ENEMMÄN ON ENEMMÄN – LE GRAND HOTEL

Kovalevylläni on Pariisin-kuvia vaikka kuinka, joten palataanpa tiistain ratoksi vielä hetkeksi reissun tunnelmiin. En malta olla julkaisematta muutamia hotellikuvia matkan ajalta, yöpymismajamme puitteet nimittäin läväyttivät silmät suuriksi koko meidän seurueelta. Seuraavana vuorossa ei ole skandinaavista minimalismia, vaan jotain ihan muuta: runsasta vanhan liiton ylellisyyttä enemmän on enemmän -periaatteella.

hotelli1-800hotelli15-800hotelli4-800hotelli6-800 hotelli7-800

Yövyimme Le Grand Hotelissa, joka sijaitsee ihan Oopperan kupeessa. Sijainti oli loistava, mutta niin oli hotellikin. Se oli heittämällä yksi hienoimmista, missä olen ikinä yöpynyt. Puitteet oli erittäin runsaat ja ylelliset, ja standardihuonekin oli sisustettu kuvien kaltaisesti varsin hulppealla meiningillä. Johan oli Suomi-tytöllä ihmeteltävää. Äkkiä kuitenkin oli omat tavarat levitetty ja olo tehty täten vähän kotoisammaksi. Ja kyllähän tuolla viihtyi, siitä ei ollut epäilystäkään…

hotelli8-800 hotelli16-800hotelli2-800-1hotelli9-800

Väitän, että hotellien sängyissä on aina jotain erityistä taikaa, mutta täällä sitä oli erityisen paljon ilmassa; paksun untuvapeiton ja tyynykasan välissä, supermukavalla sängyllä nukutti paremmin kuin pitkiin aikoihin. Myös huoneeseen tulviva Pariisin heleä valo oli jotain aivan ihanaa, mitenköhän valo onkin aina ulkomailla ihan erilaista kuin Suomessa.

hotelli10-800hotelli12-800hotelli11-800hotelli13-800

Ja kuten kuvaan sopii, oli hotellin aulatilat varsinainen hulppeuden mestariteos. Vihreää ja valkoista marmoria, valtavia kultaornamentteja, kattokruunuja ja päivittäin vaihtuva jättimäinen kukka-asetelma – jestas sentään. Anne tiesi kertoa, että Balmain järjestää näytöksensä Pariisin muotiviikoilla aina tässä hotellissa, ihmekös tuo kun puitteet ovat tuollaiset. Ja ulkokuoren lisäksi oma osansa on tietysti vielä luksushotellin huippuunsa hiotulla palvelulla; suomalaiseen minä ite -kulttuuriin tottuneelle tämäkin on jo mieleenpainuva erikoisuus.

hotelli14-800

Tällaisen kuorrutetun hulppeuden sijaan olen ennemminkin ns. hiljaisen luksuksen ystävä, mutta kyllähän tällaisessa hotellissa yöpyminen oli kiistatta elämys. Taitaa silti olla, että seuraavalla Pariisin-reissulla kutsuu kuitenkin Air Bnb tai hippasen vaatimattomat puitteet. Mutta ihanahan tällaista reissua on muistella jälkeenpäin, tulipahan nähtyä ja koettua tällainenkin.

Vietin viimeiset päivät Pariisissa yksin, mutta tekeminen ei loppunut kyllä ollenkaan kesken. Kaupungilla haahuilun lisäksi oli ihana hengailla hotellilla ihan vain omassa rauhassa. Yksin matkustaminen on omaa aikaa parhaimmillaan, suosittelen kokeilemaan – taidanpa itse lähteä matkaan yksin joskus toistekin.


During my visit in Paris I stayed in this wonderful hotel. Le Grand Hotel Paris is one of the finest hotels in the city – and I don´t wonder why. C´est magnifique!

Kommentit (10)
 1. Hui miten hulppea! Ihana saada nauttia joskus tuollaisesta maailmasta. Huippua että sinäkin esiinnyt välillä kuvissa ?

  1. Olihan tuo aikamoinen, mutta huikea elämys tosiaankin. Ja heh, pitää sitä sentään joskus esittäytyä täällä bloginkin puolella 🙂

 2. Muuttuva kotini Päivi S
  29.3.2017, 11:24

  Tuolla tulee ihan prinsessa fiilis 🙂 Ihana kuva sinusta rappusilla, oot kyllä kaunis!!!

  1. Voi kiitos! Melkein jo jätin julkaisematta tuonkin kuvan, mutta ajattelin sitten, että ehkä on ihan kiva vilauttaa vaihteeksi omaakin naamaa täällä. 🙂

   Prinsessafiilis tuolla tuli tosiaankin, ja vähän sellainen epätodellinenkin. Eipä tuollaisesta pääse usein nauttimaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *