Blogit
Pihkala

Kurkistus betonitasoon

betonitaso1-800

Vaikka pääosa lomahommista onkin tapahtunut ulkosalla, olemme ehtineet puuhailla ihan vähän kellarissakin. Kellarin betonitaso asennettiin kaappeineen päivineen jokin aika sitten, ja vaikka kokonaisuus on vielä keskeneräinen, en malta olla vilauttamatta paria sneak peek -kuvaa lopputuloksesta. Tilasimme tason Virosta Valukiveltä, kaapit ovat puolestaan muutkin kotimme kiintokalusteet toimittaneen Unique Homen valikoimista. Tuotteiden yhteensopivuus jännitti kieltämättä pikkuisen, mutta homma sujui tosi mutkattomasti: taso toimitettiin Virosta ajallaan suoraan kotipihaan ja siinä se nyt on sopivasti kaappien päällä. En voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen!

betonitaso2-800

Tapwellin hana ja Flosin riippuvalaisimet asennettiin jo paikoilleen. Vielä kokonaisuudesta puuttuu peili, kesälomien vuoksi sen tilaus venyi elokuulle. Ja muutenkin kellari kaipaa vielä fiksaamista etenkin portaikon ja ulko-oviaukon suunnassa, myös pesukoneen peittävät liukuovet ovat vielä toimittamatta. Esittelen lopputuloksen kokonaisuudessaan vähän tuonnempana, kun puuttuvat palaset ovat löytäneet paikoilleen. Siihen mennessä pitänee hommata jonkinlaiset lightboxit valokuvauksen avuksi – tällaisenaan pimeä kellari on melkoisen tuskainen kuvattava…


Progress in the basement: lately we have installed our bathroom cabinet to its place. Here´s a sneak peek to the result, I love that concrete top and soft grey cabinets! I´ll show you more pics when all missing pieces eg. mirror and sliding doors have found their place.

Kommentit (19)

 1. Kk

  On kyllä ihanan pelkistetty ja siisti kokonaisuus! Minkälainen tuo lattia muuten on ollut käytössä liukkauden suhteen?

  • Maija

   Kiitos! Itse asiassa lattia on yllättänyt liukkauden suhteen positiivisesti. Vaikka pinta onkin sileä, tuntuu siitä jäävän jalan alle märkänäkin jonkinlainen kitka. Voi olla että materiaali on sen verran elastista, että se auttaa asiaa. Ei tuo tietysti karkeaa laattaa voita pitävyydessä, mutta ei ollenkaan huono silti.

 2. Olivia

  Kauniin vihreän sävyn olette valinneet kaapin oviin. Vinkkaatko sävykoodin?

  • Maija

   Kiitos! Tuo on itse asiassa enemmänkin pehmeä (vihertävä) harmaa kuin ihan puhdas vihreä, valaistus hämää vähän. 🙂 Sävy on RAL7030.

 3. Sari

  Tosi hieno tuo betonitaso. Uskallanko kysyä suoraan, millaisessa hintaluokassa tuollaisen teettäminen Virossa oli? Haaveilen kovasti betonisesta allastasosta meidän kylppäriin, mutta Suomessa sellaisen teettäminen tuntuu maksavan maltaita.

  • Maija

   Tuosta tuli kyllä hyvä, rohkenin tilata kuultuani tästä firmasta suosituksia tuttavalta eikä tarvinnut pettyä. Hintahan tässä oli se, mikä homman ratkaisi. Alun perin havittelin tilaan kvartsi/kivitasoa yhtenäisellä tasoon integroidulla altaalla, mutta sen hinta olisi kivunnut reippaasti yli tonnin. Valumarmoritaso puolestaan samassa koossa 800 euron luokkaa. Tämä tuli maksamaan 280 e + rahti kotiovelle 90 e, eli hintaero oli merkittävä. Betonitasoista en kysellyt Suomesta tarjouksia, mutta tuskinpa täällä puhutaan ihan tällaisista hinnoista. Periaatteessa kyllä haluaisin suosia aina etukädessä suomalaista, mutta näin remontin loppusuoralla budjetti on normaaliakin rajallisempi, siispä täytyy mennä se edellä. 🙂

  • Sari

   Kiitos vastauksesta. Merkittävästi halvempaa Virossa siis. Kyselin keväällä yhdestä suomalaisesta firmasta vastaavantyyppistä allastasoa kooltaan 120×50 cm, ja hinta liikkui pitkälti tonnin paremmalla puolen. Tuo mainitsemasi firma menee nyt vakavasti harkintaan.

  • Maija

   Meidän taso on kokoa 150×40 cm, eli kyllähän tuossa on sitten tuntuvasti eroa. Meillä kaikki sujui hyvin ja palvelu oli hyvää ja nopeaa, uskallan siis suositella firmaa välimatkasta huolimatta.

 4. Muuttuva kotini Päivi S

  Kaunis kokonaisuus <3 Täällä kans kiinnostaa hinta, että mitä maksaa Viron kautta tilaaminen? Oli vissiin mittatilauksella? Lähinnä ajattelin työhön liittyviä kohteita 🙂 Betoni yksi lemppari materiaaleista.

  • Maija

   Kiitos! Betoni on kyllä kaunis materiaali. Tason sai teetettyä ihan omilla mitoilla, ja altaisiinkin oli eri koko- ja mallivaihtoehtoja, jotka valittiin sitten tasoon sopivaksi. Tämä meidän taso maksoi 280 e + rahti Turkuun 90 e, eli oli minusta todella edullinen. Asennuksenkin tuolta saa tarvittaessa lisähintaan, me asensimme itse.

 5. KastehelmiB

  Todella kaunis ja harmooninen kokonaisuus. Samoin kuten edellä hinta kiinnostaa ja onko allas erillinen?

  • Maija

   Kiitos! Kurkkaa vastaukseni edellisille kommentoijille. 🙂 Allas on kiinteästi tasoon valettu muotin avulla, eli yhtenäistä betonia kaikki.

 6. Anni

  Täydellinen kokonaisuus! Olisin kysellyt muuten noista Floseista, kun mietittiin itse niitä keittiöön saarekkeen päälle kolmen sarjassa, mutta vähän mietin tuota valotehoa. Suoranaista työvaloa niistä ei tarvitsekaan tulla, mutta siellä taitaa olla se pieni halogeenivalo sisällä, niin mitä oot tykännyt, että valaiseeko? 🙂 Kiitos avusta!

  • Maija

   Näissä Floseissa riittää kyllä tosi hyvin valotehoa, toki valo suuntautuu tasaisesti ympäriinsä eikä suoraan työtasolle, mutta kun valaisimia on vielä kolmin kappalein se riittää kyllä minusta vallan mainiosti. Keittiössä kuitenkin on muutakin valaistusta. Me itse asiassa oltiin varattu kodinhoitopisteen kohdalle pari kattospottia, mutta luulen ettei laiteta niitä ollenkaan. Nämä kaksi riippuvalaisinta yhdessä peräseinän kuituvalon kanssa riittävät koko kellarin valaistukseen. Tämä kertoo jotain valaisinten tehosta 🙂

  • Anni

   Ihanaa! Kiitos Maija!!

 7. Hanna/ Pastellimaja

  Meille teetettiin betonitaso Suomessa, kun tarvitsimme erityiskapeaan tilaan altaan. Kiva nähdä, miten hyvin teillä taso sopii myös kaapiston päälle. Me jätettiin toistaiseksi kromiset putket ronskisti näkyviin. Toistaiseksi hyvä niinkin.

  • Maija

   Sellaiset irralliset, seinäkiinnitteiset tasot ovat aivan ihania! Ja näkyvissä olevat putket eivät minusta haittaa yhtään. Minäkin mietin aluksi myös pelkkää kaapitonta betonitasoa, mutta haluttiin sitten kuitenkin vähän säilytystilaa kellariin pyyhkeille ja sellaisille.

 8. Kirsi

  Kaunis tila!! Itse teetimme betonitason mökkikeittiöön Suomessa, ihan vaan periaatteesta. Haluan työllistää taitavia suomalaisia Suomessa ja olen siitä valmis maksamaan. 🙂

  • Maija

   Kiitos! Tuo on hyvä periaate, mekin olemme pyrkineet noudattamaan sitä remontissamme mahdollisimman pitkälle. Näin remontin viime metreillä vain täytyy olla erityisen tarkkana budjetin kanssa, tällöin joutuu toisinaan tekemään kompromisseja… 🙂 Ihan työkohteitakin ajatellen kuulisin mielelläni mistä tilasitte betonitason, hyvä tietää aina hyvistä tekijöistä. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *