat on tehty ja keittiö on vihdoin saatu tilaukseen. Nyt vain odottelemme toimitusta ja teemme tukka putkella hommia, jotta keittiön asennus toukokuun lopulla on ylipäänsä mahdollista. Kiirettä pitelee, mutta se on hyvä vain, sehän on merkki siitä, että hommat etenevät ja työmaalla tapahtuu.

 
Keittiön malli oli selvillä miltei alusta asti, ja toteutunut keittiö onkin melkoisen lähellä yllä olevaan lupakuvaan piirrettyä mallia. Halusin tilaan mahdollisimman selkeät ja yksinkertaiset kaapistot, jotta näkymä olisi rauhallinen ja klassinen: ei yläkaappeja, ei korkeiden ja matalien kaappien yhdistelmiä, mahdollisimman vähän näkyviä koneita. Vaikka taloomme tulee erillinen ruokasali, halusin keittiöön ehdottomasti paikan vähän rennommalle aamiaispöydälle, tästäkin syystä ajatus saarekkeesta jäi heti alkujaan pois laskuista. Keittiössä ollut väliseinä purettiin ja takaseinällä ollut hassu pieni ikkuna poistettiin, sillä siitä näkyi vain viereisen talon seinä, toisella seinällä ollut vanha huuva määritti puolestaan lieden paikan. Näiden ehtojen ympärille kaapistot oli lopulta melkoisen helppo rakentaa.
 

Tyyliseikoista olen kirjoittanut mm.  Tulevan kodin visuaalinen ilme -postauksessa  ja tilasuunnitelmia sivunnut Remonttisuunnitelmat: 1. kerros -postauksessa. Lyhyesti tiivistettynä toiveissa oli tunnelmallinen vanhan talon keittiö, sellainen kodin sydän, jossa on tilaa ruoanlaitolle, aamupalapöydälle ja rennolle oleskelulle. Peiliovia, harmaan sävyjä, selkeitä linjoja, mutta ovelia yksityiskohtia. Ja tällainen siitä sitten tulee:

 

Mika Niskanen/Unique Home

Tässä näkymää eteisen ovensuusta, ruokasalin ovi näkyy takakulmassa. Yksityiskohdat tarkentuvat vielä, mm. laatoitus tulee ylös asti ja värisävytkin vähän muuttuvat. Fiiliksestä pääsee kuitenkin jo hyvin kiinni.

 

Keittiömme toimittajaksi valitsimme paikallisen Unique Homen, jonka kautta erikoisemmatkin mitat ja toiveet onnistuivat hienosti. Vanhaan taloon on toisinaan haastava saada istumaan vakiomittaisia kaapistoja, ja meille olikin tärkeää, että mitat ja keittiöratkaisut ylipäänsäkin ovat kustomoitavissa. Muutenkin on toki mukava suosia paikallista perheyritystä isojen ketjujen sijaan, tähän asiaan yritän itse kiinnittää nykyisin entistä enemmän huomiota.

 

Kaapistojen rungot tehdään liikkeen omissa tuotantotiloissa täällä Turussa, ja näin ollen ne eivät ole sidottuja pelkkiin standardimittoihin. Hankalatkin mitat ja kolot pystyttiin näin hyödyntämään, ja kaapit saatiin sopimaan hienosti vanhan talon raameihin. Keittiösuunnittelijamme Mikan kanssa keksimme yksinkertaiseen layoutiin muutamia kivoja jippoja, ehkä eniten innoissani olen näkyville jätetyistä rungoista, jotka tuovat kaapistoihin ihanaa vanhan ajan fiilistä. Ihan huippua, että tämä ratkaisu oli mahdollista toteuttaa kohtuullisen helposti ja edullisesti!

 

Mika Niskanen/Unique Home

Tässä näkymää koko tason mitalta. Ovimalliksi tulee yksinkertainen peiliovi ja sävyksi keskiharmaa, luonnossa aavistuksen vaaleampi kuin kuvassa. Tasotilaa ei ole mitenkään ruhtinaallisesti, mutta tähän helpotusta tuo korkealla kaapistoseinällä oleva aamiaiskaappi, johon piiloutuvat kaikki keittiön pienkoneet ja pieni pätkä työskentelytasoa. Erityisesti tykkään noista neliskanttisista pikkulaatikoista, joihin ajattelin säilöä mausteet, lastat, veitset ja muut ruoanlaitossa tarvittavat asiat. Tässä kohdassa laatikoita kiertävä runkolevy näyttää minusta erityisen kauniilta.

 

Mika Niskanen/Unique Home

Korkeiden kaapistojen sisälle puolestaan piiloutuvat jääkaappi ja pakastin – valitsimme nämä lopulta integroituna, jotta näkymä olisi mahdollisimman harmoninen. Korkeaan kaapistoon on myös tulossa tuo mainitsemani aamiaiskaappi, joka helpottaa kyllä mukavasti tasopulaa. Ennen tapaamista jännitin, pystyykö ideoimaani aamiaiskaappia toteuttamaan lainkaan, näitä mekanismeja kun tuntuu olevan aika hankalasti saatavilla. Tästä oli turha kantaa huolta, Unique Homesta oli saatavilla useampikin erilainen mekanismiratkaisu, ja meille on tulossa nyt kaapiston sisään liukuvat ovet. Uskon, että tämä ratkaisu on ihan loistava arjessa!

Olen tällä hetkellä aivan innoissani keittiöstä, enkä malttaisi odottaa sen toimitusta. Siitä tulee niin hieno! Erityisen innoissani olen kaikista yksityiskohdista, joita oli mahdollista toteuttaa: näkyvät rungot, omavalintainen sävy, aamiaiskaappi, erikoismitat… Suurimmassa osassa keittiöliikkeistä näiden kohdalla olisi vain pyöritelty päätä, mutta tässä tapauksessa kaikki onnistui muitta mutkitta.

Materiaaleista ja yksityiskohdista riittäisi juttua vaikka kuinka, mutta palaillaan keittiötunnelmiin uudemman kerran vähän lähempänä h-hetkeä. Nyt jäämme odottelemaan innolla keittiön toimitusta. Onneksi päivät täyttyvät muusta remonttipuuhasta, näin odottavan aika ei ole aivan niin pitkä…

Kommentit (22)
 1. Idis & Interiööri
  20.4.2016, 18:23

  Oikein kaunis keittiö 🙂 Ihanan virkistävää kun on väriltään muu kuin valkoinen, vaikka pidänkin valkoisesta. Integroinnit eheyttävät kyllä kovasti näkymää.

  Kivaa loppuviikkoa 🙂

  1. Kiitos! Joo, minulle oli alusta asti selvää, että halusin tuonne muun kuin valkoisen keittiön, niin kaunis ja ajaton kuin valkoinen keittiö onkin. Pehmeät sävyt sopivat minusta kuitenkin valkoista paremmin tuonne taloon.

   Ja joo, kyllä integroinnit tekivät keittiöstä yhtenäisen, ei tuosta korkeasta kaapistosta olisi saanut yhtään niin nättiä ja selkeää, jos laitteet olisivat olleet näkyvissä. Käytössä ne eivät ehkä ihan pärjää erillisille laitteille, mutta nyt mitoitus- ja ulkonäköseikat menivät edelle. Ja hyviä laitteitahan integroitavatkin toki ovat. 🙂

 2. Upea!! 🙂
  H

  1. Kiitos! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *