KESÄKLASSIKKOJA JA RAIKKAITA VÄREJÄ – MARIMEKKO KESÄ 2017

Kaupallinen yhteistyö: Marimekko

marimekko9.1-800

Ihan vielä ei voi julistaa kesän olevan täällä, mutta lähellä se jo on. Ilmat ovat mitä ovat, mutta tästä huolimatta olen itse aloittanut jo valmistautumisen kesän tuloon. Koti kevenee, turhat tavarat siivotaan piiloon. Talvisemmat sametit vaihtuvat puuvillaan, pellavaan ja raikkaisiin printteihin. Ikkunat pestään, avataan ja annetaan raikkaan ilman kulkeutua huoneisiin. Tästä se kesäkausi alkaa!

Ilokseni taannoinen yhteistyöni Marimekon kanssa sai jatkoa, ja pääsin somistamaan kotia kesäkuntoon Marimekon tuotteilla*. Tällä kertaa liikutaan kesäisen reippaissa tunnelmissa, joista voi poimia vinkkiä niin kesäjuhlapöytään kuin oman kesäkodinkin piristykseksi. Myös toisenlaiseen juhliin liittyvään pulmaan saattaa löytyä vastaus: Marimekon valikoimista nimittäin löytyy jos jonkinlaista kivaa lahjaideaa niin juhlavampaan menoon kuin mökkituliaisiksikin.

Kesäpöytä on katettu

marimekko17-800

Klassikot kuuluvat kesään, ja tällaisia löytyykin Marimekon valikoimasta tosi runsaasti: reippaista kuoseista ja iloisista väreistä tulee väkisinkin kesäiselle ja vähän nostalgisellekin tuulelle. Monelle vahvat kuviot tuovat kesämuistoja vuosien takaa, niin myös minulle. Iloisen väriset printtikankaat ovat iso osa Marimekkoa ja sopivat minusta edelleenkin ihanasti etenkin juuri erilaisiin kesähetkiin. Näin niitä muistoja luodaan tulevillekin ajoille.

Katoin kotiin kesäisen pöydän Marimekon kattaustuotteilla. Kesän uutuuksiin kuuluva Ojakellukka-kuosi on näyttävä pohja kattaukselle ja luo tilaan heti ihan oman tunnelmansa. Levitin kankaan ruokasalin pitkälle pöydälle ja koko huoneen fiilis muuttui kertaheitolla ihan erilaiseksi, kesäisen hersyväksi. Yksinkertaisimmillaan kesäisen tunnelman saa siis luotua kotiin jo näinkin helposti!

marimekko15-800

marimekko10-800

Iloinen ja reipas Ojakellukka on Aino-Maija Metsolan käsialaa. Hän leikkasi paperista erilaisia kukkia ja liitti ne yhteen kesäiseksi kukkakedoksi. Kuosista on tehty myös pienennetty versio, Pikkukellukka, jota saa niin ikään kankaana ja pientuotteina. Kuosit ovat vahvasti kotimaista tekoa: muiden Marimekon printtikankaiden ohella myös nämä uutuudet painetaan Marimekon Herttoniemen kangaspainossa Helsingissä.

marimekko8-800

Vahvan kuosin kaveriksi asettelin yksivärisiä simppeleitä astioita: valkoista Oiva-lautassarjaa ja oliivinvärisiä Sukat makkaralla -laseja. Jälkimmäinen sävy sopii ihanasti Ojakellukka-kuosin sävyihin. Reipas kuosi on värikkyydestään huolimatta itse asiassa tosi helppo yhdisteltävä: kuosista on helppo poimia oma lempivärinsä ja toistaa sitä kattauksen yksityiskohdissa, kuten lautasliinoissa, astioissa ja pöydän pienissä somisteissa. Näin kattausta voi varioida suuntaan jos toiseenkin omien mieltymysten mukaan.

marimekko4-800

marimekko11-800marimekko2-800

Yksi kesäpöydän – ja yleisestikin kesäkodin – katseenvangitsijoista on tietysti kukkia pursuavat maljakot. Olen ihastunut juuri nyt erityisesti rentona ryöppyäviin vihreisiin oksiin, jotka sopivatkin Marimekon vaaseihin ja rentoon kesätunnelmaan ihanasti. Kattauksen kruunuksi pääsi vihreä Urna-vaasi, ja valkoinen Ming puolestaan sai koristaa pöydän päässä olevaa tarjoiluunkin soveltuvaa senkkiä. Aivan ihania vaaseja molemmat! Eikä aina tarvita edes kukkia; ylellinen ja näyttävä vaasi on kaunis jo yksinäänkin. Tässä yksi hieno lahjavinkki vaikka kevään ylioppilaalle tai hääparille. Juhlapäivän muisto elää upeassa, aikaa kestävässä lasiesineessä vuosikymmeniä.

marimekko29-800

Ming-vaasin vierelle asettelin ryppään keraamisia kynttilänjalkoja. Matalammista Oiva/Loimu– ja korkeammista Liekki-kynttilänjaloista syntyi kaunis ryhmä, joka olisi toiminut komeasti myös keskellä kattausta. Hieno, pieni lahjaidea tässäkin. Erityisesti ihastelin Liekki-kynttilänjalan messinkistä mansettia, se on todella kaunis yksityiskohta. Kynttilänjalat ja Marimekon ihanat maljakot löytyvät kootusti esillä täältä – uskallatko kurkata, ihanuuksia löytyy toisensa perään.

marimekko5-800marimekko6-800marimekko7-800

Myös monikäyttöinen Oiva Koppa pääsi osaksi tarjoilua. Tämä on minusta yksi ihanimmista ja kätevimmistä pienesineistä, joita vähään aikaan on ilmestynyt. Tarjoiluvatiin saa pienet tarjottavat kauniisti esille, ja nahkakahvasta se on helppo napata mukaan vaikka puutarhankin puolelle. Tarjoilun ohella tämä kaunis esine toimii kuitenkin aivan yhtä hyvin vaikka eteisen pöydällä avaimia säilöen tai makuuhuoneen koru- tai meikkisäilyttimenä, miksei ihan vaan esillä olohuoneessakin. Hieno pieni yksityiskohta on tuo nahkainen kahva, joka on kuitenkin helppo poistaa vaikkapa tiskausta varten.

marimekko12-800 marimekko14-800

Meillä kesäjuhlat saavat vielä odottaa, mutta tässä olisi valmis resepti niiden järjestämiseen: reippaita kuoseja, näihin soinnutettuja astioita, upeita vaaseja ja rönsyileviä kasveja. Sopivan rentoa ja mutkatonta menoa. Kyllä varmasti jonkinlaiset kekkerit täytyy jossain välissä pitää, varsinkin silloin jos tuo puutarhan puoli uhkaa valmistua kesän aikana. Onneksi on koko pitkä kesä aikaa suunnitella!

Sohvan äärelle

marimekko16-800 marimekko18-800

Kankaan ohella Ojakellukka kukkii myös Marimekon useissa pienesineissä ja Oiva-sarjan astioissa, kuten kuvan mukeissa. Myös iso Pikkukellukka-tarjotin on saanut ylleen tämän uutuuskuosin pienemmän version. Se ihan huutaa kesää! Tarpeeksi iso tarjotin on osoittautunut käytössä ehdottoman käteväksi: siihen saa lastattua kerralla kaiken tarvittavan, kun suunnitelmissa on vaikka aamukahvit ulkosalla. Tällä hetkellä moiset ovat jääneet vielä haaveeksi, joten demonstroin hetkeä olohuoneessa. Ja totuuden nimissä – siellä aika moni pienempi ateriahetki meillä tapahtuukin.

marimekko21-800marimekko20-800

marimekko23-800

Sohvalla komeilee kasa Marimekon kesän 2017 uutuustyynyjä – ihanan hehkuvia värejä näissäkin. Oma alkukeväällä hankittu Basket-tyynykin solahtaa näiden kaveriksi ihan muitta mutkitta. Iso napilla varustettu Armi-lattiatyyny on erityisen kätevä silloin, kun istumapaikkoja tarvitaan äkkiä lisää – näitä voisi hyvin olla aina muutama jemmassa.

marimekko22-800

Kuten alussa totesin, minusta klassikot kuuluvat kesään. Tämä pätee muiden asioiden ohella myös ruokapuoleen. Unelmatorttu, lusikkaleivät ja toscakakku – ihanan nostalgisia ja jotenkin saumattomasti kesään kuuluvia herkkuja!

Saunareissullemarimekko24-800

Myös kylpytuotteiden puolella on lupa fiilistellä kesää. Mökkipyyhkeet on ihana päivittää uusiin ja raikkaisiin versioihin – huomaavainen vieras tuo tietysti tällaiset tuliaisiksi. Kesän Ojakellukka-kuosi näkyy myös kylpytuotteissa, kuten erikokoisissa toilettipussukoissa, joiden sisään voi piilottaa jotakin saajalle mieluisaa. Ojakellukan ohella Marimekon kylpytuotteissa kukkii toinenkin kukka: klassinen Unikko, joka koristaa Unikko Pinta -pyyhkeitä tällä kertaa kokonaan yksivärisenä. Ihanan energisiä värejä ja superpehmoista tuntua!

marimekko28-800

marimekko26-800

marimekko27.1-800

Raikkaat värit piristävät mökin ohella yhtä lailla myös omaa kotikylppäriä. Tunnelma muuttuu tehokkaasti jo muutamasta pienestä väriläiskästä. Täytyy sanoa, että tämä stailaus muistutti itseäkin taas kerran reippaiden värien ihanuudesta. Kyllä joskus on ihan suotavaa räväyttää myös väreillä. Erityisen luontevasti ne sopivat minusta juuri näin kesäaikaan, kun runsaat värit löytävät parinsa ulkoa luonnosta. Innostuitko sinä kesäisistä väreistä ja reippaista kuoseista?

marimekko25-800

Näin loppuun muistuttelen kaikkia Marimekon ystäviä asiakasohjelmasta, johon liittymällä saat ensimmäisestä ostokerrasta -15 % alennuksen normaalihintaisista tuotteista. Etu on voimassa 2 viikkoa rekisteröitymisestä Marimekko-myymälöissä sekä verkkokaupassa. Liittyä voi kaikissa Marimekko-myymälöissä tai netin kautta täällä.

Nyt vain odottelemaan kesän saapumista!

yhteistyöbanneri-marimekko

*tuotteet kuvauslainassa

Marimekko summer 2017 at our home. I love these energetic colors and crisp patterns. They carry so much summer memories within and turn the summer mood really on.

Kommentit (5)
 1. Aivan ihanat nämä Marimekon uudet kuosit, niin raikkaat ja kesäiset. Kauniit kuvat muutenkin. Mikä tuo kaapisto ruokailutilassa on? Aivan mielettömät noi vedinosat.

  1. Kiitos! Nämä Marimekot ovat kyllä ihanan kesäisiä, tuli oikein pieni värihimo näiden myötä. Värit kyllä tekevät niin paljon ilmettä kotiin! 🙂

   Tuo kaapisto on Asplundin Frame. Vetimet ovat nahkaa, ovat tosiaan aika kiva yksityiskohta muuten simppelissä kaapissa.

 2. OMENAINEN TOSCAKAKKU JA KAUNEIN TEEKANNU - Pihkala
  19.5.2017, 19:36

  […] Marimekko-postauksessani tarjoiltiin toscakakkua, joka on minusta yksi ihanimmista perinteisistä kesäherkuista. Pikkuisen […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *