Kukkahuumaa ja asetelmia

Jatketaan vielä hetki kasvi- tai pikemminkin kukka-aiheilla. Vietin nimittäin eilen kertakaikkisen hurmaavan parituntisen Blomman kukka-asetelmaworkshopissa, jonka osallistumiseen sain kutsun blogini kautta. Inspiroiva tila, kaunis hämyisä valo ja lukemattomat kukkaset houkuttelivat ottamaan valokuvia, ja seuraavassa onkin luvassa varsin kukkaisia tunnelmia – sekä workshopin tuloksena syntynyt oma asetelmani.

Workshopin lokaationa oli Barkerin vanhalla kutomolla toimivan Blomman inspiroiva toimitila. Yritys on omien sanojensa mukaan uudenaikainen luova kukkastudio, joka tarjoaa ajanmukaista kasvi- ja kukkasomistusta sekä koulutusta. Täällä Barkerilla järjestetään kursseja ja workshoppeja, joten tilassa saa järjestettyä vaikka mieleenpainuvan tapahtuman kaveri- tai työporukan kanssa. Myös valokuvaukseenkin tilaa kuulemma vuokrataan, tunnelmallinen tila ruutuikkunoineen olisikin hieno lokaatio erilaisille kuvauksille.

Me saimme workshopin aikana opastusta nyt niin trendikkään valuvan ja matalan, astiaan tehdyn kukka-asetelman tekoon. Kuvissa oma tuotokseni, lähdin tällä kertaa liikkeelle enemmän on enemmän -taktiikalla ja keräsin yhteen hersyvän kokoelman erivärisiä kukkia ja rennosti kaartuvia oksia. Olin tyystin unohtanut kuinka rentouttavaa tällainen puuhastelu onkaan, ja aikakin meni kuin siivillä kukkien kanssa näpertäessä. Tämä on taas kerran hyvä muistutus itselle – pitäisi ehdottomasti mennä ja tehdä enemmän tällaisia itselle mieluisia, ihania juttuja.

Saimme vieläpä viedä loihtimamme asetelmat kotiin iloksemme. Nyt katselen tuota sohvapöydällä olevaa asetelmaa ja mietin, kuinka paljon se muuttaakaan koko kodin tunnelmaa. Runsaat kukka-asetelmat sopivat minusta ihanasti myös moderniin ja skandinaaviseen kotiin, ne eivät aina tarvitse tuekseen puutaloidylliä tai runsaampaa sisustusta. Päinvastoin ne tuovat runsaudellaan ihanaa kontrastia muuten simppeliin kotiin. Ilta antoi myös uusia ajatuksia leikkokukkien käyttöön: niiden kanssa ei aina tarvitse olla niin perinteinen, vaan ostokimppua voi yhdistellä rennosti vaikka luonnon antimiin, ja saada aikaan jotain tällaista. Nyt kesän ajan lupaankin hyödyntää luontoa vielä luovemmin kotonani, nyt kun kerrankin luonnosta on mitä ottaa.

Kiitos vielä Blomman väelle ihan mielettömän ihanasta workshopista!

Kommentit (3)
  1. Mikä tuoli tuo kaunis puutuoli tuossa viimeisessä kuvassa on?

    1. Se on Hayn Soft Edge, pähkinä/petsattu tammi -sekoituksena. 🙂

      1. Kiitos! On kyllä tosi kaunis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *