Blogit
Pihkala

LAUANTAIN IHANAT

lauantai5.1-800 lauantai1.1-800

Mukavaa lauantaita! Täällä paistaa aurinko ja ilma on ihanan keväinen, ihan kuin lauantaipäivään tilattu. Piipahdin töiden jälkeen kaupungilla ihmettelemässä hullarivilinää, loppupäivän suunnitelmissa on auringosta nauttimista, lenkkeilyä ja kokkailua. Kulunut työviikko oli melkoisen kiireinen ja täyteen bookattu, siispä nyt on kaksin verroin ihanaa ottaa rennosti ja nauttia viikonlopusta.

lauantai3.1-800

Viikonloppukimpuksi nappasin puntin neilikoita. Lyhensin liki puolimetrisiä varsia ronskisti; minusta neilikka on kaunein ihan lyhykäisenä, pallomaisissa matalissa vaaseissa tai sinne tänne siroteltuna. Kukkasten vieressä tämän hetken lempilukemiseni, Skagerakin hurjan kaunis Island Stories -kirja. Tätä selailtiin eilen illallakin ja inspiroiduttiin kesäelämästä ja puutarhajutuista. Olispa kesä, ei voi muuta sanoa! Vaan onpa kevätkin kyllä ihanaa aikaa, en valita.

lauantai6.2-800lauantai7.1-800lauantai8.1-800

Lauantain ruokalistalla on pakastimentyhjennysruokaa: löysin sieltä jemmattua pihvilihaa ja kantarelleja, joista aion pyöräyttää pihveille kastikkeen. Kaveriksi puikulaperunoita ja pakastimesta niin ikään löydettyä puolukkaa, eipä juuri muuta tarvita. Ihanan iisiä ja silti maistuvaa viikonloppuruokaa.

Poikkesin myös vastikään Forumiin avatussa Gryn-leipomokahvilassa hakemassa viikonloppuleivän, tuo heidän maalaisleipänsä on ihan taivaallisen hyvää. Onnea on näin ihana pieni leipomo ihan työpaikan vieressä. Linnankadun tienoolle on kyllä tullut hyvä keskittymä kaikkea ihanaa, samasta korttelista löytyy työpaikka-Koodin lisäksi lempivaatekauppa (Element), kukkakauppa (Piia Jaala) ja nyt vielä leipomokin.

lauantai4-800 lauantai9-800 lauantai10-800

Edellispäiväisellä Helsingin reissulla piipahdin vastikään sisustukseltaan uusitussa Minimal Nordic -kenkäliikkeessä ja hankin sieltä uudet kevätkengät. Robert Clergerien loaferit ovat ensimmäiset tohvelimaiset kengät, jotka oikeasti pysyvät jalassa. Tohvelitrendi on minusta ihana, mutta hivenen epäkäytännöllinen… Nyt onneksi löysin etsimäni ihanat kengät, jotka sopivat jalkaan kuin valettu. Kuten jo aiemmin kirjoittelin, on minulla parhaillaan melkoinen pukeutumisinto päällä, himotuksia löytyy jo melkein enemmän kuin sisustuslistalta. Ja se on paljon se!

lauantai12-800

Nyt on aika laittaa padat tulille ja nauttia vielä muutamasta tunnista aurinkoisessa säässä. Nauttikaahan viikonlopusta, huomenissa palataan taas remonttijuttujen myötä asiaan!


Weekend mood and some favourite things right now, e.g. my new loafers from Robert Clergerie, little weekend bouquet and crispy, delicious organic bread.

Kommentit (2)

 1. Marja

  Onko tuota Skagerakin kirjaa saatavan muutoin kuin jälleenmyyjillä? Kiitos ruokavinkeistä, täytyi itsekin käydä kanttarelleja pakastimesta. Oman allergian vuoksi tulee liian harvoin hyödynnettyä syksyllä pakastimeen poimittuja herkkuja. Kanttarelleista valmistui muulle perheelle kastike pilkillä saatujen ahventen kaveriksi. Rentoa pyhäpäivää!

  • Maija

   Ei tietääkseni ole, ja me jälleenmyyjätkin saimme vain muutaman kappaleen. En tiedä saisikohan tuota tilattua heiltä suoraan…?

   Kuulostaa hyvältä! Kanttarellit ovat kyllä niin hyviä ja mukavan helppojakin, kastike valmistuu ihan käden käänteessä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *