MAANANTAI-INSPIS

Haetaanpa taas maanantain kunniaksi vähän silmäkarkkia maailmalta. Törmäsin tähän göteborgilaisasuntoon Elisabeth Heierin blogissa, ja kauniiden kuvien innoittamana klikkailin samantien kuvien alkuperäislähteille Alvhemiin tutkailemaan asuntoa lisää. Ihastuin erityisesti asunnon pehmeänsävyiseen väriskaalaan, myös näppärät säilytysratkaisut pistivät silmään. Pidemmittä puheitta tehdäänpä pieni kotikierros naapurimaan puolella:

Hiekansävyiset keittiökaapit ovat aika hienot; sävy on vaalea ja neutraali, mutta kuitenkin vähän valkoista ilmeikkäämpi. Marmoritaso passaa sen kaveriksi hyvin, ja tässä(kin) keittiössä se on nostettu pieneksi kaistaleeksi myös seinälle. Ehdottomasti yksi tämän hetken suurimpia keittiötrendejä. Klassiset wieniläistuolit toimivat kokonaisuudessa hyvin, musta väri skarppaa kivasti lämmintä vaaleaa sävymaailmaa, joka jatkuu kaapeista lattiaan ja mattoon asti. Pöydällä on rento kimppu keväänvihreitä oksia, taas on käsillä se aika, jolloin kauneimmat kimput saa kerättyä suoraan luonnosta.

Keittiöstä avautuu kaunis näkymä yli olohuoneeseen aika makuuhuoneeseen asti, värit soljuvat kauniisti yhteen. Itse olkkarin puolella kiinnitin tietysti heti huomiota tuttuun sohvapöytään, samainen Swedese löytyy myös itseltäni. Myös täällä lämpimät sävyt saavat vähän potkua mustasta, katossa ruotsalaisasuntojen vakiovaruste, upea Flosin kattokruunu. Eniten taisin kuitenkin kiinnittää huomiota vanhan talon hienoihin yksityiskohtiin, ai että kuinka rakastan leveitä listoja, isoja ikkunoita ja peiliovia.

Makuuhuone oli keittiön ohella lempitilojani. Seinissä on hieno harmaanvihertävä sävy, johon pellavaiset vuodetekstiilit sopivat saumattomasti. Erityismaininta täytyy myös antaa hienolle seinäkaapistolle. Seinään upotetut kaapit jatkavat samaa linjaa seinän kanssa ja on maalattu tismalleen samalla sävyllä, lopputulos on todella elegantti ja huomaamaton. En ole itse juuri ollenkaan liukuovityyppiä, vaan suosin aina mahdollisuuksien mukaan saranallisia ovia, usein niistä saa luotua vähän ovelampia sisustuselementtejä ja yhtenäisempiä kokonaisuuksia. Väreillä ja vetimillä voi leikkiä vaikka kuinka, ja usein siisti ovirivi on se yksinkertaisin ja moderneinkin vaihtoehto.

Eteisen kaapisto on ratkaistu samalla ajatuksella, joka toistuu vielä taustalla siintävässä lastenhuoneessakin, mutta siitä en poiminut nyt kuvia. Kaiken vaaleuden keskellä tuo smaragdinvihreä ovi on aika hieno yksityiskohta; ulko-ovissa toki asia on vielä eri, mutta kuka sanoo, että kaikki sisäovetkaan pitäisi aina olla samanvärisiä. Viime aikoina on myös näkynyt paljon listoja, joihin on valittu valkoisen sijaan jokin ihan muu väri, pehmeä harmaa tai jopa ihan tumma sävy. Ihan virkistävää minusta, miksei perusnormeista voisi joskus poiketa.

all photos from Alvhem
Lopuksi kurkistetaan vielä kylppäriin. Sielläkin säilytys on ratkaistu seinään upotetulla kaapilla, lisäksi seinä-wc:n kotelon yläosa on otettu kauniisti hyötykäyttöön. Lattiassa kuusikulmaista marmoria ja altaana mitä luultavimmin taas kerran ihailemani Duravitin Vero – eihän tällaisilla valinnoilla voi mennä pieleen.
Lisää kuvia asunnosta löytyy Alvhemin sivuilta täältä. Mitäs te piditte näistä ratkaisuista?
This inspiring home is currently for sale at Alvhem. Things I like the most are the soft muted color palette and clever storage systems – all the cabinets are part of the wall and painted likewise. The end result is so elegant and clean.
Kommentit (13)
 1. Aaah, en kestä miten ihana! Mitenhän nuo ikkunat, korkeat huoneet ja leveät ikkunalaudat saisi kopioitua 70-luvun kerrostalokotiin.

  1. Tämä oli kyllä nätti! Hehe, voi olla että kopiointi tuollaisenaan on vähän haastavaa 🙂 Mutta onhan sitten taas 70-luvun taloissa omat kivat puolensa, useassa mm. isot ikkunat ja selkeä arkkitehtuuri. Tykkään itse aika kovin myös tämän ajan arkkitehtuurista.

 2. Idis & Interiööri
  16.5.2016, 19:45

  U P E A <3

  Voisin muuttaa heti tuohon kotiin!

  1. Joo, eipä tuolla olisi kyllä ollenkaan hullumpaa asustella. Ihania nämä vanhat miljööt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *