Blogit
Pihkala

MAGNOLIA

Mukavaa viikonloppua! Koti siivottu, listat maalattu – nyt on vihdoin aika aloittaa leppoisa lauantai-ilta.
Piipahdin tänään kukkakauppaan katsomaan hauskalta kuulostavia ilmakasveja, mutta keväiset ja herkät magnoliat vetivät puoleensa näitäkin enemmän. Ensimmäiset oksat ovat nyt saapuneet, enkä malttanut olla ostamatta yhtä viikonloppukukakseni. Kylläpä tällaiset oksat tuntuvatkin raikkailta kaikkien joulukukkien jälkeen! Keväistä tulppaanikautta en ole vielä aloitellut, se saa odotella vielä hetkisen. Ensin nautitaan joulun jälkeisistä karsituista nurkista, tyhjistä pinnoista, talvisesta tunnelmasta – ja toivottavasti kohta myös magnolian kukkaloistosta. Vielä nuput eivät ole puhjenneet kukkaan, joten taidanpa joutua kuvaamaan oksia vielä toisenkin kerran. Se ei kuitenkaan varsinaisesti haittaa, kauniita asioita on aina ilo kuvata.
Magentanpunainen sopii aika ihanasti harmaisiin keittiökaappeihin, joten oksa taitaa jäädä pysyvästi tuota tilaa piristämään. Asetelmien paikkoja ei meidän kodissa vielä montaa olekaan, sillä alakerrassa ei ole pöytien lisäksi vielä oikein ollenkaan tasoja, joihin näitä voisi rakennella. Tuonne ruokasaliin tuolien paikalle olen tilannut yhden ihanan kalusteen, mutta tätä taidetaan joutua odottamaan vielä muutaman kuukauden verran. Kovasti jo odotan, että muutama puuttuva kaluste löytää vielä paikalleen ja alakerrasta tulee eheämpi kokonaisuus. Nyt seinätkin ovat vielä ihan paljaat, sillä haluan odotella kalusteita ennen taulujen naulaamista. Mutta kaikki aikanaan, hyvää kannattaa odottaa.
Huomenna remonttikuulumisissa kurkataan meidän kuistille, sillä se on – tadaa – vihdoinkin valmis! Tai no, muutama lista pitäisi vielä maalata yhteen kertaan, katsotaan ennätänkö tehdä sen huomenna ennen vai jälkeen kuvien oton. Palataan kuitenkin seuraavaksi remonttijuttujen kera asiaan, mukavaa lauantai-iltaa!
Today I saw the first branches of magnolia at the flower shop and I had to buy one to myself. These fresh flowers are the first mark of upcoming spring season, I love the fresh and delicate look of them.

Kommentit (9)

 1. Blue Peony

  Magnoliat ovat kyllä niin kauniita!

  • maija

   Niin ovat! Nyt vain kukkimista odotellessa 🙂

 2. Hannele Ruusukummusta

  MInä sain mieheltä eilen tämän kevään ensimmäiset tulppaanit..:)

  • maija

   Oi, kevään ensimmäisissä tulppaaneissa on aina sitä jotain erityistä. On kyllä ihanaa, kun valo lisääntyy koko ajan ja kotia saa freesata kaikella kevyellä ja nätillä!

 3. Muuttuvakotini Päivi S

  Magnoliat ovat kylä kauniita. Ihanan keväisiä ja raikkaita kuvia 🙂 Kukat kyllä tuovat piristystä. Itellä ei ole tullutkaan pitkään aikaan haettua tuoreita kukkia. Pitäsiköhän huomenna suunnistaa kukkakauppaan kun on vapaata 🙂

  • maija

   Kiitos! Kukat kyllä tosiaankin tuovat piristystä. Minulla on tapana ostaa melkein joka viikko jonkinlainen viikonloppukukka, joko ihan yksittäinen oksa tai muutaman kukan kimppu, harvoin kuitenkaan mitään suurempaa. Vaikka kuihtuvaa tavaraa ovatkin, niin kukkasten tuoma ilo ja piristys on kyllä minusta ehdottomasti joka sentin arvoiset 🙂

 4. Maarit / Sopusointuja

  Todella kaunis ja harmoninen värimaailma kodissasi! Ja miten ihana onkaan tuo magnolia!

  • maija

   Kiitos, Maarit! Magnolia on kyllä kerrassaan ihastuttava, se toi heti mukanaan kotiin ripauksen kevätfiilistä. 🙂

 5. Olohuoneen tammikuu

  […] kanssa ja säästää startin pikkuisen keväämmälle. Onpahan sitten, mitä odottaa! Ensimmäiset magnoliat kuitenkin hankin jokunen viikko sitten, ja kukinnan jälkeen puhjenneet lehdet sulostuttavat nyt […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *