Blogit
Pihkala

MATTOINSPIRAATIOTA VM CARPETILTA

Kaupallinen yhteistyö: VM Carpet

vmcarpet4.2-800

Jos pitäisi nimetä yksi sisustuselementti, jonka avulla kodin tunnelman saa muutettua kertaheitolla erilaiseksi, osuisi valintani mattoon. Varsinkin isoina pintoina matto on todella tehokas tunnelmanluoja: se kokoaa sisustuksen yhteen ja määrittää pitkälti huoneessa vallitsevaa tunnelmaa. Sama huone voi muuttua tyystin erilaiseksi mattojen myötä; itsekin olen testannut tätä viime aikoina meidän olohuoneessa, jossa itämainen matto sai väistyä kevyen sisalin tieltä. Johan muuttui fiilis keväisemmäksi.

vmcarpet3.1-800

Blogiyhteistyön myötä pääsin tutustumaan kotimaisen VM Carpetin mattoihin ja valitsemaan mallistosta muutaman oman suosikkini. Vaikka oleskelutilojen mattoasiat alkavat olla kunnossa, riittää kodissamme vielä syksyisen muuttomme jäljiltä mattoa kaipailevia tiloja. Akuutein tilanne taitaa olla meidän eteisessä ja yläkerrassa, ja lähdinkin näin ollen poimimaan VM Carpetin nettikaupasta muutamia vaihtoehtoja molempiin tiloihin. Ja varsin kivoja mattoja löysinkin:

vmcarpet1

Saraste-hamppumatto | Valkea | Saraste | Kajo | Panama

VM Carpet on suomalainen perheyritys, joka on perustettu jo vuonna 1973. Kotimaisuus on yrityksen arvoja lähellä: yritys käyttää tuotteissaan pitkälti kotimaisia suunnittelijoita, ja monet matoista on myös valmistettu täällä Suomessa. Erityisesti malliston sileäpintaiset matot ovat alusta loppuun kotimaista tekoa, ja useimmat suosikkini löytyivätkin juuri tästä kategoriasta. Ihastuin etenkin kollaasissa näkyviin Valkea– ja Saraste -mattoihin, jotka ovat molemmat villa-paperinarusekoitetta. Luonnonkuitujen ystävänä myös rouhea Saraste-hamppumatto ja Panama-sisalmatto houkuttavat, nämä sopivat kivasti tosi moneen tilaan ja ovat juuri nyt erityisen trendikkäitä valintoja. Aidot materiaalit toimivat aina.

vmcarpet1-800

Varsinkin käytävä- ja läpikulkutilat saattavat usein olla vähän hankalan mallisia. VM-Carpetin mattoja saa laajan vakiokokovalikoiman lisäksi tilattua myös omien mittojen mukaan, jolloin ne saadaan räätälöityä tarkasti omaan huonetilaan sopivaksi. Kaikissa matoissa on myös liukumaton EVA- tai EVAPOLYTEX -pohja, jonka ansiosta matot pysyvät jämäkästi paikoillaan. Tämä on aina hyvä plussa, jalan alla liukuva matto saattaa nimittäin olla jo ihan turvallisuusriskikin.

VMCARPET3

Valokki | Askel | Silkkitie | Hattara | Matilda

Isommissa matoissa mattotrendit ovat menossa selkeästi kohti matalanukkaisia, pehmoisia ja ylellisiä mattoja. Näin vain salakavalasti sellaiset ovat alkaneet houkuttaa itseäkin. VM Carpetin valikoimista löytyy useampia vaihtoehtoja myös tästä mattotyypistä, kuten blogeissakin tiuhaan vilahdellut Hattara tai bambukuitua sisältävä Bamboo. Kuviollisista innostaa mukavan perinteinen kukonaskelkuviosta inspiroitunut Askel-matto, reippaampaan makuun sopii puolestaan Janine Rewellin suunnittelema Valokki. Jotain tosi viehättävää on myös hennosti kuvioidussa Matildassa – useiden muiden mattojen tapaan myös tämä on koostumukseltaan villa-paperinaru -sekoitetta.

vmcarpet2-800

Itse olen mattojen suhteen melko yksinkertaisen ystävä; suosin luonnonsävyjä ja melko hillittyjä kuoseja. VM Carpetilla mattoja löytyy joka lähtöön, ja valikoimasta löytyy valinnanvaraa niin luonnonsävyjen kuin reippaampien värienkin tai yksiväristen kuin kuosienkin ystävälle. Koko mattomallisto on kätevästi esillä merkin nettikaupassa, josta haluamansa maton saa tilattua helposti kotiin asti. Toimitusajat ovat mukavan lyhyitä, ja omilla mitoilla tilatessakaan toimitusaika ei veny sen pidemmäksi: sekä vakiomittaisilla että omien mittojen mukaan tilatuilla matoilla on vain noin kolmen viikon toimitusaika.

Näin terassikauden lähestyessä täytyy ehdottomasti vinkata myös VM Carpetin kosteudenkestävistä matoista, joista löytyy kivoja vaihtoehtoja vaikka lasitetulle parvekkeelle tai terasseille. Nämäkin mallit löytyvät kätevästi klikkauksen päästä ja ovat luonnollisesti kustomoitavissa myös omien mittojen mukaan.

vmcarpet5.2-800

Minäkin klikkailin tilauksen menemään, ja vähän tuonnempana pääsettekin kurkistamaan tarkemmin mitkä matot valikoin mallistosta omaan kotiin. Pientä esimakua saa toki jo näistäkin kuvista. Mutta pysykäähän linjoilla, lisää mattojuttuja on tiedossa lähiaikoina!


Yhteistyön myötä saan jakaa myös mukavan alennuskoodin VM Carpetin verkkokauppaan.

Koodilla blogi17 saa verkkokaupassa -20% alennuksen tilauksen loppusummasta. Koodi on voimassa tämän vuoden loppuun asti, joten aikaa ostoksille on mukavasti. VM Carpetin verkkokauppaan voi klikkailla tästä linkistä.

yhteistyöbanneri-vm-carpet

Kommentit (6)

 1. HATTARA JA MATILDA: VM CARPETIN MATTOSUOSIKIT MEIDÄN KOTONA – Pihkala

  […] viikko sitten blogissani sukellettiin VM Carpetin mattojen pariin, ja poimin tässä postauksessa valmistajan valikoimista omia mattosuosikkejani. Nyt yhteistyölle seuraa jatkoa; sain nimittäin […]

 2. Noora

  Moi! Yritin käyttää tuota alennuskoodia mutta sillä tulee 20 euron alennus, ei 20 %?

  • Maija

   No jopas! Joko eurot ja prosentit ovat jossain vaiheessa menneet sekaisin, tai sitten systeemissä on joku bugi. Selvitän asiaa ja palaan!

  • Noora

   Joo mietin hetken jos ei toimi kännykällä mutta ei toiminut koneeltakaan.

  • Heidi

   Hei, minkä värinen Matilda-matto näkyy osassa kuvia? Valkoinen, beige vai joku muu? Todella kaunis, hieman kitin valkoiseen taittava sävy. Minulla on Matilda-matto kotona harmaana ja vaaleampi sävy matosta miellyttäisi myös silmään.

  • Maija

   Heippa! Tämä Matilda-matto on valkoinen. Ei ole tosin luonnossa ihan puhtaan valkoinen, vaan juuri pikkuisen lämpimään taittava. Oikein kaunis sävy minusta!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *