MAANANTAI-INSPO: LINNÉGATAN

Olen huomannut, että jostain syystä hakeudun kauniiden inspiraatiokuvien pariin aina mieluiten maanantaisin. Nämä ovat usein niitä päivistä ankeimpia, joten kauniista kuvista on mukava hakea piristystä ja tsemppiä uuteen viikkoon. Osasyy on varmasti myöskin viikonlopun remonttitouhuilla, ne on mukava nollata näin maanantaisin kauniita, siistejä kuvia katselemalla. 
Tänäkin maanantai-iltana löysin itseni surffailemassa ruotsalaisten blogien sivustoilla. Sieltä löytyikin yksi aika ihana asunto, jonka ajattelin jakaa nyt täälläkin. Joten ota mukava asento, kuppi kuumaa käteen ja lähde hetkeksi matkalle naapurimaahan Linnégatanille.
Aloitetaan ruokasalista. Se on asunnon lempitilani erityisesti siellä vallitsevien sävyjen ansiosta. Seinät on maalattu ovelalla vihertävään taittavalla ruskealla, aika epätyypillinen valinta tällä hetkellä, mutta ehkä siksikin aika ihana. Taas yksi viite ruskean yhä vahvempaan tulemiseen…
Pöydän ääressä on rento sekotelma ihania klassikkotuoleja, yhdistävä tekijä niissäkin on lämmin ruskea väriskaala. Y-tuolit ja verhoillut sekä verhoilemattomat vintage-seiskat toimivat sulassa sovussa keskenään.
Pöydällä lojuu kasa tavaraa, joka tekee kuviin heti oman elämänmakuisen tunnelmansa. Tuollainen kasa voisi olla unohtunut puolihuolimattomasti pöydälle koska vaan, tosin ehkä ei ihan noin värikoodattuna. 😉 Hayn pöydän päällä riippuva valaisin on myös aika kiva, keventää hienosti tummasävyistä pöytäryhmää. 
Tilan kruunaa tietysti upeat ikkunat. Örsjöltä näyttävä valaisin sekä muutamat esineet toimivat ikkunan lisäksi ikkunalaudan katseenkiinnittäjinä. Huomatkaa myös oikealla pilkottava tarjoiluvaunu, yksi suosikki-esineistäni. Uuden kodin keittiön tai ruokasaliin haluan ehdottomasti tuollaisen, niin monikäyttöinen kaluste!
Ruokailutilasta olkkariin siirryttäessä huomio kiinnittyy vanhan talon hienoihin yksityiskohtiin, peilioviin ja vetimiin. Tuollaiset ovat niin tärkeässä osassa tilojen tunnelmaa, vaikka toisinaan vanhat vetimet ja kulkuaukot saattavatt olla vähän epäkäytännöllisiäkin. Tämä kuitenkin minusta kuuluu asiaan, tulevassa kodissa koitankin vaalia tuon kaltaisia yksityiskohtia parhaani mukaan.
Olohuone jatkaa ruokailutilan pehmeää, lämmintä sävymaailmaa. Kalustuksena on simppeliä ja suosittua peruskauraa, mutta ovelat yhdistelmät ja asetelmat tekevät kokonaisuudesta mielenkiintoisen. Musta matto tuo kontrastia valkoiseen sohvaan, ja nahkainen rahi tuo mukaan vähän kontrastia. Huomatkaa myös taulujen asettelu ja hienot pienet yksityiskohdat.
Kansainvälisissä stailauskuvissa näkee nyt paljon tällaista huoletonta sotkua, eli sinne tänne heiteltyjä tyynyjä, avonaisia kirjapinoja, lattialla lojuvia tavaroita jne. Tietynlainen boheemius on vallannut tilaa millilleen aseteltujen esineiden sijaan. Ja kyllähän tästä välittyykin ihan eri fiilis, vaikkakin stailauksen synnyttämä sekin. Ikean sohvakin näyttää jotenkin aika freesiltä tuolla kaiken keskellä.
 
Takan vieressä nököttää safarituoli – yksi pitkäaikainen ihastukseni. Sopisi hyvin meidänkin takan ääreen…
Ilse Crafwordin Ikealle suunnittelemasta sohvasta on tullut supersuosittu, ja kivaltahan tuo kieltämättä näyttääkin. Itse kiinnitin tässä kuvassa huomiota kuitenkin sohvaa enemmän putkityynyihin, rujoon keramiikkaan, persoonalliseen taiteeseen sekä hauskoihin heiniin maljakossa. Sekä tietysti tuohon upeaan ikkunaan, jota ehdinkin jo hehkuttaa aiempana.
Keittiö on sinänsä vaatimaton, mutta kovin tunnelmallinen silti. Skarppi mustavalkoinen terästää hempeää raitatapettia juuri sopivasti. Olen muuten aivan ihastunut tuollaisiin vanhoihin pattereihin, minusta ne ovat todella kaunis sisustuselementti jo yksistäänkin. Tuollaiset patterit olisivat ihanat meillekin, mutta uustuotantona valmistetut vastaavat menevät kyllä reippaasti yli meidän budjetin. Vinkkejä edullisista ostopaikoista otetaan siis mielellään vastaan. 😉
Makuuhuoneessa on ihanan pehmeä tunnelma. Tykkään sielläkin vallitsevista kontrasteista; raikkaista pellavalakanoista, vanhasta maalauksesta, puusta ja modernista Tolomeo-valaisimesta. Eikä tuo pieni parvekekaan yhtään pahenna asiaa…
Sellainen oli kotikierros Linnégatanilla. Mitäs piditte? Stailaus oli Team Sarah Widmanin käsialaa, kuvat puolestaan lainattu Alvhemin sivuilta. Näiltä sivuilta löytyy vielä lisämateriaaliakin kodista, mikä ei mahtunut enää tähän juttuun. Kannattaa siis kurkkailla vielä nekin läpi, mikäli aihe innosti.
Mukavaa maanantai-iltaa!

Inspiring home in sale. All pictures from Alvhem Mäkleri, styled by Team Sarah Widman.
Kommentit (9)
 1. Jutta// Projekti Verkaranta
  1.12.2015, 07:14

  On tosiaan upea koti! Ja kaunis stailaus myös. Tykkään siitä, että täällä on onnistuneesti yhdistelty persoonallisuutta, vintagelöytöjä ja "massatuotteita". Ne luovat yhdessä jotenkin huolettoman ja ajattoman fiiliksen. Ja vielä pitää antaa peukku maanantaifiilistelylle/inspiroitumiselle. Se on ihan parasta aina alkavaan viikkoon 🙂

  1. Sama juttu täällä! Tuollaiset rennot sekoitelmat ovat usein niitä kutsuvimpia. Tykkään siitä, että sisustus ei näytä "liian tehdyltä", vaan mukana on myös särmää, persoonaa ja vähän yllättäviäkin juttuja.

   Ja juu – maanantaifiilistely on aina paikallaan! 🙂

 2. tunne tilat
  1.12.2015, 07:59

  Tämä oli tosiaan inspiroiva! Etenkin tuo taulujen sommittelu herätti melkoista kateutta. Miksi sitä itse onkin niin jäykkä?

  1. No sanos muuta, täytyykin tämän inspiroimana testailla vähän yllättävämpiäkin taulusommitteluita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *