Blogit
Pihkala

LAMBI TUO DESIGNIN ARJEN KESKELLE

kaupallinen kampanja, yhteistyössä Lambi ja Suomen Blogimedia
Meidän taloudessa minä olen yleensä se, joka vastaa ruoanlaitosta ja kodinhoidosta. Ei tuo puolisokaan tosin mikään ihan onneton näiden asioiden suhteen ole, kokkailu ja siivouskin sujuu kyllä tarvittaessa. Tällä hetkellä työnjako on kuitenkin tehty erittäin selväksi; kun mies tekee pitkää päivää raksalla, hoidan minä epäsäännöllisen remppa-avun lisäksi kaikki kotiin liittyvät asiat. Ja niitähän riittää pienessä kahden hengen taloudessakin.

Arkisissa askareissani käytän montaa hyvää apuria, tärkeimpiä niistä on talouspaperi. Sitä kuluu niin kokkaillessa kuin kaikenlaisia sotkuja siivotessa. Laadukkaat pehmopaperit kuuluvat kotini perusvarusteisiin, ja yleensä pidän ylimääräisiä paperipaketteja aina varalla kaapissa. Ei ole kiva, jos paperi loppuu kesken, näinkin on viime aikoina remonttikiireiden keskellä käynyt. Oikeastaan vasta paperin puuttuessa huomaa, kuinka moneen asiaan sitä tarvitseekaan: kokkailu, voileivän teko, nopea siivous vessasta puhumattakaan, kaikissa näissä paperirulla on enemmän kuin paikallaan.

Kuten olen täällä moneen kertaan todennut, minusta myös arkiset asiat saavat olla kauniita. Tämä pätee erittäin hyvin myös pehmopapereihin. Minä en niinkään piilottele rullaa kaapissa, vaan sen tulee olla helposti ja nopeasti käytettävissä aina, kun tarve vaatii. Tästä syystä rullan esteettinen ulkonäkö on aina iso plussa; jos valinnanvaraa on, niin kyllähän sitä aina mieluummin pitää esillä nättiä paperirullaa. 
Tähän asiaan on kiinnittänyt huomiota myös Lambi, joka on nyt alkuvuodesta aloittanut yhteistyön tunnettujen pohjoismaisten designyritysten kanssa. Lambi Loves Nordic Design -kampanjan ensimmäiseksi yhteistyökumppaniksi on valittu perinteikäs Finlayson, jonka klassinen Coronna-kuosi koristaa nyt Lambin talous- ja wc-papereita. Aini Vaarin vuonna 1958 suunnittelema kuosi on yksi merkin tunnetuimmista, ja graafisuudessaan se on erittäin ajankohtainen myös tänä päivänä. Oikein kiinnostava kollaboraatio minusta!
Harmaa Coronna-kuosi on painettu kaistaleeksi talouspaperiin. Eipä käy kalliiksi tämän designin hankkiminen, pientä piristystä saa kotiin pikkurahalla. Mutta ulkonäkö ei tietenkään ole kaikki kaikessa, vaan paperin tärkein ominaisuus on tietysti hyvä imukyky. Pehmopapereissa on eroja, ja itse pyrin aina satsaamaan laadukkaisiin versioihin. Roiskeet pitää saada kertapyyhkäisyllä kuiviksi, ja pehmoinen tuntukin on erittäin suotavaa. Lambin pehmeys on noussut jo käsitteeksi eikä imukyvyssäkään ole moittimista, siispä se on oikein kelpo valinta myös ominaisuuksiensa puolesta.
Viimeaikainen himotukseni ovat sesongissa olevat veriappelsiinit, joiden puristaminen ja ylipäänsäkin syöminen on vähän sottaista touhua. Taas on paperille käyttöä…
Keittiön lisäksi klassikkokuosilla voi sisustaa myös kylppärin puolella. Meillä ei ole täällä vuokrakodissa lainkaan wc-paperitelinettä, niinpä
säilytän rullia korissa pesukoneen päällä, nämä kuosilliset näyttävätkin erityisen nätiltä korissaan. Tuosta wc-paperia on kätevä
käyttää, ja rullan loppuessa vieraatkin löytävät niitä helposti lisää. Ei tarvitse kurkkia toisten kaappeihin ja arvailla vessapaperivaraston sijaintia.
Meidän yksinkertaiseen kylppäriin Coronna-kuosi sopii loistavasti, se noudattelee täysin tilan simppelin klassista linjaa. Asunnon omistaja on osannut valita laatat juuri minun makuuni, klassista kahdeksankulmaista lattiaan ja kaunista 5×5 cm valkoista mosaiikkia seiniin. Voisin valita ihan vastaavat koska tahansa itsellenikin. Taas nähdään, kuinka klassikot toimivat aina – niin kuoseissa kuin pintamateriaaleissakin.
Nämä Coronna-kuosiset Lambi-tuotteet ovat juuri rantautuneet kauppojen hyllyille. Tuotteet ovat myynnissä vain rajoitetun ajan, joten kuosiin tykästyneiden kannattaakin suunnata ostoksille pikapuoliin. Yhteistyö näkyy myös Lambi Soft Clubissa, jonne tulee keväällä keräiltäväksi sarja Finlaysonin Coronna-tuotteita, näitä voi tilata Lambin pakkauksista saatavilla pisteillä.
Myös minä palailen asiaan vielä tuonnempana Lambi Loves Nordic Design -kampanjaan liittyvän mukavan arvonnan myötä. Kannattaakin siis pysytellä linjoilla, tarjolla on aika mukava setti tähän yhteistyöhön liittyviä tuotteita. Siihen asti – pehmoisia päiviä!

window._adftrack = {
pm: 327189,
divider: encodeURIComponent(’|’),
pagename: encodeURIComponent(’Pihkala / Idea’)
};
(function () { var s = document.createElement(’script’); s.type = ’text/javascript’; s.async = true; s.src = ’https://track.adform.net/serving/scripts/trackpoint/async/’; var x = document.getElementsByTagName(’script’)[0]; x.parentNode.insertBefore(s, x); })();

Kommentit (11)

 1. S.H – HOUSEkoti

  Kuulostaa ja näyttää hyvälle. Kivaa tulevaa viikkoa. Ihanaa mennä kevättä kohden 🙂

  • maija

   Kiitos, ja samoin sinne! Olen niin intoillut lisääntyneestä valon määrästä, joka viikko on iso askel kohti kevättä. Ihanaa! 🙂

 2. Anonyymi

  Lukiessani tätä olin hieman yllättynyt talouspaperin kovasta menekistä taloudessanne. Taidan itse käyttää talouspaperia varsin vähän, vaikka meillä on pieni lapsikin. Siivoan tahrat ja sotkut lähes aina tiskirätillä. Jos pyyhin appelsiininmehut talouspaperilla, niin mulle tulee fiilis, että pinta jää tahmeaksi ja kaipaa kostealla pyyhkimistä. Toki meiltäkin talouspaperia aina löytyy, mutta sitä ei kyllä käytetä kovin paljon.
  Ostan yleensä mieluiten kuviotonta valkaisematonta paperia, sellaista luonnonystävän versiota.

  Sanna

  • maija

   Meillä sitä kuluu kaikenlaiseen kokkailuun ja siivoiluun. Mies käyttää paperia usein välipalojen alustana, minulle se on taas välttämättömyys appelsiinien syömisessä, vihannesten kuivaamisessa ja tietysti peilien ja pintojen pyyhkimisessä. Talouspaperi on oiva pika-apu, vaikka rätillä toki ruokapöydät ja keittiön tasot pääsääntöisesti puhdistankin. Kaikilla tapansa. 🙂

 3. Anonyymi

  Meillä taas pitää olla paperia aina käden ulottuvilla, lapsi (ja isäntä ;)) ei pärjää ilman. Kivannäköisiä nämä, täytyy kurkata seuraavalla kauppareissulla löytyiskö meidänkin lähikaupasta.

  -ninni

  • maija

   Kyllä meilläkin on useimmiten rulla heti hollilla, kaikenlaiseen pieneen sitä aina tarvitsee.

   Minusta tämän kokoelman takana on kiva ajatus, miksei design voisi ulottua näinkin arkisiin asioihin. Hauska nähdä, mitä klassikkokuoseja poimitaan sarjan seuraaviin osiin…

 4. Irmastiina Ruusukummusta

  Kauniita! Talouspaperi kuuluu meidänkin keittiöön..:)

  • maija

   Kyllä täälläkin vaan talouspaperia kuluu, vaikka ei ole lapsia tai lemmikeitäkään… Tuo Coronna on minusta edelleen tosi ajankohtainen kuosi, 50-luvun muotoilu se vaan toimii!

 5. Mona

  Nää kuvat <3 !! 🙂
  Meillä kuluu myös talouspaperia, eikä millään pärjäisi ilman!

  • maija

   Kiitos :)) Joo niinpä, sitä on jotenkin totuttanut itsensä paperin käyttöön…Tietyt hommat eivät millään meinaa sujua ilman sitä.

 6. Katri / Kotonajakaupungilla

  Ihania kuvia sinulla, noissa kuvissa ainakin näyttää todella hyvin sopivan sisustukseenne nuo paperitkin! =) Todella kiva, että sisustamista voi jatkaa tällaisilla arkisilla asioilla. Vaikka meillä yritetään luontoa säästääkin niin silti talouspaperia aina jonkin verran kuluu lapsiperheessä. Ja vessapaperia ilman ei oiken voi olla! =)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *