Blogit
Pihkala

Makuuhuoneessa

makuuhuone1-800 makuuhuone2-800makuuhuone4.1-800

Viime päivät ollaan paiskittu iltamyöhään asti pihahommia, ja sisällä on käyty vain kääntymässä. Illat ovat juuri nyt ihanan pitkiä, valoisia ja vielä lämpimiäkin, eihän tuolta pihalta malttaisi millään lähteä sisälle nukkumaan. Paljon ollaankin saatu aikaiseksi, tästä enemmän huomenna sunnuntaita. Sen vain sanon nyt, että meillä on vihdoin katseenkestävä takapiha nurmikkoineen päivineen, se on kyllä aika kiva juttu!

Ulkohommien jälkeen on ihana sujahtaa peittojen väliin puhtaaseen, raikkaaseen ja viileään makuuhuoneeseen. Kierrätän käytännössä kolmea eri lakanasettiä; olen huomannut, että sen enempää ei periaatteessa ihminen tarvitsekaan. Nyt petausvuorossa ovat nämä helmenharmaan Finlaysonin pellavalakanat, jotka taitavat olla suosikkini. Niiden väri on mukavan neutraali, mutta kuitenkin aavistuksen valkoisesta poikkeava, ja raikastaa mukavasti tapettia ja makkarin lämmintä väriskaalaa.

makuuhuone6-800makuuhuone5.1-800 makuuhuone7-800

Yöpöydällä tai ikkunalaudalla palaa toisinaan kynttilä, se on jotenkin ihanan rauhoittava elementti ennen nukkumaanmenoa. Myös tuoreet kukat sulostuttavat makkaria, valkoiset syreenit saivat jäädä, sillä näistä lähtee vähän violettia miedompi tuoksu. Yöpöydällä majailee aina myös vaihtuva pino lehtiä, yritän parhaani mukaan tarttua näihin iltaisin kännykän sijasta – joskus paremmalla, joskus huonommalla menestyksellä. Kesällä totutut rutiinit kuitenkin poikkeavat ulkona olon ja kesänvieton myötä sen verran, että someaikakin selvästi vähenee – tämä on minusta vain hyvä asia. Kesä on lyhyt, siitä täytyy nauttia sen minkä kestää.

makuuhuone9-800

Huomenna palaillaan tosiaan pihajuttujen pariin. Nyt on kuitenkin aika hiipiä saunan kautta peittojen väliin. Hyvää yötä!


Here´s a moment in the bedroom from this evening. Lately we have spent all our time working in the garden, and after a hard day it´s so lovely to fell into fresh sheets. Burning candle, fresh flowers and open window makes the feeling even better.

Kommentit (4)

 1. Anne Suomela

  Hei,

  Ihana tunnelma ja ihana tapetti, tullut jossain vastaan, mutta olen ihan unohtanut kenen mallistoa?

  T. Anne

  • Maija

   Kiitos Anne! Tuo tapetti on William Morrisin Chrysanthemum Toile 🙂

 2. Juulia

  Hyvältä näyttää! Vaan mitä ovat nuo valkoiset boksit seinissä, jakorasioitako….?

  • Maija

   Joo juuri niitä. Tuohon on tulossa seinävalaisimet, mutta jotenkin vain niiden hankinta on jäänyt kaiken muun jalkoihin. Pitäisi pikkuhiljaa hommata valaisimet, sillä eihän nuo kotelot kovin kauniit ole 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *