Blogit
Pihkala

LOPPIAISENA

Loppiainen on sujunut täällä leppoisan touhukkaasti. Päivällä karsittiin joulua pois kodista, ja joulukuusi sai vihdoin kyytiä. Nyt olohuoneessa on ihanan väljää ja valoisaa, ja kuin tilauksesta sattunut aurinkoinen ilma korosti vielä fiilistä entisestään. Nyt oli ihana nauttia kirkkaasta pakkaspäivästä ja talvisesta kuulaudesta, johan sitä joulua jo elettiinkin.
Talvinen tunnelma saa vielä viipyä kodissa, esillä on vielä paljon kynttilöitä, kakluunin kranssi ja olohuoneen ikkunalla yksi moderni jouluvalokin. Ihan vielä en halua innostua keväästä, vaikka sitä kieltämättä odotankin jo kovasti. Eletään tämä talvi ensin! Kynttilöistä, vilteistä ja paksuista samettisista tyynynpäällisistä en tohdi siis ihan vielä luopua, pikkuisen vain karsin näiden määrää pienemmäksi.
Sametista puheenollen, se houkuttaisi juuri nyt vähän suuremmassakin mittakaavassa. Lainasin töistä fiilisteltäväksi uuden Bakerin samettikangaskirjan, jossa on ihan huikeita värejä. Näistä olisi ihana teettää rahi, pienen tuolin verhoilu tai kenties verhotkin – viimeiset tosin saavat odottaa ensi syksyä, sillä nyt haluan kulkea kotona kohti raikkautta.
Vaikeaa olisi tosin valita vain yhtä suosikkia huimista sävyistä. Ensimmäisen kuvan murrettu siniturkoosi oli yksi suosikeistani, mutta yönsininen samettikaan ei näytä ollenkaan hullummalta. Entäs sitten nuo kaikki ihanat maavärit, erisävyiset ruskeat ja vähän vihertävään shiftaavat ihanuudet… Nyt sisustusasiat tuntuvat taas ajankohtaisemmilta ja mietin innoissani kaikkea kivaa kodin varalle.
Kuusen poistuttua viherkasvitkin pääsevät taas paremmin oikeuksiinsa. Kovin montaa ei niitä meillä kyllä olekaan, suosikkikasvini viikunapuukin kun pudotti talveksi kaikki lehtensä. Asettelin tämän flamingonkukan olkkariin, se on onneksi kestänyt hajamielistä kastelua jo vuosikaudet. Talven mittaan kasvien määrää tulee varmaan taas lisättyä, sillä viherkasvithan ovat yksi takuuvarma reitti raikkaan keväisen tunnelman saavuttamiseen.
Juuri nyt olohuoneessa on kieltämättä vähän tyhjää, mutta se korostaa uutta vuodenaikaa entisestään. Tämän pohjalta on ihana lähteä miettimään tämän vuoden tarpeellisia sisustushankintoja, niitä kyllä tarvitsee tehdä vielä monessakin huoneessa. Tärkeimpiä näistä on muutama säilytyskaluste oleskelutiloihin; yksi joulukuusen paikalle konjakinvärisen tuolin viereen, ja toinen ruokasaliin pöydän taakse. Saas nähdä mitä näihin paikkoihin keksitään.
Mukavaa viikonloppua!

Today we carried away the christmas tree and some other christmassy ornaments. Home feels so fresh and airy now! Now I am going to enjoy this lightness a while even though I´m already thinking about the decoration and plans for this year. Let´s see what will happen!

Kommentit (5)

 1. Blue Peony

  Me löysimme vihdoin pitkään etsinnässä olleen vanhan lipaston lapsen huoneeseen, saamme sen ensi viikolla. Kovasti huoneen omistaja jo odottaakin lipastonsa järjestämistä. Muutama uusi huonekasvikin on tarkoitus hankkia, mutta niiden kotiin kuljettaminen odottakoon lauhempaa säätä…

  • maija

   Kuulostaa kivalta! Vanhojen kalusteiden bongaaminen on kyllä taitolaji, niiden kanssa ei auta muu kuin malttaa mielensä ja luottaa siihen, että sopiva yksilö tulee vielä kohdalle. Minäkin ottaisin mielelläni vielä yhden vanhan lipaston alakertaan. 🙂

 2. Hannele Ruusukummusta

  Mukavaa viikonloppua sinullekkin!

  • maija

   Kiitos ja samoin sinne!

 3. Anonyymi

  Heippa! Mikä on tuo ihana "jäinen" tuikkukippo? 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *