Blogit
Pihkala

MAKKARISSA | SATURDAY MOOD

Taas viikonloppu! Tämän päivän kuvasaldona on muutama tuokiokuva makkarista, jossa viikonloppu on tullut aloiteltua leppoisasti lueskellen. Rakastan muhkeaa, rentoa petausta, jossa lakanat saavat olla pääosassa, päiväpeittoa käytetäänkin meillä lähinnä sängyn jalkopäässä. Nyt petauksessa on aikoinaan Balmuirilta saadut persikanväriset pellavalakanat, jotka ovat minusta aika kiva pari kukkatapetin kanssa. Täällä uudessa kodissa nämä lakanat ovatkin päässeet huomattavasti suuremmalle käytölle, hyvä näin, sillä minusta tuo persikkainen väri on aika ihana – mukavan erilainen kaikkiin valkoisiin ja harmaisiin lakanoihini verrattuna.
Paitsi näteillä lakanoilla, on myös niiden sisuksilla aika iso merkitys houkuttelevan petauksen aikaansaamiseksi; toisinaan kauniisiin vuodevaatteisiin keskittyessä niiden sisus pääsee unohtumaan, vaikka tämä on kuitenkin se tärkein osuus nukkumamukavuuden kannalta ajateltuna. Hankin muuttomme yhteydessä meille uudet peitot vanhojen lituskaisten vanupeittojemme tilalle ja jestas, miten tämä vaihdos vaikuttikaan nukkumamukavuuteen. Joka ilta on silkka nautinto mennä nukkumaan kuohkean ja muhkean peiton alle. Ja onhan tällainen paksu, laadukas peitto petauksessakin paljon houkuttelevampi kuin ohkainen ja littana peite. Ehdottomasti joka pennin arvoinen hankinta siis!
Makkarissa on tiedossa pientä sisustuspuuhaakin; kannoin tänään kotiin tilaamani uudet yöpöydät, ja nyt viikonlopun aikana ne pitäisikin kiinnittää seinään. Kyseessä on uusi tuote, jota en ollut nähnyt livenä aiemmin, siksi onkin erityisen jännä nähdä pöydät pian paikassaan. Pöytien myötä saadaan vihdoin yövalaisin-asiaakin eteenpäin, joten makkarikin alkaa pian saamaan viimeiset silaukset sisustukseensa. Palataan näiden tiimoilta asiaan tuota pikaa, nyt toivottelen kuvien maisemista oikein leppoisat viikonloput kaikille!
Spending saturday at home. I love my peachy linens, the color is so sweet and delicate. I have used them a lot in this new home, I think the color matches well with the wallpaper of our bedroom. Today I also carried home two new bedside tables, we are going to attach them to the wall tomorrow. So exciting!

Kommentit (12)

 1. Anonyymi

  Muhkeat peitot ovat ihanat! Nykyisessä asuinmaassamme käytetään pelkkää lakanaa kuumuuden vuoksi ja ei peiton alle kyllä voi ollenkaan käpertyä…

  • maija

   Voi höh! Tämä on kyllä ehdottomasti Suomen ilmaston harvoja hyviä puolia, saa ja täytyykin käyttää ihanan muhkeita peittoja, pehmeitä villapaitoja jne. Itse en oikein tahdo osata nukkua kesällä tai lomilla, jos käytössä on vain pelkät lakanat, tosin tottumiskysymyshän tuo…

 2. Anonyymi

  On kyllä kaunis sävy noissa pussilakanoissa. Onkohan noita vielä saatavilla? Mulla on ollut ajatuksissa hankkia joku vaaleanpunaisen sävyinen pellavapussilakana harmaiden ja valkoisten rinnalle. Niitä voi sitten vähän miksailla keskenään.
  Peitoilla ja tyynyillä on tosiaan suuri vaikutus nukkumismukavuuteen ja sängyn petaukseenkin. Olen myös vastikään päivittänyt meidän peitot ja tyynyt, hankin uudet Porin Villa & Peitteeltä, kun halusin täysin luonnollisia materiaaleja olevat peitot ja tyynyt. Villatäytteisillä tyynyillä ja peitoilla on ollut ihana nukkua, mutta peittojen päällimmäinen puuvillakangas on vielä hieman kankeaa ja "rapisee" asentoa vaihtaessa. Mutta eiköhän se pian käytössä notkistu.

  Sanna

  • maija

   Kyllä näitä näytti vielä olevan Balmuirin nettikaupassa. Näissä on kyllä kiva sävy, kun taittaa vähän persikkaan ja murrettuun oranssiin, lakanat eivät ole siis ihan sellaiset baby-vaaleanpunaiset vaan vähän modernimmat ja murretummat. Ihana juurikin valkoisen ja harmaan parina!

   Muhkea, laadukas peitto vaikuttaa kyllä ihan hurjasti – edelleen joka ilta peiton alle kaivautuessani mietin, kuinka ihana sinne on sujahtaa. Ei tällaista tunnetta tullut koskaan vanhoilla littanilla peitoilla. Luonnonmateriaalit olisivat houkutelleet minuakin, mutta miehen allergian vuoksi valitsin sitten kuitenkin Hoien untuvaa jäljittelevät Downfeel-peitot. Kyllähän vaikka Joutsenkin tekee allergia- ja astmaliiton hyväksymiä peittoja, mutta en sitten kuitenkaan uskaltanut käntyä niihin… Tuo villatäyte kuulostaa myös ihanalta, en tiennytkään, että Porin villa ja peitteestä saa myös tällaisia. Täytyy pitää tämä korvan takana!

 3. Aikku

  Onpa kivat värit tyynyissä ja tekstiileissä. Minä olen etsinyt myös uusia isoja tyynyliinoja, nyt kun Zara homen liinat olivatkin eri kokoa kuin JYskistä ostamani tyynyt. Mutta pellavaisia ajattelinkin ainakin osaan tyynyistä hankkia, näyttävät niin kivalle.

  • maija

   Pellavaiset vuodevaatteet ovat kyllä ihania! Tuota en muuten ymmärrä – kun tyynyjen standardikoko on melkein aina ja kaikkialla 50×60 cm (tai isompi 60×80 cm), miksi muutamien merkkien pitää tehdä tästä poikkeavia, pikkuisen isompia tyynyliinoja. Ne vain rullautuvat ikävästi tyynyn päällä ja näyttävät rumilta. Minun on pitänyt jo ikuisuus kaventaa muutama tällainen tyynyliina, mutta enpä vaan ole saanut aikaiseksi…

 4. Hannele Ruusukummusta

  Kaunista! Meillä ei kovin vanhoja peitot ole, mutta muutaman pesun jälkeen, ovat jo aika littanoita…kuohkeus kadonnut..:)

  • maija

   No höh! Tässä asiassa untuva on aika mukava, sen kun saa yleensä pöyhittyä kuohkeaksi pesujen jälkeenkin, toisin kuin vanun. Meidän peitot on untuvaa jäljittelevää keinomateriaalia, joten saas nähdä miten pesussa käyttäytyvät.

 5. Limonaria

  Ihanat värit! Sain jokin aika sitten päähäni, että haluan ehdottomasti persikan värisen olohuoneen. Homma osoittautui aika haastavaksi, mutta lopulta sain haalittua eri puolilta persikan värisiä sisustusesineitä ja tekstiilejä. Yhdistin kevättalvella persikan tummansiniseen http://limonaria.fi/post/1495 ja kesän tultua valkoiseen http://limonaria.fi/post/2331. Nyt kuin näin nuo sinun lakanasi, niin nythän pitäisi sitten ehdottomasti saada tuollaiset vierasliinavaatteiksi tuohon olohuoneen rautasohvaan 🙂

  • maija

   Onpas houkuttelevia värejä. Mukavan persoonallinen kokonaisuus, ihanaa kun joku uskaltaa käyttää värejä näin reippaasti! 🙂 Nuo lakanatkin olisivat ihan napit tuonne, nähtävästi niitä on vielä saatavillakin.

 6. Minttu – Rapattutalo

  Muhkea peitto on ihan must ja todella nukkumismukavuus tuplaantuu laadukkaiden petivaatteiden ja liinavaatteiden myötä. Täällä on ostoslistalla ollu yksiväriset harmaan pussilakanat, mutta nämä nähtyäni taitaa olla persikkaiset pellavaiset 😉 IHANAT!

  • maija

   No juuri näin. Ei sitä edes tajua, kuinka paljon laadukkaat petivaatteet vaikuttavat nukkumismukavuuteen. Tämä oli ihan hyvä muistutus itsellekin, ensin pitäisi hoitaa se pääasia, eli hyvä peitto ja tyyny kuntoon ja sitten vasta keskittyä pintapuolisiin nätteihin lakanoihin ja muihin somisteisiin. 🙂

   Ihanat kyllä nuo persikkaiset lakanat, juurikin valkoiseen ja harmaaseen yhdistettynä. Suosittelen! 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *