Blogit
Pihkala

Kuvakulmia kesäisestä kodista

kesäkoti1-800

Huh hellettä! Minulla taisi käydä tuuri, ensimmäiset lomapäivät on saatu nauttia ihanasta lämmöstä. Kun kerrankin paistaa, täytyy siitä ottaa kaikki irti; olenkin viettänyt viime päivät lähinnä ulkosalla ja käynyt sisällä lähinnä kääntymässä. Tässä muutamia sekalaisia kuvia kesäisestä kodista, jossa ei edellä mainitusta syystä ole tapahtunut mitään uutta tai ihmeellistä. Pieniä muutoksiakin on kuitenkin tiedossa lähiaikoina, sillä sadepäivien varalle on jemmattu kaikenlaista tehtävää. Mutta ensin nautitaan kuitenkin auringosta niin kauan kuin sitä riittää!

kesäkoti3L

kesäkoti2.1-800 kesäkoti4-800 kesäkoti5-800 kesäkoti6-800 kesäkoti7-800 kesäkoti8-800 kesäkoti9-800

kesäkoti10.1-800

Eräs loma-ajalle asettamani tehtävä liittyy noihin ruokasalin parioviin: jospa vihdoin saisi hiottua ja maalattua ne kuntoon. Kaavailen myös vähän suurempaa maalausprojektia alakertaan, mutta voi olla, että se jää syksyyn. Nyt kesäaikaan kun on kaikenlaista muutakin hommaa, eikä ihan kaikkia lomapäiviä ole kiva täyttää tekemisellä. Kellarin kanssa riittää vielä puuhasteltavaa ja kohta alamme laittaa etupihan kivetystäkin kuntoon. Eipä pääse lomalla tylsistymään, mutta se on hyvä vain, pian on kaikenlaista kivaa näytettävää taas täällä bloginkin puolella.

Ihanaa kesäistä viikkoa!


Past days have gone by enjoying sun and this lovely warmth that has finally found its way here. I have spent most of my time outside so there´s actually nothing new inside the house, however here´s some random, unstyled pictures from inside. Have a happy week!

Kommentit (4)

 1. Outi Lindström

  Kiitos mahtavasta blogista 🙂 Voisitko esitellä remonttiprojektinne suunnitellun ja toteutuneen budjetin? Kiinnostaa myös mitä töitä olette tehneet itse ja mitä teettäneet. Onko materiaalit hankittu keskitetysti yhdestä tai muutamasta paikasta vai mistä milloinkin?

  • Maija

   Kiitos itsellesi kehuista ja kommentista, pahoittelut vähän viivästyneeestä vastauksestani!

   Emme ole keskittäneet hankintoja mitenkään systemaattisesti vain yhteen paikkaan, vaan ne on tehty sieltä mistä on löytynyt sopivinta. Rakennustarvikkeissa ollaan enimmäkseen käytetty Starkkia, sillä mies on yritysasiakkaana käyttänyt heitä paljon ennenkin ja talo on hänelle tuttu. Mutta pintamateriaalit ja sellaiset ollaan tosiaan hankittu mistä milloinkin.

   Olemme tehneet käytännössä kaiken itse luvanvaraisia sähkötöitä, osaa iv- ja putkihommia ja maalämpöpumpun asennusta lukuunottamatta. Eli suunnittelu, suurin osa maanrakennustöistä ja täysin kaikki kirvesmiestyöt eli purkamiset, rakenteiden korjaus, uusiminen ja lisäeristys, julkisivuremontti, kellarin uudisrakennustyöt (muutettiin se lämpimäksi tilaksi), pintamateriaalien asennukset, niiden käsittelyt ja kiintokalusteiden asennukset jne. ovat hoituneet itse. En ole budjetistamme kirjoittanut sen tarkemmin enkä halua lähteä esittelemään sitä sen enempää täällä julkisesti, osittain siksikin ettei se ole kovin vertailukelpoinen tämän valtavan itse tehdyn työmäärän ansiosta. Mutta budjetissa ollaan pysytty eikä venymisiä juuri tapahtunut, onneksi. 🙂

 2. Tuulia

  Voih, täällä ei ole ollut yhtään helteistä päivää tähän mennessä 🙁 Sisustusjuttuja onkin ehtinyt sitäkin enemmän, maalausta ja sellaista. Tykkään muuten noista teidän pariovista tuollaisenaan, tuovat kivaa särmää ja rosoa muuten niin viimeisteltyyn kokonaisuuteen. Ihania kesäpäiviä ja lomaa sinne!

  • Maija

   Kiitos ja samoin sinne! En tiedä ollaanko täälläkään käyty virallisesti hellerajan yläpuolella, mutta lämpimältä on tuntunut silti – pitkälti varmaan tuon surkean alkukesän ansiosta. Mutta huonoissa ilmoissa on tosiaan puolensa, saa ainakin tehtyä kotihommia kuntoon. 🙂

   Kyllähän nuo ovat olivat ihan viehättävät noinkin, mutta jotenkin pistivät omaan silmään kun kaikki muu on kuitenkin kunnostettua. Mutta nytpä ne ehtivät jo saadakin uuden maalipinnan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *