Blogit
Pihkala

KOTIPERJANTAI | FRIDAY AT HOME

Ah, viikonloppu! Tuntuu, että tämä viikko on ollut täynnä rästihommia ja perätöntä juoksemista paikasta toiseen. Koti ei ole tässä välissä muotoutunut sitten miksikään, vaan ylimmän kuvan taustalta pilkottava tyhjyys on vallitseva olotila useammassakin huoneessa. Onpahan ainakin tilaa hengittää, heh.
Niin kuin sisustushommissa, myös remonttipuolella viikon aikana ei ole tapahtunut oikein kummoistakaan kerrottavaa. Ehdittiin jo todeta keskenämme, että mahtaako käydä klassiset; taloon muuttaessa remontti stoppaa ja ne viimeiset silaukset jäävät roikkumaan. Eilen mies kuitenkin jo fiksaili eteisen portaita ja hankki kuistin paneelit valmiiksi, joten eiköhän tämä taas tästä lähde rullaamaan. Viikonloppuna paukkuu taas, minä meinaan heilua maalisudin kanssa ja kuistikin saa toivottavasti kohennusta ulkonäköönsä. Seuraillaan tilannetta perinteisessä remonttiraportissa taas sunnuntaina.
Talossa on tällä hetkellä kaksi jotakuinkin valmista huonetta; keittiö ja meidän makuuhuone. Olenkin viettänyt valtaosan ajastani keittiössä, pöydän ääressä pitkällä penkillä on kiva naputella koneella ja seurailla samalla talon tapahtumia. Ruska näyttää hiipivän sisällekin taloon, ja viikunapuun lehdet kellastuvat ihan silmissä. Instagramin puolella kyselinkin vähän hoitovinkkejä tapaukseen ja näiden perusteella totesin, että taisi tulla hankittua tämä kasvi ihan väärään vuodenaikaan. Harmi juttu, sillä kasvi oli niin ihana, mutta kerrankos sitä erehtyy.
Keltaista on viikunan lisäksi ikkunalaudallakin; sain Iittalan nätit Nappulat hetki sitten lahjaksi, ja ihan justiinsa alan polttamaan niissä kynttilöitä. Pöydällä odottelee luumutorttu, joka ei mennyt kyllä ihan nappiin – tuosta piti postailla enemmänkin, mutta epäilyttävä ulkonäkö ja miedosti munakkaalta maistuva koostumus ei nyt antanut sitä periksi. Kokeillaan taas joskus toiste paremmalla tuurilla, onnistuessaan tämä resepti on varmasti vinkkaamisen arvoinen.
Näiden kuvien ja tunnelmien myötä toivottelen kaikille oikein ihanaa, aurinkoista viikonloppua. Huomenna luvassa pieni kurkistus Helsingin-reissuni yhteen kohteeseen ja sitä myötä myös meidän makkariin, joten pysykäähän kuulolla.
Friday at home. Along with the bedroom, our kitchen is the only finished place in our new home. Due to that I have spent a lot of time there just hanging around the table, sipping coffee and working. I love to sit in the middle of the house, and even now when the room is not perfectly ready, it´s definitely the cosiest kitchen I have owned. Happy weekend!

Kommentit (8)

 1. Idis & Interiööri

  Mukavaa viikonloppua 🙂 Vaikkakin työteliäissä merkeissä menee teillä…mutta kivaa puuhaa, kun omaa kotia laittaa !

  • maija

   Kiitos samoin! Oman kodin laitto on kyllä mukavaa puuhaa, ei voi yhtään valittaa työn määrää. 🙂 Olen viihtynyt täällä ensimmäiset päivät kyllä niin hyvin, sisustuksen ja remontin keskeneräisyys ei haittaa yhtään.

 2. Jessica

  Älä luovuta viikunan suhteen! 🙂 Itse pidin sitkeästi koko viime talven huolta pelkästä ruukusta sojottavasta tikusta ja niin vaan keväällä alkoi puskea uutta lehteä. No, viikunoita ei tullut tänä vuonna, mutta onneksi pidän kasvista ihan vaan tuollaisenaan. 🙂 Varmaan alkaa meilläkin pudotella lehtiä pian ja saan taas jännittää koko pitkän talven selviääkö tikku ensi kevääseen. ;D
  Kovasti tsemppiä remonttiin ja ihanaa viikonloppua! Upealta näyttää jo nyt!

  • maija

   Kiitos vinkistä! Ei niistä viikunoista niin väliä, kunhan saisi ihailla nättiä puuta tulevaisuudessakin. Missä säilytit tikkua, viileässä vai ihan huoneenlämmössä?

   Kiitos tsempeistä ja ihanaa viikonloppua myös sinne!

  • Anonyymi

   Varmaan viileässä, kellarissa? Lukaisepa Eva Ruoffin Vanhoja suomalaisia puutarhoja -kirjaa; uskon että pidät sen tyylistä. Keskittyy historiaan upeasti 1200-luvulta alkaen, Turku on tärkeässä roolissa ja viikunatkin mainitaan 🙂 Evalta julkaistu muitakin hienoja kirjoja, suosittelen! Varsinaisia hoito-ohjeita näistä ei ehkä löydä..
   terkuin,
   Tuulia

  • maija

   Ehkä katson sitten kellarista tuolle jonkin paikan, säilyisi sitten varmemmin hyvänä.

   Kiitos vinkistä, täytyy etsiä tuollainen kirja käsiini! Ihanalta kuulostaa.

 3. Hannele Ruusukummusta

  Täreimmät huoeet ovatkin kunnossa…makuuhuone ja keittiö!
  Kaunis tunnelma kuvissa♥

  • maija

   Kiitos! No nimenomaan, ei kai sitä ihminen muuta tarvitsekaan kylppärin lisäksi, ja tämäkin onneksi on kondiksessa. Ja nämähän huoneet meillä käytännössä oli vain vuokrakämpässäkin, kylppäri sekä yhdistetty makuuhuone, keittiö ja olkkari. Ja hyvin pärjättiin. :))

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *