Blogit
Pihkala

Maanantai-inspis: harmoninen ja ajaton kaupunkikoti

residence1

Tässä pitkästä aikaa maanantain ratoksi muutamia inspiraatiokuvia. Poimin tämän kuvien asunnon Residence-lehden sivuilta, ja sen vähäeleisen elegantti sisustustyyli, harmoninen sävymaailma ja hienot, vähän harvinaisemmat designklassikot hurmasivat minut täysin. Kurkistetaanpa vähän peremmälle asunnon huoneisiin:

residence2 residence3 residence5

Asunnossa on melko niukka väriskaala, mutta erilaiset tekstuurit ja kauniisti yhteen soljuvat värit tuovat siihen mielenkiintoa. Puu on tummaa, ja se tuo heti oman säväyksensä tiloihin. Veistokselliset taide-esineet maustavat mukavasti kokonaisuutta ja tuovat siihen vähän uutta ulottuvuutta.

residence4

Tästä keittiöratkaisusta pidän erityisen paljon, harmi kun siitä ei löytynyt laajempaa kuvakulmaa. Välitila ja keittiökaapisto näyttää hyvinkin kevyeltä ja kalustemaiselta ohuiden hyllylevyjen ja samaa materiaalia olevan välitilan ansiosta. Pidän myös tuosta ”raamista”, jonka pystysuunnassa oleva välitilamateriaali luo kalusteeseen ulottumalla hieman ylimmän hyllyn yläpuolelle. Tällä tavoin se luo keittiöstä oman kokonaisuutensa, joka nousee kauniisti esiin seinäpinnasta.

residence6 residence7

Noteerasin myös muhkeat, mutta matalat viskoosityyppiset matot, joita joissain huoneissa oli käytetty kokolattiamattoinakin. Valaisimet tietysti ansaitsevat ekstramaininnan, ja mm. Flosia asunnosta löytyy paljon – ei kuitenkaan niitä ihan tutuimpia malleja. Esimerkiksi yleisvalaistus on toteutettu Flosin upotettavilla spoteilla, nuo ovat ihan huikean hienot kaikessa eleettömyydessään. Kauniita ovat myös puuyksityiskohdat, kuten massiivipuusta tehty liukuovi. Makuuhuoneessa vaatekaapit puolestaan sulautuvat seinään saumattomasti. Näennäisen pelkistetystä ja yksinkertaisesta asunnosta löytyy tällaisia ihan mielettömiä yksityiskohtia, kun tarkemmin tarkastelee.

residence8 residence9

Kylpyhuoneen puolella ihastuttaa nyt niin ajankohtainen terrazzo-laatta ja hieno allaskalustesysteemi. Verhot tuovat tilaan huonemaista tuntua. Näitä näkisi mieluusti käytettävän vähän enemmänkin; jos ihan lähistöllä ei ole suihkua, toimivat verhot ikkunallisessa kylpyhuoneessa minusta tosi kivasti. Kangas pehmentää kovia laattapintoja ja tekee huoneesta pehmeän, asutun oloisen. Kyllähän tuolla kylpisi.

residence10

Omaan makuuni asunto on ehkä aavistuksen turhan hillitty, ja itse lisäisinkin tähän kauniiseen pohjaan aavistuksen rosoa ja persoonallisuutta. Mutta eihän näitä värisävyjä ja materiaaleja voi olla ihastelematta. Asunto on virkistävän erilainen tuulahdus siinäkin suhteessa, että vaikka mukana on hienoja designklassikoita, ei niitä kaikkein tunnistettavimpia ja yleisimpiä huonekaluja ole ympätty sekaan. Sisustus onkin todella ajaton ja voisi olla miltä vuosikymmeneltä tahansa – ja luulen, että ajankohtaisuudestaan huolimatta se näyttää ihan yhtä hyvältä muutaman vuosikymmenen päästäkin. Siitähän onnistuneen tilan tunnistaa.

Poimi tyyli:

 • matalat viskoosimatot
 • muhkeat materiaalit, kuten villa ja sametti yhdistettynä puuhun, nahkaan ja koripunokseen
 • tumma puu
 • toisiinsa liukuvat, vaaleat ja hillityt värisävyt
 • taide
 • selkeän veistokselliset viherkasvit

I found this inspiring apartment from Residence Magazine´s homepage. Different materials and fine details bring interest in this subtle and elegant color palette. This house is full of design items which are not seen that much, so I find it very fresh and timeless.

kuvat/all photos Erik Lefvander for Residence magazine, styling Louise Liljencrantz

Kommentit (8)

 1. coffeetablediary

  Tämä on upea! Louise Liljencratz on yksi ehdottomasti eniten ihailemiani ja seuraamiani sisustussuunnittelijoita jo useamman vuoden ajalta. <3 Kannattaa tsekata hänen muutkin kohteensa, niitä on ollut useita Residences ja varmaan netistäkin löytyy jos eivät ennestään tuttuja. Iloista viikkoa!

  • Maija

   Eikö! Louise on minunkin suosikkejani, pomminvarma värisilmä ja huikea tyylitaju hänellä.

   Oli kiva nähdä eilen! 🙂

 2. Tiina

  Aivan ihanan näköistä! Piti selata kuvat moneen kertaan, niissä on niin rauhallinen, seesteinen ja sopivan ylellinen tunnelma. Kiitos tästä.

  • Maija

   Kiva, jos näistä oli inspistä. 🙂 Itse ihastuin tähän myös kovasti, niin virkistävän seesteistä ja klassisen ajatonta tuolla.

 3. Villis

  Huikeaa rauhallisuutta hirsitalossa asuvan silmiin! Näitä lisää kiitos!

  • Maija

   Samaa mieltä! Seesteisyys oikein huokuu näistä kuvista. Silmät lepää hienoissa sävyissä ja kaikissa kauniissa yksityiskohdissa.

 4. Essi/St. Black

  Todella kaunis koti! Kiitos kun esittelit 🙂

  • Maija

   Eipä mitään, kiva jos sait tästä inspistä. 🙂 Ihana koti tosiaan!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *