LEMPIHETKENI MARIMEKON SEURASSA

Kaupallinen yhteistyö: Marimekko

marimekko17-k1_800

Kevät tulee kohisten. Tuntuu, että jopa lyhyen lomamatkani aikana oltaisiin otettu iso askel kohti lämpimämpiä aikoja. Syy tähän piilee varmaankin auringossa, joka on näyttäytynyt viime aikoina ahkeraan. Kotikin näyttää auringonvalossa ihan erilaiselta; nyt tekee mieli pyyhkiä pölyt, tuulettaa tekstiilit ja somistaa kotia raikkaaseen, keväiseen suuntaan.

Pääsin yhteistyön merkeissä  sisustamaan kotiamme Marimekon kevään 2017 raikkailla uutuustuotteilla. Tässä yhteydessä Marimekko haastoi minut kertomaan päivän lempihetkestäni. Raikkaassa, kevätvaloa tulvivassa kodissa on ihana viettää aikaa, oli hetki mikä hyvänsä. Jos kuitenkin pitäisi valita vain yksi suosikki, osuisi valintani monen muun tapaan vapaapäivän aamuun. Onko mitään parempaa kuin kiireettömästi alkanut päivä, kasa raikkaita aamiaisherkkuja ja lempimukista nautittu vastakeitetty aamukahvi? Ihan äkkiseltään en keksi kovin montaa haastajaa tälle.

   marimekko17-k5_800marimekko17-k2_800marimekko17-k3_800

Oma aamupalani on yksinkertainen. Haaveilen notkuvista brunssipöydistä piirakoineen ja leipomuksineen, mutta juuri koskaan en jaksa moista toteuttaa – tämä vaatii vähintäänkin jonkinlaisen erikoistapauksen. Aamiaisesta saa kuitenkin salonkikelpoisen, mutta mutkattoman maistuvan vain kasaamalla yhteen kaikkea hyvää; rapeakuorista tuoretta leipää, granolaa ja jogurttia, herkullisia juustoja ja tietysti tuoreita hedelmiä. Kauniit astiat ovat tietysti puoli ruokaa, ja niiden avulla rennompikin kattaus näyttää täydelliseltä. Näitä ei siis kannata unohtaa!

 marimekko17-k6_800 marimekko17-k12_800marimekko17-k7_800

Marimekon kevään uutuustuotteet ovat juuri tällaisia: mutkattomia, raikkaita ja kauniita sellaisenaan rennosti aseteltuna. Carina Seth Anderssonin ja Sami Ruotsalaisen yhteistyönä suunnittelemassa mallistossa yhdistyy herkullisesti merkin tunnistettava ilme ja ajankohtaiset muodot. Suorastaan hullaannuin siitä, miltä reippaat kuosit näyttivät klassiseen taipuvassa keittiössämme, ne toivat juuri sopivasti potkua ja reippautta kaiken keskelle. Näitä on ehkä pakko hankkia isot pinot aamiaiskaappiin!

marimekko17-k8_800

Marimekon kevään uutuuksiin kuuluu kolme Carina Seth Anderssonin suunnittelemaa kuosia: Basket, Spaljé ja Hortensie. Nämä on painettu tekstiilien lisäksi Sami Ruotsalaisen suunnittelemiin Oiva-astioihin, uutuudet täydentävät siis kivasti vanhempaakin astiakokoelmaa. Kaikkia kuoseja leimaa vahvan graafinen, virkistävä ote: Basket on voimakkaan mustavalkoinen ja korimaisen kantikas kun taas ilmavammissa, kahteen mittakaavaan sovitetuissa Spaljéssa ja Hortensiessa on havaittavissa myös orgaanisia muotoja. Innoituksensa Hortensie-kuosiin suunnittelija onkin saanut kesämökiltään köynnöshortensiasta. Ihastuttavat pastelliset yksityiskohdat muistuttavatkin tästä herkästä kukasta, mutta muodot on pelkistetty Marimekon tyyliin hyvin yksinkertaisiksi. Aivan ihana kuosi!

marimekko17-k9_800 marimekko17-k10_800 marimekko17-k11_800

Omaan kattaukseeni päätyi sekalainen setti sarjan astioita. Minusta kuosit täydentävät kauniisti toinen toisiaan, ja eriparisuus sopii hienosti marimekkolaiseen henkeen – onhan ”Rohkeasti omanlainen” brändin tämän vuoden teemakin. Suosikeiksi astiapuolelta nousivat erityisesti Basket– ja Hortensie -lautaset sekä eri kuoseihin painetut kulhot, joista kuvissa vilahtelee niin Spaljéa, Hortensieta kuin Puolikastakin.

Myös uutuusmukit olivat ihania, näistäkin pidin nimenomaisesti rennosti sekoiteltuna. Minä pidän vähän pienemmästä, sirosta kahvikupista, niinpä Hortensie-muki olisi oma valintani. Mies taas tykkää juoda kahvinsa mahdollisimman suuresta ämpäristä, joten puolitoista desiä isompi Basket nousisi varmasti hänen suosikikseen. Näiden kuosien myötä kahvipöydän eriparisuuskaan ei haittaa! Hortensie-sisustuskangas taipui puolestaan kivasti pöytäliinaksi luoden jämptin, mutta rennon pohjan koko kattaukselle.

 marimekko17-k13_800marimekko17-oh12_800

Pöytäliinan ohella myös Basket-sarjan tabletit toimivat kivasti kattauksen pohjana. Erilaiset pienet neliskanttiset Oiva-sarjan lautaset ovat puolestaan elegantti alusta aamiaisen päättävälle herkulle, teesihdille tai vaikka iltamenoja ajatellen tapaksille. Varsinaisen aamiaisen jälkeen koittaakin vapaapäivän toinen suosikkikohtani: aika, jolloin napataan kahvikuppi kainaloon ja siirrytään jonkin pienen herkun, tällä kertaa runebergintortun kera sohvannurkkaan…

marimekko17-oh2_800
marimekko17-oh4_800marimekko17-oh1_800

Olohuoneen puolella ihastuttaa keväänvihreät uutuudet: Urna– ja Flower -vaasit, jotka ovat saaneet ylleen uudet sesonkivärit. Olen ihastellut Urna-vaasia jo sen julkaisusta lähtien, se on jo ilman kukkiakin ihan huikean kaunis. Sain valita yhden kuvauslainassa olleista tuotteista itselleni, eikä valintaa tarvinnut pitkään miettiä: oliivinvihreä Urna sulostuttaa jatkossakin meidän olohuonetta. Myös Flower on ihana jokapaikan somiste, johon voi sujauttaa vaikka pienen tulppaaninupun – kaunis se on kyllä jo ihan ilman mitäänkin.

marimekko17-oh3_800marimekko17-oh13_800
marimekko17-oh5_800

Marimekon kevään uutuuskuosit ulottuvat myös sisustustekstiilien puolelle. Latasin sohvan täyteen Basket– ja Spaljé -tyynyjä, runsas tyynykasa on kyllä aika yhtä houkutteleva! Reippaiden kuosien yhdistelmä ei vilise ollenkaan silmissä, kun ympärillä on tarpeeksi yksivärisiä pintoja. Mustavalkoiset ja vihreät kuviotyynyt sopivat tyyliltään aika kivasti yhteen sisalmaton kanssa, jonka vaihdoin olohuoneeseen ruokasalin puolelta. Tämäkin toi tilaan omaa raikasta tunnelmaansa, jota Marimekon tuotteet täydentävät juuri sopivasti. Nyt saa kevät tulla!

marimekko17-oh6_800 marimekko17-oh9_800 marimekko17-oh7_800 marimekko17-oh11_800

Maljakossa persikanvärisiä ranskalaisia tulppaaneja, sohvapöydällä lukemista ja sohva täynnä upottavia tyynyjä – siinä eväät ihanaan vapaapäivään. Vapaapäivä tällaisissa puitteissa kuulostaa idylliseltä, mutta useimmiten kyllä näille päiville pukkaa sen verran tekemistä, että kovin pitkään en ehdi venyttää päivää loikoillen ja lehtiä lukien. Mutta tärkeää olisi muistaa vaalia edes lyhyitäkin hetkiä, jotka rentouttavat ja antavat puhtia kiireisen arjen keskelle. Tässä yksi uudenvuoden lupauksistani, jota yritän toteuttaa tänä vuonna vähän edellistä paremmin.

marimekko17-oh10_800

Mitä te pidätte Marimekon kevään 2017 uutuuksista? Itse olen näistä ihan innoissani, tuovat juuri sopivaa modernin reipasta twistiä tänne vanhan talon puitteiden keskelle. Jos uutuudet kolahtavat itseni lailla myös teihin, vinkkaan teille näin lopuksi pienestä ostoedusta. Liittymällä Marimekon asiakasohjelmaan saa -15% alennuksen ensimmäisen ostokerran normaalihintaisista tuotteista. Etu on voimassa kaksi viikkoa liittymisestä, jonka voi tehdä Marimekon liikkeissä tai nettisivuilla täällä.

yhteistyöbanneri-marimekkotuotteet kuvauslainassa

This post is made in collaboration with Marimekko. I styled our home with Marimekko Home SS17 collection, which is designed by Carina Seth Anderson and Sami Ruotsalainen. I love the patterns and products of the new collection which features both home textiles, vases and kitchen products. The graphic patterns and modern colors bring a really nice twist to our old house!

Kommentit (7)
  1. Onpa kauniita ja monen kanssa yhteen sopivia juttuja. Meillä pn paljon vanhoja Kilta- ja Teema-sarjojen astioita, joihin nuo myös sopisivat, hmmm… ehkä täytyy käydä kurkkaamassa! Nuo Kilta- ja Teema-sarjat ovat kyllä loistavia, kun niihin voi helposti yhdistää vaikka mitä. Perin hieman mummini vanhoja Kilta-astioita ja aloin kotoa muutettuani kerätä täydennystä. Valinta tuntuu yhä oikealta.

    1. Nämä sopivat kyllä ihanasti valkoisiin, yksinkertaisiin astioihin! Minäkin vähän tuumailin, josko täydentäisi astiavalikoimaa ja yhdistelisi näitä meidän Teemaan. Siinä on tosiaan astiasarja, joka taipuu moneen!

  2. Olen etsinyt ranskalaisiatulppaaneja Pallo vaasiin ja mietin, että samaiset kukat näyttäisi kauniilta myös Uurna vaasissa..todella hyvältä ne näyttävätkin ja tuo vihreä väri on niin kaunis. Viisi vuotta takaperin etsin ”vanhaa vihreää” etsinnöissä onnisti ja löysin tuolloin vihreä Pala vaadin sekä Riihimäen lasin kermakoihin ja sokerikon. Edelleen nämä näyttävät hyvältä ja ovat käytössä päivittäin. Kauniit kuvat olet stailannut ja valokuvannut. Astiat sopivat kauniisti teidän keittiöön. Leppoisaa viikonloppua teille!

    1. Kiitos Marja! Ranskalaiset tulppaanit ovat kyllä niin ihania. Juuri nyt taitaa olla sesonki parhaimmillaan, pitää siis nauttia niistä niin kauan kuin suinkin pystyy! 🙂 Kaikki tuollaiset pitkät ja valuvat kukat näyttävät isoissa vaaseissa ihanille, olisivat Palloonkin ihan täydelliset.

      Kivaa viikkoa sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *