Kotikuulumisia ja keväisiä lempikukkia

Onpa ihanaa voida todeta, että kevät on edennyt jo tähän pisteeseen, huhtikuulle ja pääsiäisviikkoon asti. Tuntuu, että lopputalvi ja alkukevät hujahti ihan junana ohi, lähinnä vain töissä ja muussa arjen tiimellyksessä. Ja olipa tässä yksi hieman venähtänyt kylppäriremonttikin, joka aiheutti sumplimista arkeen koko kevättalven ajan. Nyt on kuitenkin ollut ihana fiilistellä kevättä, kotia ja lisääntynyttä valoa, miettiä taas vähän kotijuttuja ja odottaa jo horisontissa siintävää kesäkautta. Kevät on ehdottomasti itselleni se vuodenaika, jolloin olen valon myötä energisimmilläni – voisin toitottaa loputtomiin, miten ihanaa tämä lisääntynyt valo onkaan!

Koska edellisestä postauksesta on vierähtänyt jo aikaa, ajattelin tulla nyt alkajaisiksi kertomaan vähän kuulumisia ja kotitunnelmia täältä suunnalta. Kuvia valmiista kylppäristä odotetaan jo kovin, niitäkin on lähiaikoina luvassa. Tämän suhteen odottelen vielä paria puuttuvaa palasta puusepältä, jonka jälkeen tila on kokonaisuudessaan valmis – ehkäpä pääsiäisenä pääsen jo vihdoin kuvaushommiin. Palataan siis tähän, mutta tehdään sitä ennen pieni kierros alakerrassa, jossa kevät on tietysti otettu vastaan oksin ja kukkasin.

Olohuoneen puolella olen asetellut vaasiin käkkäräisiä omenapuun oksia, miten raikkailta tällaiset lehteen puhkeavat oksat tuntuvatkaan joka kevät. Olen myös ujuttanut pieniä väripisteitä tilaan, vähän sorbettikeltaista, lemmikinsinistä ja ruosteisen punaista. Kaikenlaiset raikkaat värit tuntuvat niin ihanilta juuri nyt, ja näitä tekee mieli vain lisätä kesää kohden. Värihulluus ei siis osoita laantumisen merkkejä, vaan päinvastoin – neutraalius lähinnä kyllästyttää.

Kerttu-koira köllii lempipaikallaan, tyynykasan keskellä. Koska sohvahan ei ole vielä tarpeeksi pehmeä…

Hiljattain korkkasin myös puutarhakauden, jos näin voi ensimmäisten ulkokukkasten hankinnasta sanoa. Keittiön ikkunan edessä olevan kukkalaatikon istutukset täytyy tehdä korkeuden vuoksi sisäkautta, ja tämä puuha onkin aina varma kevään merkki –  tästä sitten edetään alas puutarhaan, kunhan ilmat lämpenevät ja loppu lumi sulaa. Juuri nyt viehätyn etenkin isokukkaisista torvinarsisseista, joita hankin tänä vuonna koko laatikon täydeltä. Myös hennot pikarililjat ihastuttivat puutarhamyymälässä siinä määrin, että oli pakko napata pari sellaistakin mukaan. Sopivat hyvin kontrastiksi vahvemmille sipulikukille ja matalampien helmililjojen ja krookusten seuraan.

Hieman aremmat pikarililjat ja helmililjat asettelin vielä toistaiseksi sisäruukkuun, vien ne ulos hieman myöhemmin ilmojen pikkuisen lämmettyä. Kukat näyttävät tosin sen verran hauskoilta tuossa Riihitie-ruukussa, että ties vaikka jäisivätkin tuohon. Tänä(kään) vuonna ei tullut kylvettyä pääsiäsruohoa tahi tehtyä muita perinteisiä koristeita, mutta tällainen asetelma toimii itse asiassa tosi näyttävänä ja kivana pääsiäiskoristeena. Sekaan vain erilaisia ja eri korkuisia sipulikukkia, niin keväinen asetelma on käden käänteessä valmis.

Perinteiset leikkonarsissit ovat yksi tämän sesongin suosikkikukkiani, joten enpä päässyt puutarhamyymälän ovesta ulos ilman niitä. Tykkään ehkä eniten valkoisista narsisseista, joissa on kirkkaan oranssi keskusta, mutta nämä kuvan valkokeltaisetkin on tosi raikkaat. Tässäkin olennaista on koko, jostain syystä viehätyn leikkonarsisseissakin nimenomaan isokokoisista versioista. Koko tekee tästä perinteisestä kukasta ehkä hieman selkeäpiirteisemmän, jolloin se istuu kivemmin myös modernimpiin komboihin.

Kukkaintoilun lisäksi pääsiäisen ruokalistan suunnittelu käy jo kuumana, vaikka tiedossa onkin ennen kaikkea rentoa ja mutkatonta pääsiäisenviettoa. Bellojen pääsiäisfeast olisi ihan huippu, mutta muutama simppeli karitsankarekin uunijuureksilla höystettynä olisi jo oikein ok. Hyvää ja helppoa -kaavalla taidetaan mennä joka tapauksessa.

Joko te olette valmistautuneet pääsiäiseen, vai näkyykö pääsiäinen teillä millään lailla?

sisustus sisustusideat paasiainen
Kommentit (4)
 1. Hei,
  miten en ole blogiasi aiemmin löytänyt – tämä on ihana. Pääsiäisen pyhinä onkin aikaa kahlata postauksia läpi, sama fiilis, kun jos on joku hyvä sarja kesken Netflixissä 🙂

  En tiedä jaksatko vastailla moisiin, mutta kysyisin mistä on maljakko, jossa sinulla on leikkonarssisseja. Tuollaiset kapeasuiset maljakot ovat parhaita käytössä, tuossa ihan muotokieli kaikkinensa tuon hyvän ominaisuuden lisäksi.

  1. No mutta kiva, että löysit nyt tämän pariin! 🙂 Aikoinaan postailin hyvinkin aktiivisesti, viime vuosina tahti on aika lailla verkkaistunut. Mutta silloin tällöin koitan edelleenkin tehdä sisältöä myös tänne blogin puolelle.

   Tuo maljakko on Marimekon Umpu, on tosi kiva juuri tuon kapean suuaukkonsa takia. Kaikenlaiset kimput ja yksittäiset oksat asettuvat maljakkoon tosi nätisti, ja kivoja värivaihtoehtoja on tästä useampia. 🙂

 2. Meillä taidetaan mennä tämä pääsiäinen sen varassa, että kaikki on hyvin, kun on mignon-munia, mämmiä ja pashaa. Verraten myöhäisestä ajankohdasta huolimatta pääsiäinen on ikään kuin yllättänyt. Toisaalta onhan tässä vielä pari päivää aikaa suunnitteluhepulille erityisesti ruokien suhteen. Kukkarintamalla ajattelin etsiä jotain erikoisempia vaihtoehtoja, olen tyystin kyllästynyt Tete-narsisseihin. Hyasintteja saa onneksi nyt jo hyvin pääsiäiseksi keväisissä sävyissä. Mutta nuo isommat narsissitkin näyttävät houkuttelevan kivalta leikkoina ja noista helmi- ja pikarililjoista puhumattakaan (tai sitten se on tuo riihitie-ruukku;)). Tykkään ylipäänsä hankkia pääsiäiseksi kukkia sipuleineen, koska sipulit voi siirtää omaan pihaan ensi vuotta varten. Kiitokset kivasta inspiraatiosta kukkien osalta!

  1. Kuulostaa hyvältä, eipä pääsiäiseen juuri muuta tarvita kuin vähän herkkuja ja kukkia 🙂 Nuo isompikukkaiset narsissit on kyllä tosi kivoja, ja niitä saa vieläpä useassa eri värissä, siitäkin tulee vähän uutta ulottuvuutta perinteiseen kukkaan. Ja tänä vuonna ihastuin tosiaan noihin liljakasveihin, jotenkin tosi raikkaat taas vaihteeksi. Leppoisia pääsiäisen päiviä sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *