Elämää elohuoneessa – kurkistus syksyn IKEA-uutuuksiin

Kaupallinen yhteistyö: IKEA

ikea1-800

Syksy lähenee vääjäämättä, ja se näkyy myös sisustusrintamalla. Kesän ulkoelämä ja pihajutut ovat väistymässä ja hiljalleen on aika kääntää katseet takaisin sisätiloihin. Vaikka kesä saisi jatkua puolestani vähän pidempäänkin, pidän jollain tavalla aika paljon myös juuri tästä vaiheesta. Sisustusasiat alkavat kiinnostaa taas ihan uudella lailla, ja kesän vilskeen jälkeen on ihana rauhoittua rentoon kotoiluun. Yhdessäoloa, tunnelmavaloa, muhkeita tekstiilejä ja jotain hyvää syötävää – tällä reseptillä toteutettuna syksy ei kuulosta minusta ollenkaan hullummalta.

Kuluneella viikolla vierailin medialle suunnatussa IKEA-kuvastolanseerauksessa, jossa esiteltiin syksyn uutuuksia ja uunituoretta IKEA-katalogia. Tänä vuonna IKEA keskittyy vahvasti kodin ehkäpä keskeisimpään huoneeseen, olohuoneeseen. Olohuoneessa ei pelkästään oleilla, siellä eletään; aiheesta teetetyn tutkimuksen mukaan tämä tila taipuu suomalaisten arjessa monipuolisesti niin harrastuksiin, rentoutumiseen kuin työntekoonkin. Näinpä IKEA päätyi nimeämään koko huoneen uudelleen olohuoneen sijaan elohuoneeksi – tämä nimitys kuvaa kodin monikäyttöisintä ja mukautuvinta huonetta vielä osuvammin.

ikea3-800

Itse voin allekirjoittaa ajatuksen kodin sydämestä ja monitoimihuoneesta täysin. Myös meidän kotona olohuone on ehdottomasti se paikka, jossa tapahtuu eniten. Siellä oleskellaan, katsotaan leffoja ja sarjoja, syödään, luetaan ja tehdään usein töitäkin. Vaikka varsinainen työhuoneemme sijaitsee yläkerrassa, en ole vielä kertaakaan päässyt sinne asti läppärini kanssa. On paljon mukavampi ottaa kone syliin ja uppoutua sen maailmaan kodin ytimessä, kuin eristäytyä sen kanssa erilliseen suljettuun tilaan. Tässä mielessä yhdistetyt oleskelutilamme, olohuone ja ruokasali, toimivat loistavasti. Yhteiskäytössä ne mukautuvat monenlaiseen puuhaan aina kotitoimistosta illallisiin, ja ovat tarpeen tullen blokattavissa myös omiksi tiloikseen pariovien avulla.

IKEA_ELOHUONE_EVENTPHOTO-0636

Koska olohuoneessa eletään eniten, on se luonnollisesti myös paikka, jossa meillä sisustetaan kaikkein eniten. Toisinaan blogien kommenttikentistä voi lukea pienoista kritiikkiä vahvasti olohuonepainotteisista sisällöistä, mutta itse ymmärrän toistuvat olohuonekuvat täysin. Itsekin haluan panostaa ensisijaisesti sellaisiin tiloihin, joissa vietetään eniten aikaa, ja toisinaan tuoda myös tuttuun tilaan uutta ilmettä pienillä muutoksilla. Olkoon kliseistä, mutta kyllä sohvatyynyjen, torkkupeittojen ja muiden tekstiilien vaihtelu vain tuo mukavaa piristystä tilaan tunnelmavalaistuksesta, mukavista istuimista ja toimivista sisustusratkaisuista puhumattakaan. Tutkimuksen mukaan suomalaisille olohuoneen tärkeimpiä toimintoja ovat rentoutuminen, yhdessäolo, oleskelu ja viihteen kuluttaminen – televisio ja sohva tulivat selkeänä ykkösenä tärkeysjärjestyksessä, mutta myös huoneen sisustuksen, pientekstiilien ja yleisen viihtyvyyden arvostus nousi ilahduttavasti esille. Arvaattekin varmaan, mihin koulukuntaan minä kuulun… 😉

ikea12-800

Sisustusvuosi alkaa minusta aina syksystä, ja nyt mietinkin taas ihan uudella innolla tulevia tarpeellisia sisustustäydennyksiä ja olohuoneen pientä syyspäivitystä. IKEA lanseeraa syksyn aikana monia kiinnostavia uutuuksia, joihin pääsin tutustumaan ennakkoon jo lanseeraustilaisuudessa. Ihastelin erityisesti jo aiemmin tänä vuonna julkaistuja STOCKHOLM 2017 -sarjan samettituotteita, kuten yllä olevassa kuvassa näkyvää samettirahia ja toki myös muhkeaa saman sarjan STOCKHOLM 2017-samettisohvaa. Myös kierrätysmuovista ja uusiutuvasta puukuidusta valmistettu, syksyn uutuuksiin kuuluva ODGER-tuoli vaikutti oikein kiinnostavalta, materiaali oli miellyttävän luonnollisen tuntuista ja tuolin muoto yksinkertainen ja ajanmukainen.

ikea_ypperlig

Sisustusintoilijoiden kannattaa pistää korvan taakse myös päivämäärä 6. lokakuuta. Tällöin odotettu, Hayn kanssa yhteistyössä toteutettu YPPERLIG-mallisto saapuu kauppoihin. Tästä mallistosta on lupa odottaa todellista hittiä, niinpä siihen ihastuneiden kannattaa olla nopeasti liikkeellä. Itse bongasin lanseeraustilaisuudesta mm. yllä olevassa kuvassa näkyvän YPPERLIG-hyllyn ja hienot saman sarjan lepotuolit. Alla olevassa tilaisuudesta nappaamassani kuvassa näkyy hyllyn ohella myös aika kivoja pientuotteita, jotka nekin kuuluvat samaan mallistoon.

ikea13-800

ikea_pellahedeby

Myös väreiltään sisustussyksy on melkoisen herkullinen. IKEA on sisällyttänyt syksyn kokoelmiinsa ihanan muhevia sävyjä, kuten smaragdinvihreää ja syvänsinistä, terrakottaa ja pehmeää pinkkiä. Toki myös luonnonläheiset ja neutraalit ruskeat ja harmaat sävyt ovat vahvasti esillä. Tätä maanläheisen skandinaavista tyyliä pääsimme ihastelemaan ruotsalaisen stylisti-bloggaaja Pella Hedebyn loihtiman yllä olevassa kuvassa näkyvän olohuonekokonaisuuden myötä. Huikeita IKEA-stailauksia ja DIY-ideoita IKEA Livet Hemma -blogissakin toteuttanut Pella vieraili itsekin tilaisuudessa kertomassa työstään ja jakamassa stailausvinkkejä. Olipa mielenkiintoinen vieras, joka tullaan muuten näkemään myös syksyn Habitare-messuilla. IKEA on messuilla isosti esillä ja merkin sisustustiimin suunnitteleman messuosaston lisäksi myös Pella tekee messuille oman olohuoneinstallaationsa. Syksyn Habitare vaikuttaa muutenkin ohjelmansa ja näytteilleasettajiensa puolesta tosi kiinnostavalta. Hienoa, että näiden messujen ympärillä tuntuu nykyään olevan taas tosi mukavasti hyvää pöhinää.

ikea3

ikea11-800

Sisustuksen yksilöllisyys ja persoonallisuus on ilahduttavan vahvassa osassa uudessa IKEA-kuvastossa. Itse olen aina peräänkuuluttanut oman tyylin tärkeyttä, ja minusta on hienoa, että myös uutuusmallistoista löytyy monipuolisia vaihtoehtoja värien, tyylien ja materiaalien suhteen. Itsekin pääsen tulevana kautena sovittelemaan IKEA-uutuuksia omaan kotiin ja muokkaamaan kauden uutuuksista omannäköisiä, meidän kotiin istuvia toteutuksia. Näiden tuotteiden pariin palataan siis vielä jatkossakin täällä blogin puolella, odottelen tätä yhteistyötä jo innolla.

Uusi katalogi ilmestyy IKEA-tavarataloihin huomisesta 21.8.2017 alkaen, ja kolahtaa yli 1,7 miljoonaan IKEA-tavaratalojen lähialueilla sijaitsevaan postilaatikkoon viikon 34 aikana. R-kioskeista kuvasto on noudettavissa syyskuun alusta, ja sähköisesti katalogia pääsee tutkimaan jo nyt tästä linkistä. Kuvastosovellus on ladattavissa App Store -sovelluskaupasta ja Google Play -palvelusta 21.8. alkaen.

Tervetuloa sisustussyksy ja kotoisat illat elohuoneessa!


This post is made in collaboration with IKEA. This week I participated to a media event where IKEA launched their new autumn catalogue. These photos are mainly taken from the event and there are many interesting novelties shown in them. The colors are deep and bold, there are plenty of deep blue, emerald green, terracotta and pink hues in the new IKEA collection, but also soft and neutral tones are well represented. In addition to these products I look very much forward to the YPPERLIG-series which is made in collaboration with Hay and IKEA. It will be launched on 6th on October.

kuvat/photos: IKEA, osa postauksen kuvista omiani
Kommentit (3)
  1. Onpa kiva, kun sisustuksessa näkyy värejä! Tuo vihreä seinä varsinkin on upea.

    1. Niin minustakin! Ja minusta on myös kivaa, että tämä ei ulotu vain yhteen-kahteen väriin, vaan kauden sävymaailmoissa ja tunnelmoissa on paljonkin vaihtelua ja valinnanvaraa. Persoonallisuus ja yksilöllisyys on vahvasti esillä, vaikka minusta näiden kohdalla on vähän hassu puhua trendistä – miten yksilöllisyys voi olla trendi. Minusta pitäisi olla ihan itsestään selvää, että jokainen sisustaa kotinsa oman persoonansa mukaan, ja tätä kokonaisuutta voi sitten halutessaan maustaa trendeillä ajanmukaiseksi. 🙂

      1. Ehkä yksilöllisyys on nyt trendi, kun niin pitkään on haettu yhtenäistä linjaa, jota tarjotaan kaikille? Tulee mieleen kapsyylivaatekaapoi, vaalea sisustus ym. jutut, joita on nostettu sellaisiksi kaikilla pitää olla nämä -jutuiksi. Nyt on sitten uuden lähestymistavan aika. Korostetun harmonian tilalle tulee persoonallisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *