Blogit
Pihkala

Lauantai kotona

lauantai6-800

Mukavaa lauantaita ja onnittelut kaikille koulunsa päättäneille!

Meillä ei tänä vuonna ollut juhlia kalenterissa, joten tämä päivä on sujunut ihan arkimeiningeissä. Aamupäivällä suuntasin töihin, jonka jälkeen päivä on kulunut kotosalla kaikenlaisessa puuhailussa. Pitkästä aikaa sääkin on ollut vähän siedettävämpi, ja hetken aikaa pystyi jopa loikoilemaan riippumatossa ulkosalla. Ihan mukavaa edistystä tämä, onhan nyt kuitenkin jo kesäkuu ja kaikkea.

lauantai9-800lauantai11-800 lauantai10-800

Päiväkahvit juotiin aurinkoisessa olohuoneessa. Kaivoin kaapista pitkästä aikaa Ilse Crawfordin teräksisen vaasini ja taitoin siihen pari syreeninoksaa ulkoa. Valkoiset syreenimme kukkivat niin korkealla, että näitä on paha saada poimittua, kepillä taivuttelun ja pienen akrobatian ansiosta sain kuitenkin taitettua pari kukkaa itselleni. Pensaita pitäisi vähän lyhentää, sillä nyt kukkaloisto on niin korkealla, ettei siitä oikein edes pääse nauttimaan. Mutta en ole vielä keksinyt millä ihmeellä tuonne ylettäisi, tikkaamme eivät riitä tähän alkuunkaan…

lauantai7-800

Teräs tuntuu tosi freesiltä nyt, vaikka messingistäkin innostun edelleen. Parhaita ovat juuri tällaiset maljakkoni kaltaiset klassikkoesineet, jotka voi hyvin unohtaa kaappiin hetkeksi ja kaivaa ilolla taas hetken päästä esille. Tämä Ilsen suunnittelema vaasi kuuluu Georg Jensenin mallistoon, ja pidän edelleen kovasti sen simppelistä muodosta. Esine on kaunis jo ilman kukkaakin, ja käy kivasti kaikenlaisiin asetelmiin. Oli kyllä aikoinaan hyvä hankinta.

lauantai4-800

Keittiön pöydällä odottelee ananas. Meinasin grillailla siitä illalla jälkiruokaa tarjottavaksi vaniljajäätelön kanssa. Kokonaiseen ananakseen liittyy hauska muisto lapsuudestani: tykkäsin lapsena (ja edelleenkin) niin kovin ananaksesta, että pyysin kokonaista ananasta kerran joululahjaksi, 90-luvulla kun tuore ananas oli muuten aika harvinaista herkkua. Pukki oli ollut tarkkana ja sain toiveeni, jota sitten syötiin antaumuksella koko joulunpyhät. Edelleenkin mausta tulee pikkuisen joulu mieleen, vaikka onhan tuon maku ennen kaikkea raikas ja kesäinen. Superhyvää lämpimänä jäätelön kanssa.

lauantai2-800

Nyt ilta jatkuu ulkoilulla ja sillä mainitulla grillailulla. Pihapuuhissakin on tiedossa edistystä: mies kävi lainaamassa tänään pienen kaivinkoneen, jonka avulla pihaprojekti saadaan vihdoin polkaistua alkuun! Niin mahtavaa, kun tämänkin suhteen alkaa vihdoin tapahtua! Huomenna voisinkin kirjoitella pari sanaa lähtötilanteesta ja pihasuunnitelmista – pihan suhteen kun on jonkin verran työsarkaa edessä…


Saturday mood and some random pictures from home. Happy weekend!

Kommentit (2)

  1. Milla – Sukhimatot

    Täällä hymyiltiin ananastarinalle 🙂 Aika hellyyttävä joululahjatoive, ja pisteet vielä siitä että ananas tosiaan herkuteltiin!

    • Maija

      Hih, juu eikö. Pienet on ollut ilot :))

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *