Kylpyhuoneessa tänään

Mukavaa sunnuntai-iltaa! Täällä viikonloppu on kulunut pitkälti remonttijuttujen merkeissä. Keittiössä on tapahtunut mukavaa edistystä ja ensi viikosta onkin tulossa kiireinen, jotta kaiken saa kuntoon ensi viikon kalustetoimitusta ajatellen. Tällä hetkellä tasoitan seiniä ja tätä tasoitushommaa onkin vielä edessä moneksi päiväksi – ei ole ehkä sitä mukavinta työtä, mutta sekin on tehtävä, jos mielii lopputuloksesta siistiä. Lähiaikoina voisikin olla tiedossa tarkempaa kurkistusta tuohon tilaan, täytyykin ottaa asiaksi napata muutama kuva tilasta seuraavana valoisana hetkenä.

Remontista johtuen koko koti on juuri nyt enemmän tai vähemmän täynnä remonttipölyä; vaikka kuinka koittaa muovittaa ja blokata pölyn pelkkään keittiöön, kulkeutuu se aina jotenkin kummasti pienen asunnon joka kolkkaan. Kasvinikin alkavat jo kerätä kiitettävää pölykerrosta päälleen, niinpä tänään oli aika antaa niille kunnon kylpy. Tämä olisi hyvä muistaa tehdä muutenkin aina aika ajoin, kasvit piristyvät pienestä suihkuttelusta aina tosi kivasti. Homma on vieläpä tosi nopea ja kätevä toteuttaa; miksiköhän se tuleekin aina tehtyä vain niin harvakseltaan…

Näin muutenkin pidän kovasti kasveista kylpyhuoneessa; ne tuovat kylppäriin ihan erityisen tunnelmansa, vähän sellaista ylellistä spa-henkeä. Jos omani olisi yhtään isompi ja ikkunallinen, saisi siellä mieluusti kasvaa jokin isokokoinen viherkasvi. Mutta koska realiteetit eivät ole tätä myöden, täytyy tyytyä ihastelemaan kasveja muualla, kuten ystäväiseni Hennan huimassa kylppärissä – kasvit luovat tänne ihan omanlaisen, superkauniin tunnelmansa.

Viime aikoina olen koittanut muistaa panostaa taas vähän itseenikin – remontin ryydyttämänä on ihanaa (ja erittäin tarpeellistakin) hemmotella itseä jollain pienellä kosmetiikkajutulla. Ostin hetki sitten Lumenen Valo-kuorintavoiteen josta olin kuullut paljon suitsutusta, ja muutamia kertoja tuotetta käyttäneenä on pakko yhtyä tähän kerhoon. Kuorintavoide ei sisällä ollenkaan rakeita, eli on omiaan juuri tällaiselle herkälle ihotyypille, ja se jättää ihon ihanan pehmeäksi ja heleäksi. Suosittelen kokeilemaan, on ehdottomasti hintansa väärti.

Toinen ihana tuote on Kiehlsin suihkuöljy, jota ostan aina talvisin. Se muuttuu iholla pehmeäksi vaahdoksi ja jättää ihon miellyttävän pehmoiseksi raviten samalla kuivuuteen taipuvaa talvi-ihoa. Kaunista pulloa on ilo pitää esillä ja tuotteen tuoksu on myös kovasti mieleeni. Yleensä pidän lähinnä raikkaista ja kevyistä tuoksuista, mutta tässä poikkeus sääntöön – lämmin, vaniljaa ja mantelia yhdistelevä tuoksu sopii ihanasti tuotteen pariksi.

 

Vihreät kasvit harmaata laattaa vasten houkuttelivat nappaamaan ex-tempore nämä kuvat – elävien kasvien ja kylmän laatan yhdistemässä on minusta jotain tosi kaunista. Halusin myös samalla testailla kuvaamista keinovalossa kameran valkotasapainoasetuksia säätämällä. Vaikka pimeys asettaakin haasteita valokuvaukselle, on se minusta myös mahdollisuus. Kuvissa täydellistä valoa tärkeämpää on minusta tunnelma – eipä siis olla liian ankaria itsellemme kuvien suhteen, vaan annetaan vuodenaikojen näkyä myös näissä.

Energistä uutta viikkoa!


I showered my greens today. They have suffered from renovation dust for too long, now it was time to refresh them. I love the combination of tiles and fresh plants, it inspired me to take these photos. Here´s also some of my current favourites what it comes to cosmetics; peeling mask from Lumene and shower oil from Kiehls are both worth trying.

 

piha-ja-puutarha huonekasvit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *